Generic selectors

آموزش تهیه خمیر فوندانت

۱۳۰,۵۵۶ بازدید

این روزها خمیر فوندانت در تزیین کیک به ویژه کیک تولد و کیک های مناسبتی دیگر کاربرد زیادی پیدا کرده است. گرچه خرید خمیر فوندانت کار سختی نیست و معمولا در هر فروشگاه لوازم قنادی پیدا میشود، شما میتوانید آن را در منزل هم تهیه کنید. طرز تهیه خمیر فوندانت خانگی را در ادامه به صورت مرحله به مرحله میبینید.

 

خمیر تزیین کیک

 

مواد لازم خمیر فوندانت خانگی:

 

پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری  .  پودر قند 6 لیوان  .  شربت گلوکز 1/2 لیوان

آب سرد 4 قاشق غذاخوری  .  گلیسیرین 2 قاشق غذاخوری  .  اسانس وانیل چند قطره

 

 


طرز تهیه خمیر فوندانت

 

آب را داخل کاسه ای بریزید و پودر ژلاتین را کم کم روی آب بپاشید. وقتی بافت ژلاتین اسفنجی شد کاسه را روی حرارت بخار آب قرار دهید و آرام هم بزنید تا ژلاتین حل شده و مایع شفاف شود. سپس شربت گلوکز را اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید (دقت کنید حرارت بخار به حدی باشد که مایع ژلاتین داغ شود اما نجوشد).

 

خمیر تزیین کیک

 

پس از اضافه کردن گلوکز کاسه را از روی حرارت بخار بردارید و گلیسیرین را اضافه نمایید (میتوانید به جای شیر خشک از وانیل شکری ، چند قطره اسانس بادام تلخ یا طعم دهنده های دیگر استفاده کنید).

 

خمیر تزیین کیک

 

 نصف پودر قند را داخل کاسه بزرگی بریزید و میان آن را گود کنید سپس موادی را که آماده کرده اید داخل گودی بریزید ، با قاشق کم کم مواد را از اطراف به سمت مرکز بیاورید و هم بزنید.

 

کمی که مخلوط شد میتوانید کم کم بقیه پودر قند را اضافه نمایید ( دقت کنید که بقیه پودر قند را قاشق قاشق به خمیر اضافه کنید و با دست مخلوط نمایید ). این خمیر را همانند خمیر نان یا خمیر پیتزا باید خوب ورز دهید.

 

خمیر تزیین کیک

 

پس از اینکه خمیر یکدست شد میتوانید رنگ دلخواه تان را اضافه کنید ( به این صورت که چند قطره رنگ خوراکی را روی خمیر بریزید و ورز دهید تا رنگ خمیر یکدست شود ).

 

اگر پس از آماده شدن خمیر احساس کردید خمیر چسبنده است میتوانید مقدار دیگری پودر قند اضافه کنید اما دقت کنید که با اضافه کردن بیش از حد پودر قند خمیرتان سفت و خشک نشود ( برای راحتی کار در زمان ورز دادن خمیر میتوانید دست تان را با گلیسیرین یا روغن مایع کمی چرب کنید ).

 

خمیر تزیین کیک

 

خمیر آماده را در داخل کیسه فریزر قرار دهید و خوب بسته بندی کنید تا هوا نگیرد سپس خمیر را به مدت 24 ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا استراحت کند ( این خمیر را میتوانید داخل کیسه فریزر قرار دهید سپس داخل ظرف دربسته بگذارید و تا 2 هفته در دمای اتاق نگهداری کنید ).

 

پس از مدت زمان لازم برای استراحت خمیر فوندانت خانگی را روی سطحی که پودر قند پاشیده اید قرار دهید و با دست کمی ورز دهید تا با گرمای دست خمیر نرم شود سپس با وردنه خمیر را نازک باز کنید ( برای جلوگیری از چسبیدن خمیر ، روی سطح کار کمی پودر قند بپاشید یا خمیر را روی مقوای ضخیمی باز کنید ).

 

نکات کلیدی تهیه خمیر فوندانت خانگی:

– استفاده از گلوکز در تهیه این خمیر ضروری است.

– بهتر است برای رنگ آمیزی این خمیر از رنگ های ژله ای استفاده شود.

– برای تهیه اشکال مختلف میتوانید خمیر را قالب بزنید و 1-2 روز در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود.

