شیرینی دانمارکی (یا شیرینی گل محمدی) از جمله معروف ترین شیرینی های خشک که تو همه ی شیرینی فروشی ها و قنادی ها میشه انواع مختلف اون رو دید.

شیرینی دانمارکی شکل های مختلفی داره مثل مدل پاپیونی، حلزونی و یا ساده و با مواد مختلفی مثل خلال پسته، خلال بادام، پودر قند و یا کنجد تزیین میشه.

حتما شما هم مثل خیلی ها این شیرینی خوشمزه رو فقط از قنادی ها تهیه می کنید و تا به حال خودتون اون رو درست نکردید. درست کردن شیرینی دانمارکی از چیزی که فکر می کنید خیلی ساده تره و حتی نیاز به مواد اولیه ی خاصی هم نداره.

امروز قصد داریم طرز تهیه شیرینی دانمارکی رو بهتون آموزش بدیم تا ببینید که چقدر آسون می تونید این شیرینی همه پسند رو خودتون تو خونه درست کنید. این شیرینی از دو بخش تشکیل شده؛

اول خمیر شیرینی دانمارکیه که به روش خاصی درست میشه و دوم کرم داخل اونه. در واقع برای پخت شیرینی دانمارکی، علاوه بر خمیر اصلی به درست کردن کرم مخصوص شیرینی دانمارکی به عنوان لایه ی میانی شیرینی نیاز دارید که ما به شکل جداگانه طرز تهیه هر کدوم از اون ها را بهتون یاد میدیم.

از اون جا که شیرینی دانمارکی شکل های مختلف داره، شما می تونید این خمیر رو به روش های متفاوت برش بدید، کرم رو داخل اون قرار داده و بپزید. ما در این دستور، یکی از ساده ترین و رایج ترین روش های پیچیدن خمیر برای درست کردن شیرینی دانمارکی رو بهتون آموزش میدیم.

کافیه خمیر رو پهن کنید، کرم رو داخل اون بریزید و رول کنید. بعد خمیر رول شده رو به تکه های مساوی تقسیم کنید، اون رو داخل سینی فر بچینید و بپزید تا یه شیرینی دانمارکی فوق العاده داشته باشید.

البته درست کردن شیرینی دانمارکی یه فوت و فن هایی هم داره که در ادامه ی این مطلب همه ی اون ها رو بهتون یاد میدیم تا بتونید خوشمزه ترین شیرینی دانمارکی رو درست کنید.

با یاد گرفتن طرز تهیه شیرینی دانمارکی دیگه نیازی به رفتن به قنادی و خریدن این شیرینی فوق العاده ندارید چون از این به بعد خودتون می تونید خیلی راحت تو خونه شیرینی دانمارکی درست کنید.

 

طرز تهیه شیرینی دانمارکی خانگی

 

مرحله اول: آماده کردن خمیر شیرینی دانمارکی

۱- ابتدا شیر، ۱ قاشق شکر و خمیر مایه را داخل ماسه ای بریزید و با هم مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و مواد را به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه عمل کند و حجم مواد ۲ برابر شود.

۲- تخم مرغ ها، روغن، شکر و وانیل را به همراه مواد عمل آمده با خمیر مایه با هم مخلوط کنید و هم بزنید.

۳- آرد را الک کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید. به اندازه ای که خمیر حاصل از آن به دست نچسبد.

۴- روی سطحی را آرد پاشی کنید و خمیر را به مدت چند دقیقه خوب با دست ورز دهید. سپس آن را داخل ظرفی قرار دهید، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲ ساعت به آن استراحت دهید.

 

مرحله دوم: طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی

۱- آرد را داخل قابلمه ای کوچک بریزید. شیر را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا آرد داخل شیر حل شود.

۲- سپس شکر را به آن اضافه کنید و آن را نیز هم بزنید تا در شیر حل شود.

۳- قابلمه را روی حرارت قرار ملایم قرار دهید و مواد را مرتب هم بزنید.

۴- وانیل و گلاب را نیز به سایر مواد اضافه کرده و هم بزنید.

۵- مواد را روی حرارت آن قدر هم بزنید تا غلیظ شوند. بعد از آن که کمی جوشید قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مواد داخل آن کاملا خنک شود.

 

مرحله سوم: درست کردن شیرینی

۱- بعد از ۲ ساعت خمیر استراحت کرده را روی سطح صاف آرد پاشی شده قرار دهید. آن را مجددا ورز دهید تا هوای آن گرفته شود.

۲- با کمک دست و وردنه، خمیر را به ضخامت ۵ میلی متر باز کنید. خمیر را با استفاده از کاردک مخصوص دور گیری کنید تا اطراف آن صاف شود.

۳- کمی از کرم شیرینی را روی لبه ی خمیر بریزید. به طوری که سرتاسر لبه ی خمیر را پوشش دهد.

  روش رول کردن شیرینی دانمارکی  

۴- از همان قسمت خمیر (که کرم را روی آن ریخته اید)، آن را رول کنید (به اندازه ی ۳ دور خمیر را رول کنید). سپس خمیر رول شده را با استفاده از کاردک از قسمت های دیگر خمیر پهن شده جدا کنید.

۵- مجددا همین کار را با خمیر باقی مانده نیز تکرار کنید؛ کرم شیرینی را سرتاسر لبه ی خمیر بریزید و آن را از همان قسمت رول کنید.

