Generic selectors

کباب و کوفته

کباب از محبوب ترین غذاهای خاورمیانه است که علاوه بر ایران در کشورهای همسایه مثل ترکیه هم بسیار رایج است. در اصل کباب غذایی قفقازی است و اولین بار این ناصرالدین شاه بود که پای کباب را به ایران باز کرد. اما با گذشت زمان کباب کم کم تبدیل به یک غذای کاملاً ایرانی شد و انواع مختلفی مثل کباب کوبیده، جوجه کباب و کباب تابه ای پیدا کرد.
در این دسته بندی با طرز تهیه کباب های سنتی ایرانی آشنا میشوید و در ضمن آموزش کباب های جدید و خارجی نیز ارائه خواهد شد. برای پخت کباب میتوان از انواع گوشت استفاده کرد. گوشت چرخکرده مخلوط، گوشت راسته گوساله و گوسفند و حتی مرغ از این دست هستند. اما انواع کباب ایرانی چیست و چه تفاوتی با هم دارند؟

کباب چنجه: در تهیه کباب چنجه از گوشت‌های تکه شده متوسط استفاده می‌شود.

کباب ترش: کباب مخصوص استان گیلان است. همان طور که در طرز تهیه کباب ترش گفته شده برای تهیه آن از گوشت گوساله تازه و مواد ترش کننده استفاده می‌شود. این مواد از رب انار ترش یا رب نارنج و مغز گردو ساییده تهیه می‌شود.

دنده کباب: کباب دنده، کبابی کرمانشاهی است و معمولاً از گوشت چرخ شده دنده گوسفند تهیه می‌شود.

کباب کوبیده: کباب کوبیده خوشمزه سنتی از گوشت چرخ کرده با چربی و پیاز تهیه می‌شود.

کباب برگ: این کباب اعیانی از برش‌های گوشت راسته گوساله یا گوسفند تهیه میشود که به شکل ورقه های پهن و نسبتاً نازک در آمده و از قبل در پیاز و ادویه خوابانده شده اند.
کباب سلطانی: که از اسمش پیداست ابهت خاصی دارد چیزی نیست جز یک سیخ کوبیده و یک سیخ کباب برگ.

کباب دوش: از پشت گردن و دوش گاو تولید می‌شود و رگه‌ها چربی لذیذی که در آن موجود است لذت کباب را دوچندان می‌کند. اندازه‌های. کباب دوش هم مانند چنجه دارای برش‌های متوسط است. این نوع کباب هم از سری کباب‌هایی است که در استان گیلان و شهر رشت بسیار تهیه و مصرف می‌شود و به عنوان یکی از غذاهای کبابی شهر رشت معروف است.

جوجه کباب: دو نوع دارد: جوجه با استخوان و بدون استخوان که از گوشت مرغ یا جوجه در تهیه آن استفاده می‌شود. طرز تهیه جوجه کباب بسیار ساده است.

کباب شیشلیک: از سری کباب‌های مخصوص استان خراسان بوده و برای تهیه آن از بخش‌های دنده گوسفند و گاهی گوساله یا گاو جوان استفاده می‌شود که با همان استخوان دنده به سیخ کشیده می‌شود. این کباب نیز طرفداران زیادی دارد.

کباب بختیاری: ترکیبی است از جوجه کباب و چنجه، یعنی در سیخ آن یک در میان از تکه‌های برش خورده گوشت و مرغ استفاده می‌شود. اما چون مرغ زودتر از گوشت پخته میشود لازم است حتما گوشت بیات شده استفاده شود و یا تکه های مرغ بزرگتر انتخاب شوند.