– برای نرم ماندن خمیر فوندانت بهتر است پیش از قرار دادن خمیر سطح کیک را مقداری به خامه ساده آغشته کنید.

 – اگر خمیر خشک بود میتوانید با اضافه کردن چند قطره آب خمیر را نرم تر کنید. همچنین اگر خمیر چسبنده و شل بود با اضافه کردن مقداری پودر قند خمیر را استحکام ببخشید. همچنین میتوانید با قرار دادن خمیر داخل ماکروفر با قدرت 100 درصد و به مدت 30 ثانیه خمیر را پیش از کار نرم کنید.

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

, , , , , , , , , , , , ,

۶۷ دیدگاه برای آموزش تهیه خمیر فوندانت

  1. صبا ۲۳ فروردین-۱۳۹۸ در ۰۲:۳۰ #

    سلاممم خسته نباشیدد
    پودر که در خشک شدن سریع تزیینات فوندانت بکار میره رو اسمش رو میگید؟من اسمشو فراموش کردم و میخوام خریداری کنم کسی نمیدونه

    • نیلوفر بانو ۲۴ فروردین-۱۳۹۸ در ۱۵:۵۴ #

      گام تکس هست پودر تایلوس هم هست.

  2. Safora ۲۴ مهر-۱۳۹۷ در ۰۸:۴۰ #

    این خمیر اگه روی کیک. کاور بشه و بره توی یخچال سفت و خشک نمیشه ؟؟؟؟؟

  3. sheyda ۲۹ خرداد-۱۳۹۷ در ۲۰:۱۸ #

    سلام خمیر من چسپناک شده

  4. sheyda ۲۹ خرداد-۱۳۹۷ در ۲۰:۱۸ #

    سلام من خمیر فوندانت درست کردم خیلى میچسپه هرچى پورد قند میریزم بازم چسپناک در ضمن من حواسم نبود نصف لیوان اب تو ژلاتین ریختم چیکار کنم الان

  5. parmis ۱۱ دی-۱۳۹۶ در ۱۷:۳۳ #

    سلام. من خمیر فوندانت درست کردم‌ . ولی چسبنده شده. هر چی پودر قندم میزنم بازم به دستم‌میچسبه. چکار باید بکنم

  6. زهره ۲۶ آبان-۱۳۹۶ در ۱۳:۴۲ #

    اسانس وانیل رو کجا استفاده کردید؟
    تو دستور ندیدم.

  7. محدثه ۲۶ شهریور-۱۳۹۶ در ۱۳:۵۹ #

    سلام خسته نباشید خمیر من خرد میشه چیکارش کنم؟

  8. سیما ۳ مرداد-۱۳۹۶ در ۱۴:۵۲ #

    سلام خسته نباشید
    بجای گلیسیرین چه ماده ی دیگه ای میشه استفاده کرد؟

  9. ریحانه شایسته ۱ تیر-۱۳۹۶ در ۱۴:۳۷ #

    سلام , خیلی مایلم هر چ زودتر با این دستور فوندانت درست کنم , ممنون از مطالب مفیدتون

  10. رحیمه ۲۵ خرداد-۱۳۹۶ در ۲۳:۴۱ #

    سلام دوست عزیز من فندانت اماده ایسان دارم که میخوام قالب بزنم و بزارم خشک بشه ولی نمیدونم چرا خشک خشک نمیشه اخه ..لطفا بگید چکار کنم تا خشک خشک بشه

  11. sanaz ۱۵ خرداد-۱۳۹۶ در ۱۷:۰۳ #

    ببخشید من چطور میتونم همیشه پیام بزارم..

  12. نازنین زهرا ۱۳ اردیبهشت-۱۳۹۶ در ۱۶:۱۰ #

    سلام ببخشید منظور از گلیسیرین همون نرم کننده دسته؟مگه میشه خوردش ؟واسه سلامتی ضرر نداره؟

    • arabsorkhi@irancook ۱۸ اردیبهشت-۱۳۹۶ در ۱۵:۵۸ #

      گلیسیرین خوراکی که دارای E number هست

    • زهرا ۲۲ آذر-۱۳۹۶ در ۱۲:۵۲ #

      گلی جون گلیسیرین خوراکی باید بگیری

  13. فاطمه ۹ اردیبهشت-۱۳۹۶ در ۱۵:۳۵ #

    سلام من خمیر فوندات آماده گرفتم هرکاری میکنم نرم نمیشه فقط میریزه

  14. پریسا ۱۵ فروردین-۱۳۹۶ در ۰۰:۰۰ #

    سلام من گلوکزم خیلی سفته میشه گفت از عسل هم غلیظ تره اونو باید شربت کنم چطور باید اینکارو بکنم و با چه مقدار آب و چه مقدار گلوکز؟؟؟؟؟

