حلوا، جزو دسرهای خوشمزه ایرانی است که در مراسمهای مذهبی و سفرههای افطار پخته میشود. کدبانوهای ایرانی حلوای نذری و حلوای مجلسی را با انواع آردها درست میکنند.
آرد برنج، یکی از انواع آردهایی هست که میشود برای پخت حلوا استفاده کرد. اینجا قصد داریم طرز تهیه حلوای آرد برنج را آموزش دهیم که نسبت به حلوای آرد گندم، بافت لطیفتری دارد. استفاده از زعفران نیز در تهیه این حلوا، عطر و بویی دلپذیر و جذاب به آن میدهد.
حلوای آرد برنج علاوه بر طعم و عطر فوقالعاده، خواص زیادی نیز برای سلامتی دارد. آرد برنج، یکی از آردهای مغذی با ارزش غذایی بالاست و املاح معدنی و ویتامینهایی مانند ویتامین ب6، آهن، منیزیم، پروتئین، فسفر، مس و روی دارد.
همچنین این آرد مقداری زیادی فیبر دارد که با پایین آوردن کلسترول و قند خون موجب حفظ سلامت قلب میشود. پاکسازی کبد، درمان یبوست و تقویت پوست از دیگر مزایای آرد برنج برای سلامتی است.
طرز تهیه حلوای برنج خانگی
مرحله اول
درون قابلمهای شکر و آب بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا مخلوط آب و شکر کمی بجوشد. سپس گلاب و زعفران را به مخلوط شکر و آب بیفزایید و قابلمه را از روی حرارت بردارید.
مرحله دوم
قابلمه دیگری را روی حرارت ملایم قرار دهید. داخل قابلمه روغن بریزید و پس از داغ شدن روغن، آرد برنج را اضافه کنید و تفت دهید تا آرد طلایی شود (آرد باید کمی سرخ شود اما مراقب باشید نسوزد).
محله سوم
پس از اینکه آرد برنج در روغن تفت داده شد، کمکم شربت را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شربت کاملا جذب حلوا شود؛ آنقدر مخلوط کنید تا حلوا خودش را بگیرد و جمع شود. سپس، حلوا را درون ظرف بریزید و با خلال پسته، پودر نارگیل و ... تزیین کنید.
نکات طلایی در تهیه حلوای آرد برنج
-در صورتی که گلاب در دسترس نداشتید، میتوانید از هل کوبیده یا وانیل استفاده کنید.
-در مدت زمانی که حلوا را آماده میکنید حرارت باید ملایم باشد.
-اگر حلوا در مرحله آخر سرخ شدنش به روغن نیفتاد، مقداری روغن به آن اضافه کنید.
-بهتر است در پخت حلوای آرد برنج در زمستان از روغن مایع و در تابستان از روغن جامد استفاده نمایید.
سخن آخر
آرد برنج، یکی از انواع آردهایی هست که برای پخت حلوا استفاده میشود. حلوای آرد برنج نسبت به حلوای آرد گندم، بافت لطیفتری دارد و سرشار از مواد مغذی است. استفاده از زعفران نیز در این حلوا به آن عطر و بویی فوقالعاده میدهد.
برای درست کردن حلوای آرد برنج درون قابلمهای شکر و آب بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. سپس، گلاب و زعفران را به مخلوط شکر و آب بیفزایید و قابلمه را از روی حرارت بردارید. در قابلمه دیگری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
سپس، آرد برنج را در روغن داغشده بریزید و تفت دهید. پس از طلایی شدن آرد برنج کمکم، شربت را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا حلوا به روغن بیفتد. حلوای آرد برنج را در ظرف بریزید و با خلال پسته، پودر نارگیل و... تزیین کنید.
دیدگاه های ثبت شده
من حلوا رو درست کردم ولی دونه دونه شد لطیف مثل توی عکس نشد. میشه راهنمایی کنید
میتونید آرد رو الک کنید قبلش. در ضمن حلوا رو مدام هم بزنید تا آرد گلوله نشه.
سپاسگزارم خوب بود.
سلام من درست کردم جالب نبود .. یکم زبر بود و اینکه پر روغن بود بازم تشکر
با سلام و تشکر از دستور پخت صحییح و عالیتان واقعا با این روش درست کردن حلوا خیلی راحت حلوای آرد برنجی درست کرده بسیار عالی و خوشمزه شد سالم باشید و انشاله دربه روز آوری سایتان موفق و پیروز باشید و همیشه بتوانید دستور غذاهای خوشمزه را در سایت بگذارید ممنون از شما
حرف نداره
سلام ببخشيدروغن نوشته1/2يعني يك الي دوليوانه؟
نه
یعنی نصف لیوان
تشکر بابت این دستور . تشکر
مرسی
سلام.من طعم این حلوا رو خیلی دوست دارم ولی دستورشو نمیدونستم.سپاسگزارم.ضمنا کارتون حرف نداره.عااااااااااااالیه!
سلام ، ممنون آزاده جان لطف داری ، امیدوارم خوشت بیاد 🙂
سلام واقعا ممنون از دستورهای ساده و خوشمزه ای که تهیه کردین ، من هر روز یکی از این غذاها رو دوست میکنم
ممنون مهدیه جان ، خوشحالم مطالب سایت رو دوست داری 🙂
ممنون از راهنمایی شما ایا میشه اول آردو تف داد بعد روغن اضافه کرد؟
خواهش میکنم ، رویا جان ارد برنج نیاز به تفت نداره و میتونی همونطوری به روغن داغ اضافه اش کنی 🙂
عزیزم درست کردم خیلی خوب شد.دستت درد نکنه با این دستورات خوب غذایی.
خوشحالم عزیزم 🙂
با سلام . من امروز اولین بارم بود که به این سایت شما برخورد کردم و خیلی خوشم اومد از ذوق و سلیقه تون . واقعا که جای تحسین داره . خیلی دوست دارم که همیشه آشپزیم خوب باشه و لذت ببرم از دستپخت خودم و البته تزیین غذا که جای خودشو داره . امیدوارم که موفق باشید . خوشحال میشم به ایمیل من پیام بدید و روش تزیین کار رو هم برام بیان کنید . با تشکر
ممنون خاطره جان ، هدف منم همینه که دوستان خوبی مثل شما بتونن استفاده کنن و در کنار خانواده لذت ببرن ، عزیزم تزیین حلوا و … در بخش تزیینات مواد غذایی هست که میتونی مراجعه کنی … بزودی انجمن هم راه میفته و خوشحال میشم اونجا هم ببینمت 🙂