طرز تهیه کوفته هویج
-
امتیاز دهید
-
3.8 از 23

-
- زمان آماده سازی
- دقیقه
-
- زمان پخت
- دقیقه
-
- برای
- 4 نفر
مواد لازم برای کوفته هویج
- هویج 500 گرم
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- تخم مرغ 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل مقدار لازم
- پیاز 2 عدد
- رب گوجه 2 قاشق غذاخوری
- آلو خورشتی مقداری
- آب 2 لیوان
- نمک و فلفل مقدار لازم
اگر اهل کباب و انواع کوفته هستید باید حتماً کوفته هویج رو هم امتحان کنید. در کوفته بر خلاف کوفته تبریزی از برنج و لپه استفاده نمیشه. بلکه هویج همراه با گوشت چرخ میشه. در نتیجه کالری کمتری داره. البته اگه چرخ گوشت ندارید هم جای نگرانی نیست. میتونید هویج رو ریز رنده کنید. بعد اون رو خیلی خوب با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید. به همین سادگی. یکی دیگه از ویژگی های منحصر به فرد این غذا آرد نخودچی هست که بافت کوفته رو عالی میکنه. پس حتماً از آرد نخودچی استفاده کنید و دنبال جایگزین نباشید.
من عاشق غذاهای ایرانی هستم ولی به نظرم یه مشکلی که در رژیم غذایی مرسوم در ایران هست کم مصرف شدن سبزیجاته. این ثابت شده که برای حفظ سلامتی باید بخش عمده غذای مصرفی روزانه متشکل از سبزیجات باشه. مصرف سالاد به ویژه قبل از غذا عالیه. اما غذاهایی مثل این کوفته که داخلش از مقدار قابل توجهی هویج استفاده شده هم میتونن خیلی مفید باشن.
طرز تهیه کوفته هویج
مرحله اول:
گوشت چرخ کرده و هویج ها را باهم دو بار چرخ کنید. سپس به همراه تخم مرغ، پیاز رنده شده، نمک، فلفل، دارچین و آرد نخودچی داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید. ( آب پیاز را پس از رنده شدن با دست بگیرید).
مرحله دوم:
مایه کوفته را خوب ورز دهید تا مواد یکدست شوند و حالت چسبنده داشته باشند. سپس کوفته هایی به اندازه یک گردو از مایه کوفته بردارید و در روغن داغ سرخ کنید.
مرحله سوم:
برای تهیه سس کوفته، پیازها را رنده کنید و در روغن سرخ نمایید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس 2 لیوان آب، چند آلوی خورشتی، نمک و فلفل را اضافه و مخلوط کنید.
وقتی سس شروع به جوشیدن کرد حرارت را کم کنید و کوفته ها را به آرامی داخل سس قرار دهید (در زمان قرار دادن کوفته سس نباید بجوشد). پس از اینکه سس کوفته غلیظ شد و مقدار کمی از سس ته قابلمه ماند میتوانید کوفته ها را سرو کنید.
نکته های کلیدی تهیه کوفته هویج:
– در صورتی که احساس کردید مایه کوفته شل است میتوانید 1 قاشق دیگر آرد نخودچی اضافه کنید.
– در زمان قرار دادن باید سس به اندازه ای باشد که سر کوفته ها بیرون از سس بماند و زیر سس نرود.
- برای: 4 نفر
- حاضر است در : دقیقه
- وعده: شام, غذای نهار
- دسته بندی دستور آشپزی : کباب و کوفته
- مواد لازم : آرد نخودچی, آلو, پیاز, تخم مرغ, دارچین, رب گوجه فرنگی, گوشت چرخکرده, هویج
این غذا رو سالهاست مامانم درست میکنه و من عاشقشم. ولی این دستور از غذای مامانم هم خوشمزهتر شد. ترکیب دو طعم آرد نخودچی و هویج یه ترکیب لطیف جادویی درست میکنه که آدم از خوردنش سیر نمیشه.
همسر من با وجود این که هویج رو توی غذا دوست نداره این غذا رو با اشتهای فراوان خورد و کلی هم تعریف کردم. ممنون ازتون
خواهش میکنم فرزانه جان. خوشحالم که کوفته هویج رو دوست داشتی.