طرز تهیه آش سبزی
-
امتیاز دهید
-
3.4 از 237

-
- زمان پخت
- دقیقه
-
- برای
- 8 نفر
مواد لازم برای آش سبزی
- گوشت 500 گرم
- برنج نیم دانه 3 لیوان
- تره 1 کیلوگرم
- ترخون 100 گرم
- لوبیا سفید 1 لیوان
- عدس 1 لیوان
- نخود 1 لیوان
- نمک، فلفل و روغن به مقدار لازم
آش سبزی یکی از آش های سنتی و بسیار قدیمی بخصوص در شیراز است که اغلب به عنوان آش نذری مورد استفاده قرار میگیرد. این آش با روغن داغ، پیاز داغ، آبلیمو و نان سنگک سرو میشود.
طرز تهیه آش سبزی شیراز
درون قابلمه گوشت را با پیاز خرد شده تفت دهید و پس از تغییر رنگ گوشت مقداری آب ، زردچوبه و پودر دارچین اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم گوشت بپزد. پس از اینکه گوشت پخت گوشت را ریش ریش کنید.
درون قابلمه چند لیوان آب بریزید. سپس برنج های نیم دانه که از شب قبل خیس کرده اید. تره های خرد شده و نصف ترخون ، نمک و فلفل را درون قابلمه بریزید و با حرارت متوسط اجاره دهید برنج بپزد و شل شود (همانند برنج شله زرد). در قابلمه را باز بگذارید تا رنگ سبزی تیره نشود.
نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب ان را تعویض نمایید. درون قابلمه های جداگانه نخود ، لوبیا و عدس را بپزید. اگر آب عدس تیره شد میتوانید در طول مدت پخت 1-2 بار آب آن را تعویض کنید.
پس از اینکه تمام مواد آماده شدند میتوانید پخت اصلی و ترکیب مواد را انجام دهید. حبوبات پخته و گوشت پخته له شده را به مخلوط برنج و سبزی در حال پخت اضافه کنید. آب حبوبات و آب گوشت را صاف کنید و مواد به آش اضافه کنید (میتوایند در این مرحله مواد را با میسکر بزنید تا یکدست شود).
باقی مانده ترخون را در مقداری روغن تفت دهید. سپس به مواد دیگر اضافه نمائید. حرارت را کم کنید و به مدت 2 ساعت اجازه دهید آش شما غلیظ و کشدار شود. در این 2 ساعت باید هر 10 دقیقه اش را خوب هم بزنید تا آش شما ته نگیرد. پس از اماده شدن آش را با پیاز داغ تزیین و سرو کنید (برای زیبایی بیشتر آش 2 – 3 قاشق حبوبات پخته داخل آش بریزید و سرو کنید).
نکته ها:
– بهترین گوشت برای این آش گوشت گردن یا سردست میباشد.
– آش باید تا جایی پخته شود که مواد خوب له شده باشند.
– میتوانید برای سهولت بیشتر بعضی از مواد آش را از شب قبل آماده کنید.
– در مراحل آخر پخت مرتب باید آش را هم بزنید. راز اصلی خوشمزه شدن و کشدار بودن این آش هم زدن آن است.
- برای: 8 نفر
- حاضر است در : دقیقه
- وعده: شام, نهار
- دسته بندی دستور آشپزی : سوپ و آش, مخصوص مهمانی
- مواد لازم : برنج, سبزیجات, عدس, گوشت, لوبیا سفید, نخود
سلام من هلند زندگى مى کنم و اینجا من ترخون خشک دارم و مى تونم تره فرنگى استفاده کنم .
ایا میشه واقعا اش شیرازى با طعمى که تو شیراز گیر میاد درست کرد؟
سلام عزیزم
مطمئنا با سبزی تازه خیلی بهتر میشه. ولی فکر میکنم با ترخون خشک و تره فرنگی هم خوب بشه عطرش. من کوکو سبزی رو با تره فرنگی امتحان کردم قبلا که عالی هم بود. به نظرم امتحانش کنید. امیدوارم که خوب بشه.
من یه مقدار کم شوید خشک بهش اضافه کردم خوشمزه تر شد.ودیگه اینکه این مقدار موادی که گذاشتین واسه 8 نفر بیشتر شد.11 نفر میتونن این آشو بخورن.مجبور شدم دیگ مامانمو بگیرم:)))
سلام من این اش چند بار درست کردم اما هر دفعه یه مشکل پیش میاد و اونم این هست که وقتی همه محتویات میریزم اولش سفت و کش داره و رنگ خوبی هم داره اما بعد از مدتی که جوش میخوره ارام ارام شل میشه و تمام محتویات از هم وا میرن و رنگش هم تیره میشه و دیگه اصلا شبیه اش شیرازی نیست
سلام دوست عزیز…نمیدونم مشکلتون یکم عجیب به نظر میاد. شاید آب زیادی ریختید.
