همه می دونید که شب یلدا طولانی ترین شب ساله. چیزی که میتونه دورهمی یه شب طولانی رو گرم و دلنشین تر کنه خوراکی های مخصوص شب یلداست که همه مون کلی عاشقشون هستیم. از میوه های جذاب گرفته تا دسرهای خوشمزه و انواع غذاهای سنتی ایرانی. شب اولین روز زمستون حتی اگه برف و بارون هم نیاد، سوز و سرمای این فصل باهاشه. و چیزی که بیشتر از همه توی این هوا میچسبه یه آش مخصوص و خوشمزه خونگیه. درسته که آش رشته طرفدارای زیادی داره اما بهتره که تو شب یلدا یه آش یلدایی و متناسب با این مراسم تهیه کنید. آش انار مخصوص شب یلدا یکی از غذاهاییه که اگه تا به حال نخورده باشین هم با اومدن اسمش می تونین تصور کنین که چقدر خوشمزه و لذیذه. دستور پخت آش انار یه کم متفاوت و البته خیلی آسونه. تفاوتی که آش انار با بقیه آش ها داره اینه که تو دستور تهیه آش انار از گوشت چرخکرده استفاده میشه. آش انار شیرازی، آش انار شمالی (گیلانی) و همین طور آش انار یزدی دستور پخت یکسان و مشابهی دارن. و هر سه شهر این آش خوشمزه و مقوی رو با گوشت تهیه می کنن. اما اگه شما طعم گوشت رو توی آش دوست ندارید میتونید اون رو از مواد حذف کنید و آش انار بدون گوشت درست کنین. توی این مطلب میخوایم طرز تهیه آش انار خوشمزه و مخصوص یلدا رو آموزش بدیم. امیدواریم که این غذای خوشمزه بتونه جمع و دل های شما رو گرم تر کنه. پس با ما همراه بشید.

طرز تهیه آش انار

مرحله اول:

ابتدا لپه را به همراه پیاز سرخ و تفت داده شده، 5 پیمانه آب و کمی نمک و فلفل درون قابلمه بریزید و بگذارید تا لپه کمی بپزد. سپس برنج شسته شده را داخل لپه هایی که کمی پخته شده بریزید و اجازه دهید برنج کاملا پخته شود.

مرحله دوم:

 گوشت چرخ کرده را با 2 پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کرده و با دست به شکل کوفته قلقلی شکل دهید. گوشت قلقلی ها را درون کمی روغن سرخ کرده و سپس آن ها را داخل آش بریزید.

مرحله سوم:

سبزی مخصوص آش را پاک کرده، خوب بشویید و سپس خرد کنید. سبزی آش خرد شده را به مایه آش اضافه نمایید و اجازه دهید آهسته بجوشد تا آش خوب جا بیافتد. (بایستی برنج آش کاملا بپزد و لعاب بیندازد).

مرحله چهارم:

 در اواخر پخت دانه های انار را داخل آش بریزید و در انتها گلپر را نیز اضافه کنید. آش انار مخصوص شب یلدا شما آماده می باشد. آش را درون ظرف مناسب سرو کرده و روی آن را با دانه های انار تزئین کنید.

آش انار

نکات کلیدی تهیه آش انار مخصوص شب یلدا:

 - شما میتوانید روی آش را با نعناع داغ تزئین کنید. (1 قاشق غذاخوری نعناع خشک نرم را با 3 قاشق غذاخوری روغن درون تابه ای روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند. اما مراقب باشید نعنا نسوزد)

- میزان له شدن مواد درون آش بستگی به خودتان دارد، میتوانید مواد را تا حدی که کاملا له شوند نیز بپزید.

- شما می توانید به جای دانه های انار از رب انار نیز استفاده کنید. در این صورت به جای 2 کیلو انار دانه شده از نصف پیمانه رب انار استفاده کنید.

- انار هر چه ترش تر باشد آش یلدایی شما خوشمزه تر خواهد شد.

- شما می توانید در تهیه آش انار از لبو(چغندر) استفاده کنید. آش انار با چغندر رنگ غلیظ تری خواهد داشت.

- در صورتی که می خواهید گوشت را از مواد آش حذف کنید، می توانید برای لعاب آش از عدس استفاده کنید. آش انار با عدس طعم دلپذیری داشته و پروتئین گوشت را برای شما تامین خواهد کرد.