یکی از آسانترین و خوشمزه ترین شیرینی هایی که میتوان در خانه تهیه کرد شیرینی کشمشی است. این شیرینی همراه با چای یا شیر عصرانه ای عالی است
. درست است که شیرینی کشمشی در بازار هم موجود هست و در هر محله ای پیدا میشود، اما با تهیه آن در منزل میتوانید آن را به شکلی که دوست دارید درست کنید، مقدار کشمش و میزان ترد شدن آن را به سلیقه خود تنظیم کنید و در ضمن از کیفیت مواد مصرفی مطمئن باشید.
اصولاً بافت بیرونی شیرینی کشمشی ترد است ولی وسط آن نرم و لطیف است. هرچه شیرینی بیشتر در فر بماند ترد تر میشود پس اگر دوست دارید شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه مثل شیرینی کشمشی بازاری داشته باشید مراقب باشید بیش از حد آن را در فر نگذارید چون مغز نرم شیرینی به این ترتیب از دست میرود.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی هم ساده و دم دستی هستند و معمولاً در هر خانه ای پیدا میشوند. پس همین حالا دست به کار شوید و تخم مرغ و کره را بیرون از یخچال بگذارید تا گرم شوند و به دمای اتاق برسندو بعد با یکی از بهترین روش های پخت شیرینی کشمشی که در ادامه خواهید خواند آن را آماده کنید.
اگر شیرینی کشمشی را دوست دارید میتوانید از دستور کیک کشمشی و فیلم آموزشی نان کشمشی هم دیدن کنید که برای صبحانه عالی است.
طرز تهیه شیرینی کشمشی:
فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، کره و تخم مرغ را 30 دقیقه پیش از کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. اگر کشمش های شما تمیز نیستند آنها را از نیم ساعت قبل در آب سرد قرار دهید و چند بار آبشان را عوض کنید.
قبل از استفاده کشمش را آبکش کنید و لای دستمال حوله ای خشک نمایید.
کره نرم شده را داخل کاسه ای بریزید و پودر قند و وانیل را اضافه نمایید ، مواد را با همزن بزنید تا کرمی و یکدست شود سپس تخم مرغ ها را به نوبت اضافه کنید ( یکی را اضافه کنید و هم بزنید سپس دیگری را اضافه کنید ).
آرد را کم کم روی مواد الک کنید و با لیسک مخلوط نمایید. در ادامه کشمش ها را به مایه شیرینی اضافه کنید و هم بزنید تا به طور یکنواخت در مایه پخش شود. داخل سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و با قاشق از مایه شیرینی بردارید و با فاصله مناسب داخل سینی قرار دهید ( شیرینی ها در زمان پخت پهن و نازک میشوند).سینی را داخل فری که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 10 - 15 دقیقه قرار دهید ( زمانی که لبه های شیرینی طلایی شد یعنی آماده است ) ؛ اجازه دهید شیرینی ها خنک شوند سپس از کاغذ جدا کنید.
نکته: خشک شدن شیرینی کشمشی میتواند به دلیل زیاد ماندن در فر یا زیاد بودن مقدار آرد مورد استفاده شما باشد.
دیدگاه های ثبت شده
سلام من با دستور شما درست کردم ولی خیلی شیرین شد
چه خوب وبا حوصله پاسخ دادید!
سلام
طعم شیرینی ها عالی بود ولی متاسفانه اصلا از کاغذ روغنی جدا نمیشدند و دو بار هم پختم ولی تو هیچ کدوم نتونستم از کاغذ جداشون کنم . ودقیقا طبق دستور پخت جلو رفتم .
میشه بگید چیکار کنم ؟
سلام
چه نوع آردی باید استفاده بشه؟!
از آرد سفید یا آرد نان هم میشه استفاده کرد؟!
من این شیرینی درست کردم دفعه اول تخم مرغ دوم به فقط زرد ریختم اینبار دو تا کامل به نظرم اولی برای من بهتر بود حالا دقیق فرقش نمیدونم
سلام میتونم به جای اسانس وانیل از وانیل استفاده کنم؟
بله میتونید. فقط در صورت استفاده از پودر وانیل مقدار رو نصف کنید.
سلام. من هم درست کردم، البته به جای یک و یک سوم شکر، یک لیوان سرخالی سکر ریختم. باز هم شیرینیش مقداری زیاد بود.