۶- خمیر های رول شده را موازی از هم قرار دهید. با استفاده از کارک، خمیر ها به به اندازه های مساوی (۵ تا ۷ سانتی متر) برش دهید.

  پختن شیرینی دانمارکی  

۷- روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را کمی چرب کنید. هر تکه از خمیر های برش زده شده را با فاصله از هم روی سینی فر بچینید. روی سینی را با پارچه بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه به آن استراحت دهید.

۸- بعد از استراحت، با استفاده از برس، روی خمیر ها را با ترکیب زرده تخم مرغ، وانیل و زعفران رومال کنید. به دلخواه می توانید کمی کنجد روی خمیر ها بپاشید.

۹- فر را در دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید و سینی فر را داخل آن قرار دهید تا شیرینی ها بپزند و آماده شوند. ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان برای پخت شیرینی ها کافی است. میتوانید بعد از خنک شدن شیرینی دانمارکی خانگی، کمی شربت بار زعفرانی خنک شده روی آن بمالید. (برای تهیه شربت از ۱ پیمانه آب، ۱ پیمانه شکر و قدری زعفران استفاده کنید. آن را روی حرارت قرار دهید تا چند غل بزند)

  طرز تهیه شیرینی دانمارکی  

نکات کلیدی طرز تهیه شیرینی دانمارکی

- اگر خمیر حالت چسبندگی داشت، کمی آرد به آن اضافه کنید. اما دقت کنید که میزان آرد خمیر را زیاد نکنید. چون شیرینی دانمارکی خشک خواهد شد.

- کرم داخل شیرینی دانمارکی باید مانند فرنی سفت شود.

- قبل از استفاده از آرد، حتما آن را دو بار الک کنید.

- استفاده از گلاب در طرز تهیه کرم شیرینی دانمارکی اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.

- برای تزیین روی شیرینی دانمارکی، علاوه بر کنجد می توانید از خلال بادام و پسته و پودر قند نیز استفاده کنید.

تصاویر از : hastikhani___   ، @bano_maedee ، @ashpaziie_modern___@

 

عده زیادی از دوستان درخواست کردن دستور قدیمی شیرینی دانمارکی که با کره بود رو خواستن. به همین خاطر من تصمیم گرفتم اون دستور رو هم در ادامه برای شما دوستان عزیز که از قدیم همراه ایران کوک بودید بگذارم.

 

روش اصلی تهیه شیرینی دانمارکی

 

مواد لازم:

شیر گرم 2/3 لیوان
روغن 1/3 لیوان
آرد 3 و نیم لیوان
شکر 4 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
کره 200 گرم
پودر خمیر مایه 2 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
اسانس وانیل مقداری
کرم شیرینی دانمارکی
زرده تخم مرغ برای رومال شیرینی
شکر و آب برای شیره شیرینی

آموزش پخت شیرینی دانمارکی

۱- شیر گرم (شیر داغی که دست را نسوزاند)، پودر خمیرمایه، نمک، 1 قاشق چایخوری شکر و 1 قاشق غذاخوری آرد را باهم مخلوط کنید و 10 دقیقه کناری قرار دهید تا پف کند.
مرحله اول شیرینی دانمارکی
۲- پس از 10 دقیقه تخم مرغ ها را به مخلوط خمیر مایه اضافه و مخلوط کنید. باقی مانده آرد، شکر و وانیل را باهم مخلوط کنید سپس به مواد دیگر اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
روغن را نیز در آخر اضافه کنید سپس ورز دهید تا خمیر لطیفی بدست بیاید که به دست نچسبد. خمیر را داخل کاسه ای که چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. سپس به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
خمیر دانمارکی
۳- پس از اینکه حجم خمیر دو برابر شد آن را از کاسه خارج کنید. روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را با وردنه پهن کنید.
کره نرم شده را روی سطح خمیر پخش کنید و خمیر را لوله کنید سپس با وردنه خمیر را صاف کنید و روی آن را با کیسه فریزر بپوشانید و 10 دقیقه استراحت دهید. 3 بار دیگر این کار را تکرار کنید (لوله کنید، صاف کنید و 10 دقیقه استراحت دهید). این کار برای ترد شدن شیرینی میباشد.
مرحله سوم شیرینی دانمارکی
۴- پس از انجام مراحل بالا خمیر شیرینی دانمارکی را با وردنه نازک پهن کنید و بصورت دایره بزرگی اطراف آن را ببرید سپس این دایره با به 8 قسمت مساوی برش بزنید.
داخل هر تکه خمیر کمی پودر قند و 1 قاشق غذاخوری کرم مخصوص شیرینی دانمارکی بریزید و همانند شکل شیرینی را بپیچید.
 
کرم دانمارکی
۵- ته سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و خمیرها را با فاصله روی آن قرار دهید. 30 دقیقه بگذارید خمیرها استراحت کنند سپس 1 زرده تخم مرغ زده شده را روی خمیرها بمالید.
سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید تا روی شیرینی ها طلایی شود.
شیرینی دانمارکی اصل
۶- در این فاصله که شیرینی دانمارکی ها میپزد شیره را آماده کنید. نصف لیوان شکر را با 1/3 لیوان آب و 1 قاشق چایخوری آبلیمو مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و غلیظ شود.
شیرینی ها را پس از پخت از فر خارج کنید و با قلمو شیره را روی سطح شیرینی بزنید و پس از اینکه شیرینی ها خنک شدند سرو کنید.
نوش جان!