Generic selectors

لیست مواد غذایی به تفکیک سردی و گرمی

۲۱۹,۳۳۸ بازدید

خرید آنلاین لوازم قنادی + ارسال رایگان +5 درصد تخفیف، آخرین فرصت خرید در جشواره پاییز ایران کوک شاپ. کد تخفیف 5 درصد : irancookir اینجا کلیک کنید

 

غذاهای سردی و گرمی

 

لیست مواد غذایی به تفکیک سردی و گرمی

 

با خوردن مواد غذایی بدن انسان از 2 نظر دچار تغییراتی میگردد ، اول سردی و گرمی بدن است ( بعضی مواد غذایی گرما بخش جسم هستند و برخی سرد کننده و سست کننده ) ؛ دوم تری و خشکی یعنی میزان آب بدن ( بعضی از مواد غذایی رطوبتی هستند و موجب زیاد شدن مایعات بدن میگردند و برخی خشکی دهنده هستند و باعث زیاد شدن املاح بدن میشوند ).

 

میزان تاثیر مواد غذایی از لحاظ هر یک از دو مورد فوق خود دارای مرتبه میباشد ، بطور مثال امکان دارد یک ماده غذایی از لحاظ گرمی دارای درجه بسیار بالا و از لحاظ تری در درجه پایینی قرار داشته باشد.


 

همچنین برای متعادل کردن طبع یک ماده غذایی میتوان از ترکیب آن با ماده غذایی دیگری که دارای طبع مخالفی با آن هست به عنوان تعدیل کننده استفاده نمود ( برای نمونه سردی ماست را میتوان با گرمی موسیر تعدیل نمود ).

 

 

» نمونه هایی از مواد غذایی گرم و تر ( دم – بهاری )

 

لبنیات : کره ، ماست چکیده ، شیر محلی تازه گاو ، شیر گوسفند

صیفی جات : خربزه ، خیار چنبر ، طالبی ، گرمک

میوه ها : انجیر ، انگور ، خرما ، سیب شیرین ، قیسی ، گیلاس ، گلابی ، موز ، بالنگ ، توت ، کشمش

ریشه ها : انوع ترب ، زردک ، سیب زمینی ، شلغم ، هویج

سبزی ها : شبدر ، تربچه ، ترب

حبوبات : گندم ، اقسام لوبیا

گوشت ها : جگر سیاه و سفید ، پاچه ، گوسفند ، بوقلمون ، مرغ محلی ، میگو ، زبان ، چشم

مغزهای گیاهی : بادام درختی شیرین ، بادام زمینی ، تخم طالبی ، تخم خربزه ، کنجد

متفرقه : شیره انگور ، روغن کنجد ، روغن گاو ، دنبه ، روغن بادام تلخ ، ارده ، سمنو ، خاکشیر

 

 

» مواد غذایی گرم و خشک ( صفرا – تابستان )

 

لبنیات : پنیر کهنه

صیفی جات : بادنجان ، فلفل سبز

میوه ها : انبه ، به ، زیتون ، نارگیل

ریشه ها : چغندر ، پیاز ، سیر ، کلم قمری ، موسیر

سبزی ها : برگ چغندر ، پونه ، نعناع ،  پیازچه ، ترخون ، مرزه ، شاهی ، جعفری، رازیانه ، ریحان، شاهتره ، شنبلیله ، شوید ، کرفس ، انواع کلم ، گزنه ، مارچوبه ، تره ، تره فرنگی

درمان درد معده و اختلالات دیگر با شوید

حبوبات : جو دوسر ، لپه ، نخود ، برنج کته ای

گوشت ها : آهو ، اردک ، گاو ( هرچه سن گاو بیشتر باشد سردی آن بیشتر میشود و در گروه سرد و خشک جای میگیرد) ، بلدرچین ، گنجشک ، شتر مرغ ، شتر ، کبوتر ، خروس ، کباب ، دل

مغزهای گیاهی : بادام هندی ، بادام درختی تلخ ، بادام و پسته کوهی ، پسته ، تخم آفتابگردان ، فندق ، گردو

ادویه ها : آویشن ، اسپند ، چای سبز ، چای سیاه ، خردل ، دارچین ، زردچوبه ، زعفران ، زنجبیل ، زنیان ، زیره ، سیاهدانه ، فلفل ، کاکائو ، گلپر ، وانیل ، هل ، نمک

متفرقه : روغن زیتون ، شیره خرما ، عسل ، شکر سرخ ، شکر سفید ، عرق بهار نارنج

 

 

» مواد غذایی سرد و خشک ( سودا – پاییزی )

 