سلام، آرد هم میشه بهش زد؟؟؟؟؟
میتونید یکمی آرد هم بزنید ولی به نظر من نیازی نیست.
سلام، و خسته نباشید… تفاوت آشی ک بیرون میفروشن با این اش چیه،؟! ?چیکار کنیم حدودا شبیه هم شه؟ فکر کنم اونا بهش آرد هم میزنن…. ??
سلام مریم جان بله منم شنیدم که بعضی آشپزها داخل آش آرد میریزن برای لعاب ولی به نظر من کار اصولی نیست. آش اگه به اندازه کافی بهش فرصت بدید جا بیافته خودش لعاب دار میشه.
سلام علیکم
میخواهم برای ۵٠ نفر آش سبزی درست کنم چقدر باید اندازه مواد باشد
حبوبات چند کیلو ؟
برنج؟
سبزی؟
سلام تشکر از اطلاعاتی که منتشر کردین لطفا اگه حلوازرد شیرازی هم بلدین توضیح دهید
سلام من میخوام برای افطاری این آش رو درست کنم منظورتون از لیوان چه لیوانیه میشه به گرم بگید ممنون میشم آخه مهمون دارم میترسم خراب بشه
با سلام خسته نباشی
میخواستم بپرسم مواد لازم واسه پانزده نفر چقدر هست ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام من خودم آشپزم
ما آش وحلیمی داریم
اونم آش سبزی
اما اینجوری پخت نمیشه
بهترین وخوشمزه ترین آش وحلیم جنوب کشور هستش
سلام
خیلی ممنون
ی سوال داشتم چرا حبوباتی که میزنن در دستورهای مختلف متفاوته؟
و اینکه من میخام واسه یکی از دوستانم ببرم و میگن اب میندازه بعد ی نصفه روز.چطوری باید گرمش کرد یا ایا واقعا اب میندازه؟
منم بچه شیرازم چاشنی اصلی آش سبزی نارنجه
جاتون خالی امروز کله سحر با رفیقم رفته بودیم کوهپایه بالای کوه(بغل دروازه قرآن)
آش سبزی زدیم با سنگک و نارنج
تشکر. آش سبزی درست کردم همه لذت بردیم .به این میگن استفاده درست از امکانات.شادباشید.
خواهش می کنم نوش جانتون!
سلام علیکم
ممنون عالی بود
خواهش می کنم عزیزم 🙂
باسلام
من در اکوادور زندگی میکنم و سبزی ترخون و گیشنیز اینجا نیست میشه با سبزی های دیگه درست کرد؟ ممنون از راهنمایی
سلام دوست عزیز آش سبزی اصلش با تره و ترخون درست میشه اما به سلیقه ی خودتون میتونید از سبزیهایی که در دسترستون هستند استفاده کنید. موفق باشید!
سلام
من محمد هستم از استان بوشهر جزیره خارک
میخوام آش شیرازی درست کنم واسه فروش میشه راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام. از دستور گفته شده میتونید استفاده کنید. البته اول چندین بار در مقدار کم درستش کنید تا کاملا بهش مسلط بشید.
سلام وای عالیه
واقعا ممنون عالی بود ، من شیرازی هستم اما 5 ساله از شیراز رفتم و دلم برای آش سبزی خیلی تنگ شده بود ، دیروز درست کردم و عالی بود ، خیلی خوشمزه و خوش طعم بود ، واقعا ممنون
خواهش میکنم دوست من ، خوشحالم که از دستور این آش خوشت اومده و تجدید خاطره شده 🙂
درود بر نیلوفر بانو،کدبانوی فوق العاده ایرانی.از اینکه بسرعت پاسخم رو دادید بی نهایت خوشحالم و دوستون دارم و فقط میتونم بگم خدا قوت و خدا ان شاءالله عمر باعزت بهتون بده.با ورود به سایت شما از بسیاری از کتابها و سایت ها و… بی نیاز میشم.سایت شما در حد یک دایره المعارف هست.منتظر دستورهای غذایی جدید و تزئینات غذا و میز غذا هستم.بدرود.
خواهش میکنم فاطمه جان ، خوشحالم که مورد رضایتت بوده ، منم برات بهترین هارو ارزومندم 🙂
سلام ممنون ازراهنمایی های خوبتون