یکی از کارهای هیجان انگیزی که با نزدیک شدن عید نوروز میتوان انجام داد سبز کردن سبزه برای سفره ی هفت سین است. مسلما خرید سبزه آماده راه ساده تری‌ست اما اگر خودتان سبزه عید را آماده کنید و مرحله به مرحله پرورشش بدهید، لذت بیشتری دارد. سبزه عید انواع بسیاری مثل سبزه گندم، سبزه ماش، سبزه شاهی و سبزه عدس دارد. ما این مطلب را به آموزش کامل سبز کردن سبزه عدس اختصاص داده ایم. شما میتوانید با دیدن تصاویر مدل های سبزه عید، سبزه عدس تان را به شکل های مختلفی تزیین کرده و آن را زیباتر کنید. با آموزش کاشت سبزه عدس در خدمت شما هستیم.

 

سبزه عدس را چگونه سبز کنیم؟

در اولین مرحله از تهیه سبزه عدس برای عید باید مقداری عدس تهیه کنید. بهتر است بذر ها تازه باشند تا سبزه ی شما کیفیت مطلوبی داشته باشد. حدودا 15 تا 18 روز قبل از عید نوروز مراحل آماده سازی سبزه را آغاز کنید.

 

ظرفی که تمایل دارید در آن سبزه ها را قرار دهید، در نظر بگیرید. مطابق با اندازه ی ظرف مقدار عدس را تعیین کرده و در یک کاسه بریزید. کاسه را از آب پر کنید طوری که روی عدس ها از آب پوشیده شده باشد. عدس باید چند روز در همین وضعیت بماند.

کاسه را در محیطی قرار دهید که نه خیلی گرم و نه خیلی سرد باشد. برای مثال دمای معمولی اتاق برای عدس مناسب است. در این مدت که عدس در آب غوطه‌ور است؛ باید هر روز آب را عوض کرده و آب تازه بریزید. اگر عدس چند روز در آب کهنه بماند خراب و پوسیده خواهد شد. در این حین تغییر شکل عکس را به خاطر داشته باشید تا متوجه شوید کی زمان رفتن به مرحله ی بعد است.

 

خیساندن عدس

 

پس از چند روز، شکل عدس ها متفاوت شده و قابل تشخیص است. حالا باید آب ظرف عدس را کاملا خالی کنید. یک پارچه ی تمیز بردارید و آن را کاملا خیس کنید. آب پارچه را گرفته و آن را روی عدس ها قرار دهید. در این مرحله عدس ها کم کم شروع به جوانه زدن خواهند کرد، پس باید مراقب باشید که بی آب و خشک نمانند.

برای آب دادن به عدس ها میتوانید به کمک اسپری این کار را انجام دهید یا ظرف را به طور کامل پر از آب کنید و سپس کاملا آب را خالی نمایید تا تمام عدس ها سیراب شوند. فراموش نکنید که در هر مرتبه ی آبیاری پارچه را خیس و نم دار کنید.

 

گذاشتن پارچه مرطوب

 

پس از گذشت چند روز عدس ها شروع به جوانه زدن می کنند. در همین حین باید عدس ها را در ظرف مورد نظرتان بریزید. تراکم بالای عدس ها سبزه ی عید شما را پرپشت تر نشان می دهد و تراکم کمتر باعث می شود سبزه عید کم پشتی داشته باشید. پس مطابق میلتان تراکم را تنظیم کرده و مجددا پارچه نم دار را روی سبزه عدس بگذارید.

 

رشد کردن سبزه عدس

 

وقتی جوانه ها سبز شده و کمی بلندتر شدند، میتوانید پارچه را از روی سبزه عدس بردارید. در این مدت می بایست هر روز سبزه را آبیاری کنید. روش آبیاری باید مطابق با روشی که در بالا گفتیم، باشد. یعنی یا استفاده از اسپری یا روش آب دهی و بعد خالی کردن کامل آب از ظرف (آبکشی). چند روز طول می کشد تا سبزه به طور کامل رشد کند. در این زمان نیاز به نور و دمای مناسبی دارد که بهتر است در محیطی با نور یکسان و دمای متعادل باشد.

 

سبزه عدس

 

نکات مهم در تهیه سبزه عدس برای عید

- بهتر است سبزه عدس از نور طبیعی استفاده کند تا رشد بالاتری داشته باشد. هم چنین چند روز یک بار ظرف سبزه را بچرخانید تا نور به تمام سبزه عدس برسد و رشد آن یکسان و یک دست شود.

- وقتی سبزه عدس به میزان مناسبی رشد کرد، میتوانید آن را شب ها در محیط خنکی قرار دهید تا بیشتر از آن رشد نکند.

- ترجیحا از ظروف با قطر کمتر و از جنس سفالی یا چینی استفاده کنید. سبزه عدس در تنگ های شیشه ای هم ظاهر زیبایی خواهد داشت. کاشت سبزه عدس در گلدان های با ارتفاعِ کم هم امکان پذیر است.

- برای کاشت سبزه عدس در خاک میتوانید ده روز قبل از عید، عدس ها را روی خاک ریخته و با اسپری آب دهید تا رشد کنند.