هوموس (به عربی: حُمُّص) یا «نخود-ارده» یک خوراک عربی– یونانی است که در خاورمیانه بسیار محبوب است؛ بیشتر به عنوان پیش غذا سرو می شود. برای اینکه هوموس طعم لذیذ تری داشته باشد باید اجازه دهید نخود به قدر کافی پخته شود.
هوموس در کنار سبزیجات خلالی و نان سرخ شده میتواند میان وعده ای لذیذ و مقوی باشد. با دیدن فیلم آموزش تهیه هوموس با طرز تهیه این غذای ساده و خوشمزه آشنا شوید. برای مشاهده فیلم آموزش تهیه حمص کلیک کنید.
بهتر است برای تهیه این پیش غذای لبنانی از آب یک عدد لیمو ترش تازه استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه حمص را به صورت مرحله به مرحله خواهدی دید.
طرز تهیه هوموس حرفه ای
مرحله اول:
نخود را از شب قبل خیس بدهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید.حجم نخود بعد از خیس خوردن بیشتر میشود پس از ظرف بزرگتری استفاده کنید و به اندازه کافی آب بریزید.
مرحله دوم:
نخود را با چند لیوان آب، جوش شیرین و حبه های سیر داخل قابلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید بپزد و نرم شود. جوش شیرین باعث میشود پوست نخود بعد از پخت راحت تر جدا شود. بعد از این که نخود به خوبی پخته شد، پوست شفاف روی آن را جدا کنید.
مرحله سوم:
نخود پخته پوست کنده و سیرهای نرم شده، روغن زیتون و آبلیمو را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و بزنید تا یکدست شود. ارده را همراه با دو قاشق غذاخوری آب ونمک و فلفل اضافه کنید و مجدداً میکس کنید. در صورتی که هوموس غلیظ تر از چیزی است که میل دارید کمی بیشتر آب اضافه کنید.
هوموس را به ظرف سرو منتقل کنید و مقداری روغن زیتون روی آن بریزید. در کنار این هوموس خوشمزه میتوانید از نان پیتای سرخ یا گریل شده، سبزیجاتی مثل خیار، کاهو، هویج و فلفل دلمه ای استفاده کنید.
نکته ها:
- برای مهمانی ها میتوانید تارت هوموس هم تهیه کنید.- میتوانید به جای نخود خام از کنسرو نخود استفاده کنید. به این ترتیب حمص خوشمزه شما در عرض چند دقیقه آماده میشود.
- پخت نخود در قابلمه ممکن است تا 2 ساعت طول بکشد. برای پخت سریع تر از زودپز استفاده کنید. در این صورت نیم ساعت زمان برای پخت کافی است.
- روش دیگر تهیه هوموس به این صورت است که آن را با سیر کباب شده درست می کنند. با این روش حمص طعم منحصر به فرد و ظاهری مجلسی تر پیدا میکند. یک بوته سیر را 1 ساعت داخل فر با دمای 160 درجه سانتیگراد قرار دهید تا کباب شود.
سپس آن را از فر خارج کنید و پس از سرد شدن حبه های سیر نرم شده را از پوست خارج کنید و 4 عدد از آن را با نخود و بقیه مواد میکس کنید. میتوانید با بقیه حبه های سیر حمص را تزئین کنید.
- میتوانید از مقداری پنیر فتا و دانه های کاج بو داده هم برای تزئین هوموس استفاده کنید.
دیدگاه های ثبت شده
روغن زیتون بو داره بدنمیشع؟
[…] هوموس، هویج و نان پیتا […]
میشه سیر نریخت؟
من خواهر همسرم که عرب هستن ، گفتن که اگر کمی ماست اضافه کنید ، حمص هم خوشمزه تر هم شل میشه
من واسه اولین هوموس درست کردم،از روی این دستورالعمل… بی نهایت خوب شده بود و عالی. هرکس خورد گفت یه آشپز حرفه ای اینو درست کرده ?
ممنون از سایت خوبتون که کمک کرد هوموس بینظیری درست کنم.
با سلام، درصورتیکه بدون روغن درست کنم خوشمزه میشه؟ یا به جای روغن زیتون از روغن کنجد استفاده کنم.
روغن رو حذف نکنید بهتره. اما میتونید از روغن کنجد هم استفاده کنید مشکلی نداره.
اگر میل دارید از روغن کنجد استفاده کنید، باکی نیست.
ما با همین دستور درست کردیم و خیلی خوشمزه شد. حتما با تغییراتی باز دوباره امتحان میکنیم 🙂
خیلی هم عالی 🙂
سلام یک لیوان نخود منظور نخود خامه؟
سلام. بله منظور خام هست. بعد از پخت حدود 2 و نیم لیوان میشه.
عالی و مقویه واقعا
به نظرم یه مقدار موادش میزان نبود.با طعمی که قبلا خورده بودم فرق داشت.
بله توی مقدار سیر اشتباه شده بود که اصلاحش کردیم. ممنونم.
باسلام و خسته نباشید.دستور غذاهای لبنان و سوریه رو بیشتر کنید.باتشکر
سلام. ممنونم… حتما.
سلام. 4 بوته يا 4 حبه سير؟ 4 بوته به نظرم زياد رسيد؛ فك كردم شايد اشتباه تايپيه. اگر 4 بوته درسته؛ بوتهي كوچيك، متوسط، بزرگ… چه قدري؟ پيشاپيش مرسي. 🙂
دستور جدید رو ببینید عزیزم. این دفعه نکات بیشتری رو براتون نوشتیم. البته در نهایت مقدار سیر و ارده رو میتونید به سلیقه خودتون تغییر بدید. این مقادیر پیشنهادی هست.