لبنیات : کشک ، قرقروت

میوه ها : شاه توت ، تمشک ، آلبالو ، ازگیل ، انار ترش ، بالنگ ، تمر هندی ، زالزالک ، زرشک ، سنجد ، غوره ، گریپ فروت ، لیمو عمانی ، نارنج ، به ترش ، لیموترش ، سیب ترش

سبزی ها : ترشک ، ریواس ، گشنیز

حبوبات : ارزن ، باقلا خشک ، برنج آبکشی ، جو ، ذرت ، عدس ، ماش

گوشت ها : بز ، قلوه ، سیرابی ، شیردان

مغزهای گیاهی : بلوط خوراکی ، شاهدانه

ادویه ها : سماق ، نشاسته ، قهوه

متفرقه : شکر ، فراورده های صنعتی ، سرکه ، آبغوره

 

 

» مواد غذایی سرد و تر ( بلغم – زمستانی )

 

لبنیات : پنیر تازه ، خامه ، دوغ ، ماست ، سرشیر ، شیر پاستوریزه

صیفی جات : خیار ، کدو ، گوجه فرنگی ، هندوانه ، کدو حلوائی

میوه ها : آناناس ، توت فرنگی ، آلو ، آلوچه ، پرتقال ، زردآلو ، شلیل ، کیوی ، لیمو ، نارنگی ، هلو ، آب انار

ریشه ها : سیب زمینی

سبزی ها : اسفناج ، بامیه ، خرفه ، قارچ خوراکی ، کاسنی ، کاهو ، لوبیا سبز

حبوبات : باقلا تازه ، نخود سبز

گوشت ها : انواع ماهی ، مغز گوسفند

مغزهای گیاهی : تخم کدو ، تخم هندوانه ، به دانه

متفرقه : اسفرزه ، گلاب ، ماءالشعیر

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

۳۵ دیدگاه برای لیست مواد غذایی به تفکیک سردی و گرمی

  1. محمد 2 دسامبر-2018 در 08:04 #

    ممنون از مطالب مفیدتون

    • محمد 2 دسامبر-2018 در 14:03 #

      با سلام
      به نظر :
      خرما : گرم و خشک و کدو حلوائی : گرم و تر با شند . درسته ؟

  2. ساغر 7 مارس-2018 در 13:27 #

    با سلام من مشکل دارم نمیدونم چه جوری تشخیص بدم چه مزاجی دارم

  3. کوثر امجدیان 2 دسامبر-2017 در 14:28 #

    سلام علیکم دکتر به من توصیه کرده تغذیه گرمی مصرف کنم میشه به من بگید تغذیه گرمی چه تغذیه هایی هستن ممنون میشم با تشکر

    • رضا 24 اکتبر-2019 در 02:15 #

      سلام تفکیک غذایی این بندگان خدا متاسفانه اشتباه هست البته اشتباه چاپی است نه موردی مثلا در ادامه گرم وخشکها سرد و تر ها آمده مثل گوشت گوساله که خودشان هم میگن سرد و تر هست در ادامه گرم و خشک آمده بهرحال پیشنهاد میکنم تفکیک مواد غذایی سرد و گرم دکتر روازاده را جستجو کرده و مواد غذابی گرم را استفاده کنید البته در تابستان با احتیاط بیشتر.التماس دعا

    • محمد 5 آگوست-2020 در 16:27 #

      قهوه تلخ بخور

  4. افشین 9 سپتامبر-2017 در 18:41 #

    سیب زمینی هم در گروه سرد و هم گرم وجود دارد؟ آیا معتدل است؟

  5. عاطفه 2 ژوئن-2017 در 12:58 #

    سلام ممنون از مطالب مفیدتون از کجا باید بفهمیم طبعمون سرده یا گرم

  6. ديبا 14 آوریل-2017 در 13:57 #

    گوشت گاو مگه سردی نیست؟و گوشت گوسفند گرمی

  7. حمیدرضا 1 فوریه-2017 در 02:22 #

    سلام ممنونم از مطالبتون بسیار عالی بود و کاربردی

  8. سام 3 ژانویه-2017 در 17:28 #

    سلام
    طبعمون رو از کجا بفهمیم که چی هست؟

  9. الهام 18 اکتبر-2016 در 00:04 #

    سلام من فرق گرم و خشک و گرم و تر رو نمیدونم …میدونم طبعم خیلی سرد و بیحال هستم همیشه ولی نمیدونم گرم و خشک باید مصرف کنم یا گرم و تر و ایا کدوم بهتره برام

  10. سيما 17 اکتبر-2016 در 10:18 #

    باسلام وخسته نباشید وتشکر بابت مطالب زیبا ومفید تون میخواستم منو راهنمایی کنید که چطور بدونیم دارای چه طبعی هستم خیلی چیزهای راکه شما فرمودیدبرای شناخت طبع من بعضی ها رادارم وبعضی دیگر ازطبع ها دیگرخواهشمند است منو راهنمایی کنید که چکار کنم دستم گرم گرم است ولی با کوچکترین سرما سرماخوردگی میگیرم