سلام خسته نباشید
دوست عزیز منظورتون از پیمانه توی دستور پیمانه شیرینی پزی هست یا لیوان؟ چون من با همین دستور درست کردم، خمیر نسبتا شل شد و توی فر کاملا وا رفت… فکر میکنم دستور صحیح باید لیوان باشه
منظور همون پیمانه استاندارده. اگه همه مراحل رو درست رفته باشید غلظت خمیرتون باید مثل چیزی باشه که در عکس میبینید. در فر هم طبیعیه که پهن بشه.
سلام خسته نباشید ببخشیدمن قبلاهمین دستورپخت رودرست کردم خیلی هم تردوخوشمزه شدحالامیخوام درست کنم ولی یادم نیست آردگندم بایداستفاده کنم یاآردکیک لطفازودجواب بدیدفردامیخوام درست کنم
آرد سفید استفاده کنید. یعنی همون آرد کیک.
سلام میشه از کاغذ روغنی استفاده نکرد ؟
بدون کاغذ روغنی خیلی سخت جدا میشه از سینی ولی میشه یه کارایی کرد. سینی رو حتما خوب چرب کنید. بعد از این که از فر درآوردید بذارید کاااااملا خنک بشه. بعد با احتیاط چاقو بکشید زیر شیرینی ها و از سینی جداشون کنید.
سلام. میشه از کره گیاهی استفاده کرد
سلام
کلا توی شیرینی ها نمیشه مارگارین رو جایگزین کره کرد چون بافت شیرینی رو عوض میکنه.
سلام وقتتون بخیر ممنون بابت اموزشتون.ببخشید میشه به جای پودرقند از شکر استفاده کرد!؟
سلام عزیزم.
بله میتونید از 3/4 لیوان شکر استفاده کنید.
سلاااام دوست عزیز
میدونم خیلی از گذاشتن دستورتون گذشته
ولی ممنون میشم جوابمو بدین اگه براتون مقدور بود
شیرینی خیلی خوب بود ممنونم واقعا
فقط طعم کره خیلی غالب بود که من دوس نداشتم
فک میکنین بشه کره رو کمتر ریخت ؟
یا چیز دیگه ای قاطی شیرینی کنم که کمتر مزه کره بده ؟
سلام,من درست کردم,مزش خوبه,ولی خیلی خشک و پوک شد,علتش چی میتونه باشه
بجای کره,ازروغن مایع استفاده کردم و۱۵دقیقه توی فربود
ممنونم
مگه بهتر از این بهتر میشه
سلام،
به جاي كره ميشه از روغن كنجد استفاده كنم؟ من از كره بيزارم.
ممنون ميشم بگيد چه مقدار روغن استفاده كنم، به ليتر يا پيمانه بگيد ممنون ميشم.
سلام
ممنون ، دستور شيريني تون عالى بود ،فقط شايد اگر كمى شيرينيش كمتر بود ديگه فوق العاده مىشد
باز هم متشكرم
باسلام.من این شیرینی رو درست کردم خیلی خوب شد فقط بعدش کاملا خشک و سفت شدند.باید چکار کرد؟
آفرین
سلام من شیرینی کشمشی درست میکنم اما خیلی نرم وخمیری مثل قنادیها که ترد وخوشمز نمیشه چه کار کنم
مندرست کردم ، عالی شد
من درست کردم و عالیییی شد…ممنون بابت این دستور فوق العاده!یه سوال: میشه دفعات بعد به جای کره از روغن جامد لادن طلایی استفاده کنم؟
عزیزم یکی از خصوصیات این شیرینی بوی خیلی عالی کره هستش. البته از روغن جامد هم میتونی استفاده کنی اما باز به نظر من با کره بهتر میشه.
سلام. چقدر روغن جامد بجای کره میشه ریخت؟؟
مقدار برابر
سلام ، به جای پودر قند میشه از شکر استفاده کرد؟ پودر قند ندارم، اگه میشه چه مقدار
سلام عزیزم. از 3/4 لیوان شکر استفاده کن.
من طبق دستور درست کردم عالی شد هم شکلش و هم طعمش. ممنون بابت دستورهای عالیتون
عالی شد ممنون همه ی دستورات پختتون عالیه
خواهش میکنم نازنین جان!
شیرینی باحالی شد ولی مقدار خاک قند و وانیلش کمی زیاد بود توصیه میکنم مقدارشو کمتر بریزید و توصیه میکنم خمیرتونو تو یخچال یه نیم ساعت بزارید و گلوله های کوچک دقیقا به اندازه گردو بندازید مرسی از شما
ممنونم از پیشنهاداتت محمد حسین جان!
