Generic selectors

انواع ژلاتین و کاربرد آن

۹۴,۹۲۲ بازدید

 

کاربرد ژله

 

فرمول کلی برای مخلوط کردن پودر ژلاتین

 

1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین + 1 قاشق چایخوری شکر + 1/8 لیوان آب سرد

1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین + 1 قاشق غذاخوری شکر + 1/4 لیوان آب سرد

 

» جایگزینی ژلاتین : ژلاتین به 2 شکل پودری و ورقه ای وجود دارد ، ورقه های ژلاتین در 2 سایز بزرگ و کوچک موجود است ، به این ترتیب برای جایگزینی این دو از روش های زیر استفاده کنید : 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر با 1 ورقه ژلاتینی بزرگ یا 2 ورقه ژلاتینی کوچک است.


 

» تفاوت پودر ژله و ورقه ژلاتین : دسرها و کرم هایی که با ورقه ژلاتینی تهیه میشوند شفاف تر و براق تر هستند.

 

» روش استفاده از پودر ژلاتین : در یک کاسه بزرگ و خشک مقداری پودر ژلاتین بپاشید و روی ان نیز مقداری آب سرد بریزید ، مجدد کمی پودر ژلاتین بپاشید و روی ان آب سرد بریزید ( اگر پودر ژلاتین را یک مرتبه در کاسه بریزید و همه آب را روی پودر ژلاتین بریزید پودر ژلاتین گلوله میشود ) ، پس از آن آب و پودر ژلاتین را 10 دقیقه کناری بگذارید تا ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کند ( دقت کنید که لایه آخر باید پودر ژلاتین باشد ).

 

پس از اینکه ژلاتین به حالت اسفنجی شد ظرفی را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، ظرف ژلاتین را روی بخار اب قرار دهید تا ژلاتین رقیق و یکدست شود ، در آخر ژلاتین را هم بزنید تا یک دست شود.

 

روش دیگر برای اماده کردن ژلاتین این است که هر 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین را با 1 قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید و آب را روی آنها بریزید و مواد را هم بزنید و مانند روش قبلی آن را روی بخار آب قرار دهید تا رقیق و یکدست شود ( در این روش شکر اجازه نمیدهد پودر ژله گلوله شود ).

 

» روش استفاده از ورقه ژلاتین : ورقه های ژلاتین را داخل کاسه ای قرار دهید و کمی آب بریزید تا حدی که روی ورقه ها را بپوشاند سپس کاسه را روی حرارت بخار اب قرار دهید تا ورقه های ژلاتین رقیق شود ( ژلاتین در دمای 20 درجه سانتیگراد میبندد پس دقت کنید وقتی داخل کرم یا دسر میریزید کرم یا ژله ولرم باشد تا ژلاتین گلوله گلوله نشود ).

 

» نکته مهم در تهیه ژله های میوه ای : ژله میوه را میتوانید با انواع میوه ها اماده کنید و داخل کرم ها هم می توانید از انواع میوه استفاده کنید اما چند میوه هستند که اگر آن ها را در دسر یا ژله استفاده کنید اجازه نمیدهد ژلاتین ببندد ، این میوه ها آناناس خام ، پاپایا ، کیوی و انجیر میباشد زیرا داخل این میوه ها آنزیم وجود دارد.

 

ژله را میتوانید با آب میوه و یا پوره میوه تهیه کنید اما ژله ای که با آب میوه تهیه شود صاف تر و شفاف تر می شود ، اگر بخواهید داخل ژله میوه بریزید باید میوه ها را ریز خرد کنید تا زمانی که ژله خورده میشود شکل خوبی داشته باشد یعنی ژله و میوه با هم داخل قاشق بیاید.

 

» نکات لازم برای تهیه دسرهای ژله ای یا حاوی ژلاتین : ژلاتین برای بسته شدن کرم یا ژله مصرف میشود و بیشتر از حد لازم موجب سفت شدن ژله شده و کمتر از حد لازم موجب شل شدن و بسته نشدن ژله میشود.

 

در تهیه کرم ها  و دسرهای حاوی شیر ژلاتین حل شده را نباید مستقیم در شیر داغ ریخت چون شیر میبرد ، باید شیر پس از جوشیدن کمی سرد شود آن وقت ژلاتین را با آن مخلوط کنید.

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

اب کردن ورقه ژلاتین, انواع زله, انواع ژلاتین, دستور تهیه ژله, دسر با ژله, دسر ژلاتین, روش استفاده ورقه ژلاتین, ژلاتین, ژله, کاربرد ژلاتین, کاربرد ژله, معادل ژله و ژلاتین, ورقه ژلاتین

۳۰ دیدگاه برای انواع ژلاتین و کاربرد آن

  1. طوبی ۱۸ تیر-۱۳۹۵ در ۱۹:۲۰ #

    به جز میوه چی میشه به ژله اضافه کرد که هم معلق بمونه هم زیبا و هم خوش طعم باشه؟

    • ♥ بانو ۲ مرداد-۱۳۹۵ در ۱۴:۴۵ #

      طوبی جان تنها چیزی که به ذهن من میرسه و خوراکی هست میوه س! :)

  2. فائزه ۲۶ خرداد-۱۳۹۵ در ۱۰:۲۴ #

    سلام..ممنون از مطالبتون..توی دستور دسر ها از پودر ژلاتین استفاده میشه..من میتونم به جای ژلاتین از پودر ژله استفاده کنم؟ مثلا هر 1ق پودر ژلاتین چقدر پودر ژله میشه؟

    • ♥ بانو ۲۷ خرداد-۱۳۹۵ در ۱۲:۱۷ #

      سلام عزیزم. فقط در طعم دار بودن باهم متفاوتند.

