10 اشتباه رایج آشپزی
1 ) جايگزيني مواد : جابجا كردن يكي از مواد غذايي با ديگري هميشه جواب نميدهد ، بعنوان مثال استفاده از بيكينگ پودر بجاي بيكينگ سودا در بعضي موارد احتمالاً همان مقدار که ميخواهيد پف مثلا نميکند!
راه حل : اين مشكل هميشگي نيست مثلا ميتوانيد عسل را به جاي شكر سفيد و خامه را به جاي شير غليظ و یا آرد ذرت را به جاي آرد گندم به كار ببريد اما براي اجتناب از اشتباه اول ، در هنگام جايگزيني از يك آشپز حرفهاي يا يك كتاب معتبر آشپزي كمك بگيريد.
2 ) داغ نكردن ماهیتابه در هنگام آشپزي : اگر شما مواد غذايي سرد را در روغن داغ نشده و در يك ماهیتابه سرد بريزيد غذا به سادگي روغن را قبل از اينكه داغ شود جذب ميكند و مجبوريد دوباره روغن اضافه كنيد و در پايان يك غذاي چرب خواهید داشت.
راه حل : ماهیتابه را روي حرارت قرار دهید و پس از اینکه داغ شد روغن را اضافه کنید و يك قاشق چوبي درون آن قرار دهيد و هنگامي كه دور قاشق حبابهاي ريزي به وجود آمد مواد غذايي را كه به دماي محيط رسیده اس، اضافه كنيد ، اين كار از چسبيدن غذا نيز جلوگيري ميكند.
3 ) پر كردن بيش از اندازه ماهیتابه : وقتي عجله دارید دلتان میخواهد سریع غذا را سرخ كنید و همه مواد با هم و در يك نوبت اضافه كنيد!
راه حل : براي نتيجه بهتر مواد غذايي را در چند نوبت سرخ كنيد تا هم آب نيندازد و هم يكنواخت سرخ شود ، در غير اين صورت يا يك غذاي پخته بجاي سرخ شده خواهيد داشت يا نيمي از غذا بيش از حد سرخ ميشود و مابقي نيمپز خواهد ماند.
4 ) ترس از حرارت : اگر غذاي خود را روي شعله كم سرخ كنيد هرگز برشته نميشود و اين به معني آن است كه عطر غذا از آن خارج نميشود.
راه حل : از حرارت بالا براي سرخ كردن موادي مانند ماهي ، فيله مرغ و غذاهايي استفاده كنيد كه ضخامت كمي داشته و نياز به مغز پخت شدن ندارند و حرارت متوسط براي مواد غذايي ضخيمتر استفاده کنید.
5 ) سرو سريع گوشت : برش گوشت بلافاصله پس از پختن آن باعث ميشود آب آن خارج شود و گوشتي كه آب آن خارج شده هم خاصيت كمتري دارد و هم سفت ميشود.
راهحل : وقتي به گوشت پس از پخت حداقل 10 دقيقه استراحت دهيد رشتههاي گوشت آب درون گوشت را به خود جذب ميكند و در نتيجه گوشت آبدارتر، طعمدارتر و نرمتري خواهید داشت.
6 ) ترس از نمك : اكثر مردم نمك زيادي را در زمان مصرف مواد غذايي آماده يا فرآوري شده مصرف ميكنند در حاليكه از آن بيخبرند ، استفاده معقول و به اندازه از نمك نه تنها ايرادي ندارد بلكه طعم غذا را كامل ميكند ، كاري كه هيچ چاشني و طعمدهنده دیگری نميتواند انجام دهد.
راه حل : مقدار نمك مناسب هم غذاي شما را خوشمزه ميكند و هم به سلامتي شما آسيب نميرساند ، نمك علاوه بر طعمدهندگي در غذا كاربردهاي ديگري نيز دارد ، به عنوان مثال نمك به همراه مايه خمير به ور آمدن خمیر كمك ميكند ، پس تنها در صورتي از نمك اجتناب كنيد كه به دستور پزشك باشد.
7 ) نگهداري روغن و ادويه نزدیک اجاق گاز : شايد دوست داشته باشيد ادويهها و روغن خود را حول و حوش اجاق گاز نگه داريد تا هم در دسترس باشد هم ظرفهاي زيباي آن در چشم باشد! اما اين كار باعث ميشود تا ادويه و روغن ، عطر و كيفيت خود را به مرور بدلیل گرما از دست بدهند.
راه حل : روغن و ادويهجات خود را ترجيحاً در جاي خنك ، تاريك و خشك نگه داريد ، فاصله حداقل 20 سانتيمتر از اجاق گاز مناسب است.
8 ) پر كردن لیوان آرد : بسياري از آشپزها با اينكه از لیوان استفاده ميكنند اما نتيجه كارشان رضايتبخش نيست و دليل آن را نميفهمند ، دليل اين مشكل آن است كه لیوان را داخل آرد كرده و آن را با فشار پر ميكنند و در اين صورت مقدار آرد از اندازه مورد نظر بيشتر ميشود.
راه حل : براي اندازهگيري درست لیوان را با يك قاشق پر كرده و روي آن را با پشت قاشق صاف كنيد تا آرد اضافي بيرون بريزد.
9 ) روغن در آب پاستا : اضافه کردن روغن در آبي كه پاستا را در آن ميپزيد از جمله كارهايي است كه همه آشپزها در هنگام تهيه پاستا انجام ميدهند.
راه حل : اگر پاستاي شما با كيفيت است نيازي به اضافه كردن روغن در آب جوش نداريد ، میتوانید با اضافه کردن کمی زردچوبه به آب پاستا از چسبیدن آن جلوگیری کنید ، اگر پاستا را بیش از زمانی که لازم است نجوشانید نیازی به اضافه کردن هیچ کدام از این مواد نیست.
10 ) مخلوط كردن بيش از حد مواد خمير : در تمام دستورهاي تهيه مافين ، پن كيك و كيكها به اين جمله برميخوريد که مواد را به خوبي با هم مخلوط كنيد اما اگر شما بيش از اندازه اين كار را انجام دهيد ، گلوتن موجود در آرد از آن جدا شده و باعث سفت شدن كيك يا مافين ميشود.
راه حل : مواد خمير را بيش از اندازه هم نزنيد ، همين كه احساس كرديد مواد به صورت يكنواخت مخلوط شدهاند كفايت ميكند.
دیدگاه های ثبت شده
سایت بسیا عالی ای دارید لطفا آموزش درست کردن گیره های سر هم به سایتتون اضافه کنید
ممنونم ، چند مدل آموزش رو قبلا گذاشتم از طریق جستجو میتونی پیداشون کنی 🙂
سلام . وب سایت فوق العاده ای دارید . درود بر شما و خیلی ممنون
ممنونم ، همچنین درود بر شما 🙂
بسیار جالب است با تشکر