Generic selectors

پیتزا و خمیر پیتزا

پیتزا
بیشتر غذاها مخصوص قوم خاصی هستند و مصرف آنها به منطقه کوچکی محدود میشود. اما بعضی غذاها مثل پیتزا جهانی میشوند. این غذای خوشمزه ایتالیایی در دهه 40 وارد ایران شد و کم کم در کشور ما هم رواج پیدا کرد تا جایی که حالا در هر کوچه و خیابانی یکی دو تا پیتزا فروشی پیدا میشود.
شاید دلیل شهرت و رواج باور نکردنی این غذا در سراسر دنیا تنوع آن باشد. با خمیرها، پنیرها و تاپینگ های مختلف میتوان پیتزاهای مختلفی درست کرد و چه اهل تهیه پیتزا در خانه باشید و چه فقط اهل خوردن آن باشید احتمالا برایتان جالب است که انواع پیتزا را بشناسید تا در رستوران ایتالیایی یا پیتزافروشی با دیدن منو گیج نشوید. در اینجا در مورد طرز تهیه پیتزا، فوت و فن تهیه و انواع آن صحبت خواهیم کرد.

انواع خمیر پیتزا
در تهیه پیتزا نباید کیفیت خمیر را فراموش کردو این بخش از غذا که شاید زیاد دیده نشود پایه آن است و در تهیه پیتزای خوشمزه نقش کلیدی دارد. خمیر شما میتواند نازک یا ضخیم باشد.
راز داشتن خمیر نازک این است که به آرامی لبه های خمیر را باز کنید. از جمله پیتزاهای معروف با خمیر نازک میتوان به ناپولی و نیویورک اشاره کرد. این نوع پیتزاها اغلب تاپینگ کم و سبکی دارند چون خمیر نازک شما نمیتواند حجم زیادی از تاپینگ را تحمل کند.
خمیر ضخیم در پیتزاهایی مثل شیکاگو و سیسیلی رایج است که تاپینگ بیشتری دارند. معمولاً این نوع پیتزاها لبه دارند که باعث میشود بتوانند سس، تاپینگ و پنیر را در خود نگه دارند. برای ایجاد لبه، اول خمیر را روی سطح صافی با وردنه باز میکنند. سپس آن را داخل قالب پیتزا میگذراند و لبه را به دیواره قالب میچسبانند.

مارگاریتا
پایه این پیتزا گوجه فرنگی است. اگر گیاهخوار هستید یا ترجیح می دهید در پیتزا از مواد گوشتی استفاده نشود، این پیتزا بهترین گزینه است. قدیمی ترین نوع پیتزا هم تقریبا به این صورت درست می شده است. مواد تشکیل دهنده این پیتزا معمولاً گوجه فرنگی، ریحان، پنیر موتزارلا، سس سیر و روغن زیتون است.

ناپولی
یکی از پیتزاهای معروف ایتالیا است که در آن گوشت استفاده می شود. مواد تشکیل دهنده آن فیله گوساله، پنیر بلوچیز، پنیر موتزارلا، پنیر پروسس، قارچ زیتون و سس سیر است.

پپرونی
اگر اهل غذاهای تند هستنید، احتمالا پپرونی پیتزای مورد علاقه شماست. پپرونی نوعی سوسیس تند است که از گوشت گاو و فلفل تهیه میشود. برش های نازک از این سوسیس روی پیتزای پپرونی قرار داده میشوند. مواد تشکیل دهنده این پیتزا پپرونی، پنیر موتزارلا، سس گوجه و پاپریکا است.

گوشت
پیتزایی است که باب طبع افراد «گوشتخوار». این پیتزا به اسم های گوناگونی در منوها دیده میشود از جمله پیتزا چانو (Cano) و فیله تو (Filetto). باید توجه داشت گوشت قرمز غذای دیرهضمی است و همراه شدن آن با مواد داخل پیتزا کالری دریافتی را بیشتر کرده وهضم آن را سخت می کند.

فونگی
پیتزا فونگی پیتزایی است که قارچ، اصلی ترین ماده تشکیل دهنده تاپینگ آن است. قارچ که از اصلی ترین مواد و به نوعی پایه ثابت هر پیتزاست، طعم و عطری بی نظیر به این غذا می دهد و بافت گوشت مانند آن می تواند جایگزین خوبی در این غذای ایتالیایی باشد.

وجی یا سبزیجات
ترکیب مواد تاپینگ پیتزای سبزیجات بسته به آب و هوا و سبزیجات قابل دسترسی در هر کشوری متفاوت است. برای مثال در ایتالیا استفاده از سبزیجاتی مانند مارچوبه، آرتیشو و کلم بر و کلی رایج است. در ایران معمولاً از ذرت، زیتون، فلفل دلمه، گوجه و ریحان استفاده میشود.