قالب-سیلیکونی

10 نکته‌ی طلایی در طراحی آشپزخانه

۲,۴۰۲ بازدید

قبلاً در مورد نکات کلیدی طراحی داخلی و اشتباهات رایج در دکوراسیون صحبت کردیم. یکی از مهمترین فضاهای خانه آشپزخانه است. در طراحی آشپزخانه و یا بازسازی آن چند نکته طلایی وجود دارد که به شما کمک میکنند در عین ایجاد فضایی زیبا و شیک حداکثر کارایی را در محیط آشپزخانه داشته باشید.

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 

1-از قبل فکر کنید.

طراح داخلی، جکی هارگرو می‌گوید، «هنگام طراحی آشپزخانه، ابتدا کاربرد را مد نظر قرار دهید. او می‌گوید، «هیچ شکل ایده‌آلی برای آشپزخانه‌ وجود ندارد. چه راهرو مانند باشد، چه U شکل و چه L شکل، طوری طراحی کنید که بین سینک، یخچال و گاز مثلثی ایجاد شود و برای سهولت حرکت، فاصله‌ی بین آنها بیش از 2 متر نباشد.»

 

2- از فضای آشپزخانه خوب استفاده کنید.

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 


جکی می‌گوید، «بزرگ‌ترین اشتباهی که افراد در مرحله‌ی طراحی مرتکب می‌شوند این است که از فضا به خوبی استفاده نمیکنند. از هر گوشه و شکاف استفاده کنید. کابینت‌های سرپوشیده را تا سقف ببرید، به جای اینکه فضایی را بالای کابینت‌ها خالی بگذارید تا گرد و غبار بگیرند.» برای دسترسی راحت‌تر به قابلمه‌ها و تابه‌ها، کشو‌های عمیق در نظر بگیرید و جای کافی برای وسایل آشپزخانه در نظر بگیرید که اگر جا نباشد روی کابینت ها را اشغال خواهند کرد.

 

3- به نور آشپزخانه توجه کنید.

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 

ریچارد تروئد برق‌کار می‌گوید، «بر خلاف اتا‌ق های دیگر خانه، نور بالا در آشپزخانه کافی نیست. در آشپزخانه، نباید نور از پشت سرتان بتابد و بر فضای کارتان سایه بیندازد. نور باید جلویتان بیفتد.» او چراغ‌های زیر‌کابینتی را دوست دارد، زیرا مستقیماً بر کانترها نور می‌اندازند. این نوع چراغ ها در طراحی آشپزخانه مدرن جای خود را پیدا کرده اند.

 

4- برق در طراحی آشپزخانه مهم است.

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 

ریچادر می‌گوید، «حتماً برای وسایلی که جایشان را عوض می‌کنید یا وسایل جدید پریز برق یا جای لوله بگذارید. بسیاری از افراد دیر متوجه این موضوع می‌شوند که لوله‌ی گاز و سیم برق لازم را ندارند.» استوارت مک‌گرودر لوله‌کش هم می‌گوید، «وسایل را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید در فضاهای اختصاص داده شده جا می‌شوند. اگر ماشین ظرفشویی را با فشار در جایش هل دهید، شلنگ‌ها را فشرده خواهد کرد و آبش به راحتی تخلیه نخواهد شد.»

 

5- فضا و سطوح

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 

فضای روی کانتر هرچه بیشتر باشد بهتر است. سطحی انتخاب کنید که کار کردن رویش برایتان آسان باشد و از آن خوشتان بیاید. اما یادتان باشد که اگر سطح را کاشی کاری کنید تمیز کردن لای کاشی ها سخت است و سطوح فلزی هم راحت خش بر میدارند.

 

6- طراحی آشپزخانه را از اول شروع کنید.

جکی می‌گوید، «از وسایل و اقلام آشپزخانه‌ی قبلی استفاده نکنید. شاید طوری به نظر برسد که دارید صرفه جویی میکنید، اما وسیله‌ی کهنه در فضای جدید کاملاً مشخص خواهد بود. راه‌های دیگری برای صرفه جویی کردن پیدا کنید. لازم نیست 100 دلار خرج دستگیره‌ی کشو کنید، در حالی که دستگیره‌های ارزان و زیبایی هم پیدا میشوند. همین موضوع در مورد کانترها هم صدق می‌کند.»

 

7- امنیت در اولویت است.

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 

دوروتی بل، متخصص ایمنی خانه، می‌گوید، «با ایجاد دید به حیاط و محل بازی بچه ها از قسمت پخت‌و‌پز، آشپزخانه‌ی خود را تا حد ممکن ایمن و مناسب خانواده کنید. همچنین عناصر ارتقای ایمنی مانند کانترهای لبه‌گرد، کفپوش مقاوم در برابر لغزش و ارتفاع گاز به اندازه‌ی افراد بالغ را در نظر بگیرید تا احتمال سوختگی‌های تصادفی را به حداقل برسانید.»

 

8- هوا را تهویه کنید.

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 

  جیمز مور، مشاور لوازم خانه می‌گوید: داشتن هود به تهویه‌ی بوهای ناشی از آشپزی کمک می‌کند. او می‌گوید، «هودی بخرید که کارآمد، بی‌سروصدا باشد و هوا را بیرون ببرد.»

 

9- زباله‌ها

 

10 نکته طلایی در طراحی آشپزخانه

 

فراموش نکنید برای زباله‌ها و سطح بازیافتی های خود برنامه‌ریزی کنید. آیا پشت در کابینت سطل مخفی می‌خواهید یا سطل آشغالی براق و فلزی می‌خواهید که دور از دست قرار میگیرد؟

 

10- مراقب کف باشید.

وقتی صحبت کفپوش باشد، لیز نبودن، سهولت تمیزکاری و حفره های سطح را در نظر بگیرید. برای مثال، کف‌های سنگی، که تا حدودی متخلخل هستند، ممکن است نیاز به تمیزکاری مداوم داشته باشند. اگر این طور است، بپرسید چند وقت یکبار نیاز به تمیز کردن دارند و ببینید آیا می‌خواهید درگیر این روند شوید. او می‌گوید، «کفپوش‌های چوبی زیبا هستند، اما آگاه باشید که نزدیک یخچال، اجاق گاز و سینک زودتر از قسمت‌های دیگر پوسیده می‌شوند.» او اشاره می‌کند، «کفپوش‌های سخت سنگ طبیعی عالی کار می‌کنند و ظاهر طبیعی و احساس آن زیر پا بسیار محبوب شده است.»

 

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

۲ دیدگاه برای 10 نکته‌ی طلایی در طراحی آشپزخانه

  1. سرویس و نگهداری آسانسور ۲۶ دی-۱۳۹۶ در ۱۱:۲۰ #

    با سلام. مطلبتون واقعا جالب بود بخصوص در مرود نور و جهت اون که گفته بودید نباید از پشت سر بیاید. عالی

    • razavi@irancook ۲۶ دی-۱۳۹۶ در ۱۱:۳۱ #

      ممنون…خوشحالم که براتون جالب بوده.

پاسخ دهید