یکی از غذاهای مورد علاقه همه به خصوص بچه‌ها، کتلت است. عطر پخت کتلت که در خانه پخش می‌شود یعنی یک نفر با عشق برای اهل خانه در حال آشپزی است. کتلت انواع مختلفی دارد که با سالاد، ترشی، سس و سبزیجات بسیار لذیذتر می‌شود. این روزها افراد به دنبال سبک زندگی سالم و به خصوص گیاه خواری هستند. یک پیشنهاد عالی برای این افراد کتلت سویا است. این کتلت بدون گوشت برای افرادی که ممانعت مصرف گوشت در رژیم غذایی دارند بسیار مناسب است. کتلت سویا را می‌توان با استفاده از تکه‌های سویا تهیه کرد و در تابه سرخ کرد. دستور پخت این کتلت بدون گوشت از یک برگر گیاهی الهام گرفته شده است که در یک رستوران مخصوص گیاه خواران در سنگاپور سرو می‌شود.  

طرز تهیه کتلت سویا

مرحله اول:

سیب زمینی و هویج را اگر به صورت خام استفاده می‌کنید، رنده کنید. می‌توانید آن‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید و بخارپز کنید. به خوبی له کنید. آن‌ها را مخلوط کنید و کنار بگذارید. در اینجا از سیب زمینی و هویج خام رنده شده استفاده شده است.

 

مرحله دوم:

سویا را در 4 تا 5 پیمانه آب گرم به مدت 2 تا 4 دقیقه بجوشانید. وقتی به خوبی نرم شد از آب خارج کنید. سویا را بفشارید تا آب اضافی خارج شود.َ   خیس کردن سویا

مرحله سوم:

تابه را با روغن داغ کنید و با زیره چاشنی‌دار کنید. سس سیر و زنجبیل را سرخ کنید تا بوی آن بلند شود. سیب زمینی، هویج و لوبیا سبز را اضافه کنید و یک دقیقه سرخ کنید. در اینجا از لوبیا سبز ترد استفاده شده است.   سبزیجات کتلت سویا

مرحله چهارم:

سر تابه را بگذارید و با حرارت کم بپزید تا زمانی که نرم شوند. احتیاط کنید که مواد نسوزند. اگر از سیب زمینی و هویج خام استفاده می‌کنید مطمئن شوید که پخته‌اند و نرم شده‌اند. تمام ادویه‌های پودری و نمک را بیافزائید و خوب مخلوط کنید. اگر دوست دارید می‌توانید مقداری پودر رازیانه نیز استفاده کنید.   کتلت سویا ادویه

مرحله پنجم:

سویا و برگ گشنیز را اضافه کنید.   کتلت سویا گشنیز

مرحله ششم:

مخلوط کنید، در تابه را بگذارید و با حرارت کم 2 تا 4 دقیقه یا تا زمانی که کامل پخته شود، بپزید.  

مرحله هفتم:

مخلوط باید در این مرحله کاملاً به هم بچسبد. اگر به خوبی نچسبیده بود 2 تا 4 قاشق غذاخوری آرد سوخاری یا آرد نخودچی اضافه کنید. اجازه دهید کاملاً خنک شود. در اینجا چیزی افزوده نشده است. اگر مواد را مطابق دستور بپزید و مخلوط کنید نیاز به چیزی برای چسباندن مواد بهم ندارد. کتلت‌ها را شکل دهید و کنار بگذارید.   کتلت سویا قبل از پخت

مرحله هشتم:

آرد برنج و آب را مخلوط کنید تا به صورت دوغابی درآید. هر کتلت خام را در مخلوط آرد برنج و آب بزنید.   کتلت سویا در مخلوط آرد برنج  

مرحله نهم:

سپس کتلت سویا را در پودر سوخاری بغلتانید. ده دقیقه استراحت دهید.   کتلت سویا در آرد سوخاری  

مرحله دهم:

تابه را به همراه روغن گرم کنید. وقتی به اندازه کافی گرم شد کتلت‌های سویا را در روغن قرار داده و با حرارت متوسط تا زمانی که دو طرف آن طلایی شود سرخ کنید.   سرخ کردن کتلت سویا

مرحله یازدهم:

کتلت‌های سویا را با سس یا چتنی (نوعی سس هندی) سرو کنید.   کتلت سویا