  11. مهتاب 7 اکتبر-2016 در 12:09 #

    سلام یک سوال از خدمتتون داشتم
    من دقیقاا متوجه نشدم که وقتی طبع من گرم و خشک ست باید غذاهای گرم و خشک بخورم یا سرد و تر؟؟؟؟
    ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید

    • ♥ بانو 8 اکتبر-2016 در 12:15 #

      سلام. اگز طبعتون گرم هست باید غذاهای سرد و تر بخورید.

    • Pejman 26 می-2017 در 05:43 #

      مگه خودت نمیدونی

  12. قالیشویی 5 سپتامبر-2016 در 01:06 #

    اطلاعات سایتتون عالیه و مفید هست متشکرم

  13. رها 12 می-2015 در 11:59 #

    ممنون از شما خیلی خوب بود استفاده کردم

  14. فرشاد فریبرزی 29 آوریل-2014 در 16:46 #

    خیلی عالی بود سپاسگزارم

  15. ناشناس 7 مارس-2014 در 07:08 #

    چاى سبز گرمى نیست …

  16. mmshmm 28 ژانویه-2014 در 15:27 #

    ممنون

  17. مهتاب 28 نوامبر-2013 در 22:10 #

    سلام ممنون از وب قشنگتون….من دکتر رفتم گفتن غذاهای سرد مزاج رو نخور اگه میشه برای من ایمیل کنید ممنونتون میشم

    • ♥ نیلوفر بانو 28 نوامبر-2013 در 23:30 #

      ممنون مهتاب جان 🙂

  18. روزبه اسدی خوانساری 9 می-2013 در 23:20 #

    با عرض سلام و احترام با مطالب خوب شما . خاورشناسان و استادان تاریخ علوم و تاریخ پزشکی در اروپا و آمریکا نیز درباره اصول قضایای علمی طب قدیم و تفسیر نظرات و معتقدات قدما، تحقیق کرده و کتاب‌های متعددی در این رشته‌ نگاشته‌اند‌؛ ولی نظر به مشکلاتی که در راه دسترسی به منابع اصلی و فهم این مطالب وجود دارد، بعضاً موفق به تطبیق دانش مزاج‌شناسی با علم روز نشده و شرح و تفسیر آن را در نوشته‌های خود ناتمام گذاشته‌اند.

    • ♥ نیلوفر بانو 10 می-2013 در 12:49 #

      ممنون از شما ، من تا جایی که ممکنه سعی کردم مطالب قابل فهم رو بذارم که کاربرد داشته باشه ، البته اینم بگم که عطارها از همین علم برای تجویز داروهای گیاهی استفاده میکنن و در اصل نامفهوم بودن این علم برای دانشمندان غربی بیشتر به چشم میاد تا ایرانی ها چون خود ایرانی ها پایه گذار این علم بودن 🙂

      • Mohee 8 آگوست-2016 در 05:43 #

        در صحت این مطالب البته تردید وجود دارد. به هر حال متشکرم.

    • Mohee 8 آگوست-2016 در 05:42 #

      درود. لطف میکنید لینک آون کتاب رو بزارید ؟

  19. باران 18 آوریل-2013 در 14:47 #

    بسیار عالی بود

    • ♥ نیلوفر بانو 18 آوریل-2013 در 15:41 #

      ممنون باران جان 🙂

  20. بهروزی 18 مارس-2013 در 21:29 #

    تشکر بابت مطالب خوبتون

    • ♥ نیلوفر بانو 18 مارس-2013 در 23:56 #

      ممنون عزیزم 🙂

  21. جسین 24 ژانویه-2013 در 19:34 #

    خیلی ممنون از شما

    • نیلوفر بانو 24 ژانویه-2013 در 22:44 #

      خواهش میکنم 🙂

  22. کریمی 5 ژانویه-2013 در 23:26 #

    دوست عزیز این خوردنی ها که نوشته مفید هستن یامضر؟
    مثلادر غذاهای سرد و تر بلغمی ها باید استفاده کنند یا نکنند؟

    • نیلوفر بانو 6 ژانویه-2013 در 01:05 #

      شما باید ترکیب کنید ، یعنی غذای گرم باید با غذای سرد باهم ترکیب و بعد مصرف شن تا تعادل بدن برقرار باشه ، یا فردی که سردی و تری بهش غالبه بهتره از غذای گرم و خشک استفاده کنه تا بدنش متعادل شه … 🙂

دیدگاهتان را بنویسید