  15. پریسا ۱۱ فروردین-۱۳۹۶ در ۱۷:۵۲ #

    سلام خمیر فوندانت قبل حاضر شدن سفت شد و پودر قند اضافه اومد

  16. الناز ۲۰ اسفند-۱۳۹۵ در ۱۴:۳۲ #

    چرا از همون ابتدا خمیر من خیلی سفته؟باید گلیسیرین بهش اضافه کنم ؟اد همون اول که دارم مواد رو ورز میدم تا انتها

  17. راضی ۱۲ بهمن-۱۳۹۵ در ۰۵:۰۰ #

    سلام
    وقتی میخوایم مواد را روی پودر قند بریزیم باید مواد داغ داغ باشه یافرقی نداره

  18. بهار ۱۱ بهمن-۱۳۹۵ در ۱۹:۱۶ #

    سلام خسته نباشید استقاده فوندانت در کوکی را به چه صورت باید انجام دهیم یعنی چسب کار چی بزنیم

  19. بهار ۱۱ بهمن-۱۳۹۵ در ۱۹:۱۵ #

    برای استفاده از فوندامت در کوکی برای چسب کار از چه مادهای باید استفاده کرد

  20. پانیذ گلستانی ۱۴ دی-۱۳۹۵ در ۲۲:۴۵ #

    باسلام وخسته نباشید من دردستور دیگر روغن قنادی دیدم این نمیخواد؟

  21. فرشید ۶ دی-۱۳۹۵ در ۱۱:۰۸ #

    بجای گلیسیرین از چیز دیگه میشه استفاده کرد این که گفتین خوراکیه یا فرقی نداره

  22. soodi ۲۹ آذر-۱۳۹۵ در ۰۴:۰۶ #

    سلام ببخشید من یه جور دیگه طرز تهیشو دیدم طرز تهیش با مارشمالو بود اگه اونطور درست کنم بنظرتون خوب در میاد؟آخه اون کمی اسونتره?

  23. سیمین ۲۸ آبان-۱۳۹۵ در ۲۳:۵۰ #

    سلام ممنون همه چیز عالی بود میشه خمیر رو ببشتر از مقدار موردنیاز تهیه کرد و نگه داشت ؟اگر بله چطور وتا چه مدت؟

  24. مهتاب ۲۲ آبان-۱۳۹۵ در ۲۰:۲۱ #

    سلام میشه گلیسیرین نریزیم؟

  25. یلدا ۷ آبان-۱۳۹۵ در ۱۵:۴۱ #

    سلام
    من طبق دستور درست کردم اما هم خمیر خیلی ترد و شکننده است و هم خمیر لطیفی نیست، با اینکه از پودر قند استفاده کردم اما خمیر یکدست نیست و حالت دانه دانه داخل خمیر هست.

    • Hani ۴ بهمن-۱۳۹۷ در ۱۸:۴۷ #

      احتمالا پودر قند تون از نوع مرغوب نبوده!

    • پرهام ۱۹ مرداد-۱۳۹۸ در ۱۶:۵۵ #

      سلام دوست عزیز اول باید پودر قند رو الک کنید اونم با الک دانه ریز بعد به مواد اضافه کنید.

  26. آناهیتا ۲ آبان-۱۳۹۵ در ۲۰:۳۶ #

    عزیزم گلیسیرین به صورت جامد هست یا مایع من تا حالا نگرفتم،،از کجا بگیرم؟؟

    • ♥ بانو ۳ آبان-۱۳۹۵ در ۱۵:۴۵ #

      عزیزم گلیسیرین نیمه جامد هست. از داروخانه و حتی برخی مغازه ها میتونی تهیه کنی

      • نيك ۱۸ فروردین-۱۳۹۶ در ۱۱:۱۰ #

        سلام من میخوام از خمیر فونداخت برای قالب شکلات استفاده کنم .
        چطور درست کنم که وقتی قالب میزنم و شکلات مایع میریزم زود خشک شه که بتونم شکلاتو از توش سالم در بیارم ؟
        و از این خمیر چه مدت و چند بار میتونم به عنوان قالب گیری شکلات ازش استفاده کنم ؟
        ممنون