خيلي خوب شد دستتون درد نكنه
نوش جون!
سلام من با این دستور شیرینی درست کردم اما پهن نشد همونجوری موند دلیلش چیه؟
سلام ، حتما آرد شیرینی ها زیاد یا سنگین بوده و خمیر شیرینی سفت شده … مزه اش چطور بود ؟
دستورش عالی بود مرسی
با سلام و خسته نباشین من شیرینی کشمشی ک درست کردم با اینکه قیافش خوبه ولی طعم و عطر شیرینی کشمشی تو بازارو نداره چیکار کنم؟
سلام ، مریم جان کیفیت و طعم شیرینی به مواد اولیه اش مثل نوع کره ، آرد و … بستگی داره ، این بار به جای 2 تا تخم مرغ از 4 زرده تخم مرغ استفاده کن و کره هم حتما کره حیوانی باشه ، وانیل رو هم کمی بیشتر بریز ببین مزه اش همونجوری میشه یا نه ؟ 🙂
سلام من از شکر استفاده کردم ، اما وقتی با قاشق توی سینی فر گذاشتم همه مواد سر خوردند و با هم مخلوط شدند . آیا علتش استفاده از شکره؟؟؟
سارا جان دستور کیک و شیرینی رو نباید تغییر بدی یا مواد رو جایگزین کنی مگه اینکه در انتهای دستور گفته باشم ، ممکنه دلیلش این باشه من نمیدونم ! شایدم مایه شیرینی بیش از حد گرم شده و چون کره داره به مشکل خورده ، این بار اگه شل بود مایه شیرینی رو 15 دقیقه داخل فریزر بذار تا یکم خودشو بگیره بعد با قاشق داخل سینی بریز 🙂
فوقالعاده است
ممنون خیلی به دردمان خورد.
سلام عزیزم شیرینی کشمشی درست کردم ولی خشک شده…..نمیدونم مشکلش کجاست
زرناز جان باید مدت زمان پخت رو کمتر کنی ، شیرینی کشمشی در اصل شیرینی خشکه 🙂
خیلی خوب
عالــــــی بـــود
من درست کردم این شیرینی رو ، خیلی خوشمزه شد و آسون درست میشد ….
مرسی نیلوفر بانو
عالیه
از شما بابت دستور پخت شیرینی سپاسگذارم.بسیار خوشمزه وعالی شده
چرا شیرینی کشمشی پهن میشود ولی قنادیها که درست میکنند پهن نمیشود
مینو جان شیرینی کشمشی نازک باید باشه ، اگه میخوای پهن نشه سعی کن موادت رو قبل پخت بذاری تو یخچال تا خوب سرد شه بعد تو سینی فر بذاری ، فر هم داغ باشه که شیرینی ها سریع خودشون رو بگیرن ، اینجوری شیرینی ضخیم تری بدست میاد 🙂
شیرینی خشک میشه
این شیرینی خشکه و برای اینکه نرم بمونه باید در ظرف دربسته نگهداری کنید و مدت زمانی که در فر قرار میدید هم کمتر باشه
سلام ممنون از سایت عالیتون لطفا اگر امکانش هست اندازه مواد اولیه شیرینی ها رو به جای گرم . پیمانه بگید.
واقعا ممنون
مهدیه جان بعضی جاها که شیرینی یا کیک حساس هستن حتما لازمه که به گرم بگم عزیزم ، اگه حساسیت خاصی نباشه میگم لیوان یا پیمانه اما جاهایی که از گرم استفاده کردم حتما ترازو استفاده کن 🙂
سلام نیلوفر بانووووو . من فر ندارم ولی این شیرینی را خیلی دوست دارم ، ماکروویو سولاردم دارم میه توی اون پخت ؟
سپیده جان دستور کیک و شیرینی ماکروفر و ماکروویو با فر فرق داره ، در بخش آشپزی با ماکروفر میتونی دستور پخت کیک و شیرینی رو مشاهده کنی ، بزودی دستورات جدید دیگه ای هم در این بخش قرار میدم عزیزم 🙂
سلام بله من توی سولاردام درست کردم خیلی هم خوب شد با استفاده از کانوکشن و دمای ۱۵۰
سلام. می تونین بجای کره از روغن قنادی صاف 50 هم استفاده کنین ( همزدن به کیفیت شیرینی خیلی کمک میکنه و اساس کار شیرینی کشمشی همزدن است )