  3. فاطمه ۶ مرداد-۱۳۹۴ در ۲۲:۲۵ #

    سلام . میشه لطفا بگید چطور میتونم پودر ژله میوه ای را با پودر ژلاتین باهم ترکیب کنم تا ژله طعم دار ولی سفت داشته باشم تا توی مهمونیام ک ممکه 1-2 ساعت بیرون میمونه اب نشه
    لطف می کنید مقدار و اندازه لازم هر کدوم را بهم بگید و میزان اب و شکر لازم را ؟ ممنون از سایت خوبتون

    • ♥ نیلوفر بانو ۷ مرداد-۱۳۹۴ در ۲۰:۲۵ #

      سلام ، فاطمه جان هر 1 بسته ژله رو با 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین مخلوط کن ( یعنی برای هر بسته ژله 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین + 1 قاشق چایخوری شکر + 1/8 لیوان آب سرد ) به همین روش هر مقدار که میخوای آماده کن عزیزم :)

  4. مریم ۲۱ اسفند-۱۳۹۲ در ۰۰:۳۶ #

    دوست دارم اطلاعات عمومی خودم را بالا ببرم ممنون از برنامه خوبتون

  5. مریم ۲۱ اسفند-۱۳۹۲ در ۰۰:۳۵ #

    سلام تقریبا تمامی برنامه ها رو دیدم خیلی خوشم آمده دست شما درد نکنه ممنون از برنامه های خوبتون

    • ♥ نیلوفر بانو ۲۱ اسفند-۱۳۹۲ در ۰۰:۵۶ #

      ممنون مریم جان :)

  6. ناشناس ۲۸ آذر-۱۳۹۲ در ۲۳:۱۵ #

    خیییییییییییییییییییییلی عالی بود عزیزم

  7. مجید313 ۱۹ آبان-۱۳۹۲ در ۲۰:۰۲ #

    سلام . خسته نباشید . از زحمات شما ممنون . خصوصا برای این پست

    • ♥ نیلوفر بانو ۲۰ آبان-۱۳۹۲ در ۰۱:۴۵ #

      ممنون مجید عزیز ، سلامت باشی :)

  8. نفیسه ۱۰ شهریور-۱۳۹۲ در ۱۲:۴۵ #

    عالیه

    • ♥ نیلوفر بانو ۱۰ شهریور-۱۳۹۲ در ۱۶:۳۸ #

      ممنون نفیسه جان :)

  9. ناشناس ۱ تیر-۱۳۹۲ در ۱۷:۵۰ #

    خیلی مفیدو عالیه

    • ♥ نیلوفر بانو ۱ تیر-۱۳۹۲ در ۱۷:۵۴ #

      ممنون :)

  10. نفیسه ۳۱ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۲۲:۱۱ #

    مرسی گلم

    • ♥ نیلوفر بانو ۳۱ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۲۳:۳۹ #

      خواهش میکنم نفیسه عزیز :)

  11. mari ۲۸ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۱۵:۴۹ #

    مرسی عالی بود من میخوام ژله طالبی درست کنم واسه 2 لیوان پوره طالب چقد پودر ژلاتین لازمه؟؟؟بازم مرسی

    • ♥ نیلوفر بانو ۲۸ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۱۶:۰۵ #

      مریم جان طبق فرمولی که دادم برای 2 لیوان پوره طالبی باید 5 قاشق چایخوری پودر ژلاتین بریزی :)

  12. shima ۳ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۲۲:۵۶ #

    برای درست کردن ژله با پودر ژلاتین چه قدر باید از پودر ژلاتین استفاده کرد؟؟؟ که حجمش هم اندازه ژله های آماده بشه یعنی 2 لیوان

    • ♥ نیلوفر بانو ۴ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۰۱:۵۵ #

      شیما جان من متوجه نشدم منظورت چیه اما درباره ژله و پودرژلاتین توضیحات کامل دادم عزیزم :)

  13. neda gherabat ۱ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۱۱:۰۰ #

    خیلی عالی بود ممنونم

    • ♥ نیلوفر بانو ۱ اردیبهشت-۱۳۹۲ در ۱۳:۱۰ #

      خواهش میکنم ندا جان :)

  14. فاطمه ۲۱ آذر-۱۳۹۱ در ۱۳:۲۴ #

    سلام . با تشکر از سایت مفید و خوبتون یک سئوال داشتم که آیا پودر ژلاتین تاریخ انقضا هم دارد یا نه؟

    • نیلوفر بانو ۲۱ آذر-۱۳۹۱ در ۲۱:۱۵ #

      فاطمه جان هر ماده غذایی تاریخ مصرف داره ، باید روی بسته بندی رو مطالعه کنی :)

  15. فایزه السادات ۲۰ آذر-۱۳۹۱ در ۰۰:۵۳ #

    سلام سایت تون خیلی مفیده ممنون از اینکه انقدر اطلاعات میدید

    • نیلوفر بانو ۲۰ آذر-۱۳۹۱ در ۰۱:۰۵ #

      ممنون فایزه سادات عزیز :)

  16. مامان آترینا ۱۳ آذر-۱۳۹۱ در ۲۳:۲۴ #

    سلام نیلوفر بانو جان سایت خوبی داری . اکثر اوقاتم با مطالعه مطالب سایت شما سپری میشه . میخوام شروع به درست کردن منوهای شما کنم . البته به یاری شما . آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما میکنم

    • نیلوفر بانو ۱۴ آذر-۱۳۹۱ در ۰۱:۲۳ #

      ممنون عزیزم ، خیلی خوشحالم که همراه منی … امیدوارم درست کنی و ازشون بهمراه خانواده لذت ببری . منم برات ارزوی شادی و سلامتی دارم :)