    • Hani ۲۱ مهر-۱۳۹۷ در ۱۶:۳۸ #

      گلم میتونی از لوازم قنادی فروشی ها بگیری هم از دارو خانه (البته باید هنگام خرید از دارو خانه به خوراکی بودن گلیسیرین تاکید کنی)
      اما به نظرم بهتره از لوازم قنادی ها تهیه بشه چون اونطوری مطمئن هستید که گلیسیرین خریداری شده، کیفیت مورد نیاز رسپی های شیرینی رو داره !!

    • پرهام ۱۹ مرداد-۱۳۹۸ در ۱۶:۵۶ #

      گلیسیرین خوراکی رو باید از لوازم قنادی فروشی ها بگیرید و مایع هست و اونی که داروخانه ها دارن غیر خوراکی هست

  27. شقایق ۱۳ مرداد-۱۳۹۵ در ۱۲:۴۹ #

    پودر قند و شکر باهم فرق داره؟

    • ♥ بانو ۱۹ مهر-۱۳۹۵ در ۱۶:۵۹ #

      بله شقایق جان. پودر قند دانه ریزه اما شکر دانه درشته.

  28. سحر ۱۳ مرداد-۱۳۹۵ در ۱۱:۳۲ #

    سلام
    توی بعضی دستورهای خمیر فوندانت روغن نرم قنادی هست
    توی دستور شما نبود . این روغن نرم قنادی جه
    کاربردی داره؟
    آخه من ندارم لازم نیست تهیه کنم؟

  29. راحله ۴ تیر-۱۳۹۵ در ۱۵:۲۰ #

    عالی یه ایده ی کیک میخوام واسه تولد شوهرم که آسون هم باشه

  30. فائزه ۲۵ خرداد-۱۳۹۵ در ۰۲:۳۲ #

    نیلوفر بانو خامه ی شیرین شده ی قنادی زیر فوندانت بزنیم یا خامه ی ساده ی صبحانه؟ممون

    • ♥ بانو ۲۶ خرداد-۱۳۹۵ در ۱۰:۵۱ #

      عزیزم خامه ساده هستش

    • H ۴ بهمن-۱۳۹۷ در ۱۸:۵۵ #

      من برای کاور زیر فوندانت اصلا پیشنهاد نمی کنم که از خامه استفاده بشه! چون حلالِ فوندانت آب و رطوبت است، بنابراین وقتی فوندانت در برابر رطوبت قرار می گیره شل میشه، به همین خاطر هم است که اگر چسب مخصوص فوندانت در دسترس نیست از آب استفاده میشه! و خامه هم درصد رطوبت بالایی داره که خمیر شل میشه و کیفیت کارتون بسیار پایین میاد!
      بنابر این باید از کرم هایی برای کاور زیر فوندانت استفاده شه که درصد رطوبت کمتری دارند مثل انواع باتر کریم یا گاناش

  31. مهربان ۴ خرداد-۱۳۹۵ در ۰۰:۱۹ #

    سلام.ببخشیدمن خودگلوکزگرفتم چطورشربتش کنم؟؟؟نمیشه ازخودگلوکزاستفاده کرد؟؟؟

    • ♥ بانو ۵ خرداد-۱۳۹۵ در ۱۰:۱۳ #

      سلام. اگر گلوکز مایع گرفتین همون شربت گلوکز هستش.

    • پرهام ۱۹ مرداد-۱۳۹۸ در ۱۷:۰۰ #

      گلوکز مایع هست و داخل یخچال سفت میشه مثل عسل ولی وقتی حرارت غیر مستقیم ببینه روان میشه و و باید گلوکز رو داخل همون آب و ژلاتینی که روی بخار آب شفاف کردین بریزین تا اونم آب بشه و مخلوط مواد دیگر

  32. Mohaddeseh ۲۳ اردیبهشت-۱۳۹۵ در ۰۰:۳۱ #

    سلام,شربت گلوکز چیه؟از کجا باید بخرم؟:-(

    • ♥ بانو ۲۷ خرداد-۱۳۹۵ در ۱۲:۰۵ #

      سلام عزیزم گلوکز رو میتونید از فروشگاهای لوازم قنادی تهیه کنید.

