غذاهای جنوبی، از جمله غذاهای محلی پرطرفدار در سراسر کشورمان هستند که تقریبا همه عاشق عطر و طعمشان هستند. دمی لخلاخ، هواری و فلافل از جمله محبوبترین غذاهای محلی جنوب هستند که ما قبلا طرز تهیه آنها را در ایران کوک آموزش دادهایم.
اینجا قصد داریم طرز تهیه قلیه ماهی را یاد بدهیم که گل سرسبد غذاهای جنوبی است. این غذای لذیذ با ماهی، سبزیجات معطر، تمبرهندی، پیاز و سیر درست میشود و میتوانید آن را براساس دستور زیر به راحتی درست کنید.
برای پخت قلیه ماهی میتوانید از انواع ماهیها استفاده کنید، اما بهتر است از ماهیهای جنوبی استفاده کنید؛ ماهیهای جنوبی بافت منسجم و یکدستی دارند و داخل خورشت له نمیشوند.
استفاده از ماهی در این غذا، آن را به منبعی سرشار از پروتئین، مواد معدنی و اسیدهای چرب مفید تبدیل میکند. همچنین خوردن ماهی به سلامت مغز، تقویت استخوانها، کاهش فشار خون و پیشگیری از حمله قلبی کمک میکند.
طرز تهیه قلیه ماهی
مرحله اول
سبزیها را تمیز کنید و بشویید. پس از اینکه آب سبزیها خشک شد، آنها را داخل خردکن بریزید یا با چاقو ساطوری کنید تا خوب خرد و ریز شوند.
ماهی را به تکههایی یک اندازه برش بزنید، کمی نمک و فلفل روی تکههای ماهی بپاشید و کناری قرار دهید.
مرحله دوم
پیازها را خرد کنید. داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. پیاز خردشده را داخل روغن بریزید، نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کنید و پیاز را تفت دهید تا نرم شود.
مرحله سوم
در ادامه سیرهای رندهشده و سبزی خردشده را به پیاز سرخشده اضافه کنید. مواد را تفت دهید تا رنگ سبزیها کمی تغییر کند و آب آن کشیده شود. سپس، نصف لیوان آب به مواد اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید سبزیها بپزند.
مرحله چهارم
شیره تمرهندی را به سبزی اضافه کنید و مخلوط نمایید. سپس، 3 لیوان آب به غذا اضافه کنید، در ظرف را نیمه باز بگذارید و با حرارت متوسط اجازه دهید خورش بجوشد و تغییر رنگ دهد.
در آخر تکههای ماهی را داخل خورش قرار دهید و 30 دقیقه اجازه دهید تا ماهیها بپزند. پس از اینکه قلیه ماهی پخت و جاافتاد، آن را در ظرف بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
نکات طلایی در تهیه قلیه ماهی
- میتوانید ماهیها را سرخ کنید و بعد به خورشت اضافه نمایید.
- تمرهندی نمک زیادی دارد، بنابراین بهتر است در مصرف نمک احتیاط کنید.
- شنبلیله زیاد موجب تلخی خورشتتان میشود، بنابراین نسبت گفتهشده برای سبزیها را رعایت کنید.
قلیه ماهی، یکی از غذاهای محلی محبوب جنوب کشورمان است که با ماهی، سبزیجات، تمبرهندی، پیاز و سیر درست میشود. این غذا را با انواع ماهی میتوانید درست کنید ولی بهتر است از ماهیهای جنوبی استفاده نمایید. ماهیهای جنوبی بافت منسجم و یکدستی دارند و در خورشت له نمیشوند.
در اولین مرحله برای درست کردن قلیه ماهی باید سبزی را بشویید و خرد کنید. ماهیها را نیز به تکههای یک اندازه تقسیم کنید و نمک و فلفل رویشان بپاشید. پیاز خردشده را با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه در روغن تفت دهید و بعد سیرهای رندهشده و سبزی را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
در ادامه نصف لیوان آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزند.
سپس، شیره تمرهندی را به غذا بیفزایید و 3 لیوان آب نیز روی مواد بریزید تا خورشت بجوشد و تغییر رنگ دهد. پس از تغییر رنگ خورشت نیز ماهیها را داخل آن بریزید و 30 دقیقه اجازه دهید تا ماهیها بپزند.
دیدگاه های ثبت شده
با عرض سلام و خسته نباشید. ممنون از دستور خوبتون. درست کردم عالی بود. ❤❤❤❤
سلام دوست عزیز
نوش جانتون. خوشحالیم که خورش قلیه ماهی جنوب رو امتحتان کردین و پسندیدین 🙂
سلام . خسته نباشید . من تا حالا این غذارا نپختم . باید با چه ماهی پخت بشه ؟ تو رسپی اصلی جنوبی با چه ماهی پخت میشه؟
سلام
ماهی شیر ماهی سنگسر و حلوا سیاه بزرگ
خورشت قلیه معرکه است 5تا ستاره کمه??????????????????????????????????????
اینم بقیش
نخوردم ولی حتما امتحان میکنم.
چه سایت خوبی دارید 🙂 ممنون 🙂
این دستور برای چند نفره؟
ممنون ترانه جان 🙂
بستگی به ذائقه افراد داره ولی این حجم از غذا معمولا برای 4 الی 6 نفر مناسبه
سلام دوست عزیز.ممنون از دستور طبخ قلیه.من تا حالا درست نکردم. ولی الان دارم میرم برای طبخش. میشه از جعفری و گشنیز و پیازچه استفاده کرد؟؟ و اینکه قلیه ماهی اصل چه رنگیه؟؟ سبز و یا مث فسنجون قهوه ای؟؟
سلام ساناز جان. همونطور که در عکس غذا مشخص هست، غذا سبز هست و در اون از گشنیز، شنبلیله و پیاز و سیر استفاده میشه.
لطفا طرز تهيه ميگن پفكى را بگوييد.
سلام نیلوفر بانوی عزیز. من اهل ابادان هستم وتقریبا میشه گفت هفته ای یک بار قلیه ماهی درست میکنم واقعا خوشمزه میشه البته با این تفاوت که ما مقداری گوجه فرنگی رنده شده ورب گوجه فرنگی هم به قلیه میزنیم ممنون از توضیحات کامل وصحیحتون. من توهر سایت دیگری که خوندم اکثرا طرز تهیه با اصل قلیه ماهی جنوب متفاوت بود
ممنون ملینای عزیز … خوشحالم یه جنوبی از دستور غذایی که گذاشتم رضایت داره به هر حال شما بهتر طعم و مزه اش رو درک میکنید 🙂
با درود.سایت شما بسیار مفید است و من میخواهم آشپزی و شیرینی پزی و انواع سالادهاو … را یاد گرفته و بپزم.با سپاس
ممنونم ، امیدوارم موفق باشید 🙂
سلام دوست عزیز و واقعاً خسته نباشید. من جنوبی هستم و واسه قلیه ماهی از آب تمر هندی سیاه استفاده میشه و من هیچ کجا ندیدیم و نشنیدم کسی از رب انار استفاده کنه .
ممنونم ، اگه به نکته های آخر این مطلب توجه کنید میبینید که من نوشتم دستور اصلی این غذا با تمرهندی هست اما چون همه جا تمرهندی پیدا نمیشه جایگزینش رب انار میشه استفاده کرد 🙂
عالی بسیار جالب بود / با رب انار/ مرسی
ممنون هدی جان ، در کل طعم انار با ماهی خیلی خوب جور میشه 🙂