  33. نیلوفر ۱۰ اردیبهشت-۱۳۹۵ در ۱۸:۵۱ #

    ببخشید گلوکز رو کجاها دارند

    • ♥ بانو ۲۷ خرداد-۱۳۹۵ در ۱۲:۰۴ #

      گلوکز رو میتونید از فروشگاههای مواد و اوازم قنادی تهیه کنید.

  34. mozhgan ۱۸ شهریور-۱۳۹۴ در ۱۸:۴۱ #

    دستور خیلی عالی بود من درست کردم و حاصل کارم عالی شد

  35. roya ۸ مرداد-۱۳۹۴ در ۲۳:۳۲ #

    عالى بود

  36. رها ۳ بهمن-۱۳۹۳ در ۱۱:۴۵ #

    با سلام و تشکر،من خمیر مارسیپپان با پودر بادام درست کردم ولی انگار شکرش زیر دندون میاد چکار میتونم بکنم؟!دو روز دیگه تولد دخترمه،نگرانم

    • ♥ نیلوفر بانو ۳ بهمن-۱۳۹۳ در ۱۱:۵۵ #

      رهای عزیز شکر ؟!!! پودر قند باید اضافه کنی ! شکر تو دستور نیست ! دستورات رو تغییر نده عزیزم 🙂

  37. مهسا ۲۲ دی-۱۳۹۳ در ۰۴:۳۷ #

    سلام میخواستم خمیر فوندانت رو رنگ کنم ولی رنگ خوراکی ندارم ایا میتونم برای رنگ کردن خمیر از میوه ها استفاده کنم ؟

    • ♥ نیلوفر بانو ۲۲ دی-۱۳۹۳ در ۰۵:۱۴ #

      مهسا جان میوه که رنگ خاصی نداره عزیزم ، تا جایی که من میدونم باید از رنگ ژله ای استفاده کنی تا نتیجه کار خوب دربیاد 🙂

  38. ندا ۲۴ آذر-۱۳۹۳ در ۰۷:۳۹ #

    تغییرات سایت مبارک 🙂

    • ♥ نیلوفر بانو ۲۴ آذر-۱۳۹۳ در ۱۷:۵۶ #

      ممنون ندای عزیز 🙂

  39. رويا ۲۰ خرداد-۱۳۹۳ در ۱۵:۴۵ #

    با سلام می خواستم بپرسم میشه به جای گلوکز از عسل استفاده بکنیم

    • ♥ نیلوفر بانو ۲۰ خرداد-۱۳۹۳ در ۱۹:۵۵ #

      نمیشه رویا جان ، گلوکز ضروریه 🙂

  40. alireza sety ۵ خرداد-۱۳۹۳ در ۱۴:۰۸ #

    ببخشید میشه بگین شربت گلوکز رو از کجا میشه گیر اوورد؟؟؟؟؟؟

    • ♥ نیلوفر بانو ۵ خرداد-۱۳۹۳ در ۱۴:۲۰ #

      شربت گلوکز از فروشگاه های لوازم قنادی قابل تهیه است ، اگر نتونستید پیداش کنید از گوگل سرچ کنید برای فروش هست 🙂

  41. fatemeh ۶ اردیبهشت-۱۳۹۳ در ۱۲:۵۶ #

    سلام خسته نباشین رنگ ژله ای چیه ؟

    • ♥ نیلوفر بانو ۶ اردیبهشت-۱۳۹۳ در ۱۳:۱۵ #

      ممنون فاطمه جان ، از فروشگاه های لوازم قنادی میتونی تهیه کنی 🙂

      • sanaz ۱۵ خرداد-۱۳۹۶ در ۱۷:۰۱ #

        باسلام وخسته نباشید گلوکز از کجاتهیه کنم

  42. نسترن ۴ اردیبهشت-۱۳۹۳ در ۱۸:۲۵ #

    مرسی واقعا ممنونم من برای تولدم تو مسکو یک کیک با فوندانت درست کردم ، اسم روسی ام ( اسم واقعیم ) آلینا است

    • ♥ نیلوفر بانو ۵ اردیبهشت-۱۳۹۳ در ۰۰:۳۳ #

      خواهش میکنم نسترن ( آلینا ) جان ، تولدت مبارک باشه عزیزم 🙂

  43. نسی ۲۵ فروردین-۱۳۹۳ در ۱۲:۴۷ #

    متشکرم

پاسخی بگذارید