Generic selectors

10 نکته طلایی در پخت لازانیا

۲۶,۶۱۴ بازدید

لازانیا غذایی است که حرف های زیادی برای گفتن دارد. این غذا در حقیقت نوعی پاستا لایه لایه است که هر لایه از آن با مواد گوشتی، سبزیجات، پنیر و سس مخصوص پر می شود. ریشه لازانیا به ایتالیا بر میگردد اما این غذای خوشمزه در سطح جهانی و بین المللی محبوب همگان بوده و طرفداران زیادی دارد. با وجود مواد اولیه ساده و ترکیب آشنایی که دارد، این غذا طعم شگفت انگیز و منحصر به فردی را خلق می کند که آن را به یک پیشنهاد و انتخاب مناسب در همه جا تبدیل کرده است. لازانیا میتواند ناهار یک روز تعطیل در کنار خانواده باشد یا یک وعده غذایی خوشمزه در رستوران. لازانیا مجلسی هم برای مراسم ها و یک پذیرایی عالی از مهمان ها عالی است. غذایی است که طعم دلپذیر آن هیچ گاه تکراری نخواهد شد و محبوب همه افراد از بچه ها گرفته تا پیر و جوان است، به همین خاطر هم عده زیادی مایل هستند نکات لازانیا و طرز پخت آن را بدانند.

انتخاب مواد میانی لازانیا، یکی از مواردی ست که به سلیقه و ذائقه هر فرد بستگی دارد. می توان آن را با گوشت چرخ کرده، با مرغ و یا حتی بدون گوشت و با انواع سبزیجات تهیه کرد. لازانیای گوشت چرخ کرده یکی از معمول و رایج ترین روش های تهیه یک لازانیا خوشمزه می باشد. همچنین با کمی ذوق و خلاقیت می توان تنوعی در شکل ظاهری این غذا ایجاد کرد. برای مثال لازانیا رولی یا لازانیا لقمه ای از متفاوت ترین روش های پخت لازانیا، می باشند که می توان از این شکل، به عنوان فینگر فود هم استفاده کرد.

تمام حرف ها پیرامون لازانیا و محبوب بودن آن گفته شد اما سوال این است:

چطور لازانیا را به خوبی درست کنیم ؟

 

نکات لازانیا

 

خوشمزه شدن هر غذا از جمله لازانیا، در گرو رعایت نکاتی ست که در عین سادگی، مهم و تاثیر گذار می باشند. در این مطلب قصد داریم؛ نکات طلایی پخت لازانیا و فوت و فن های خوشمزه تر شدن لازانیا را به طور کامل و مرحله به مرحله شرح دهیم.

برای تهیه یک لازانیای خوشمزه باید بخش های مختلف آن را در نظر بگیرید. ورقه های لازانیا، مواد میانی لازانیا، ادویه مخصوص لازانیا، سس مخصوص لازانیا (یا همان سس بشامل) ، پنیر لازانیا، نحوه پخت و سرو کردن لازانیا همه و همه دارای نکات مهمی هستند که باید به آن ها توجه داشته باشید. در زیر نکات طلایی پخت لازانیا را به طور خلاصه و چکیده بخوانید:

 


10 نکته طلایی در پخت لازانیا

  1. تا حد امکان مواد میانی لازانیا را با کمترین مقدار روغن تهیه کنید. همچنین اگر از گوشت چرخ کرده استفاده می کنید، گوشت بدون چربی و یا کم چربی را انتخاب کنید.
  2. پیازی که در تهیه مواد میانی لازانیا به کار می رود، بایستی خیلی ریز خرد شود (می توانید پیاز را رنده کنید).
  3. اگر در مواد میانی لازانیا از رب استفاده می کنید، مقدار آن کم باشد. همچنین همراه آن چند قاشق آب اضافه کنید.
  4. لازانیا را در ظرف نچسب(پیرکس) تهیه کنید. کف و دیواره های ظرف بایستی با کره یا روغن چرب شده و با سس بشامل پوشش داده شود.
  5. روی هر ورق لازانیا، مقدار نازک و کمی مواد گوشتی یا سبزیجات قرار دهید. سپس مقدار کمی پنیر روی هر لایه بریزید.
  6. وقتی لایه ها تمام شد، روی آخرین لایه لازانیا را با سس سفید مخصوص (سس بشامل) و پنیر فراوان کاملا پوشش دهید.
  7. قبل از قرار دادن لازانیا در فر، مقداری آب روی سطح آن اسپری کنید (باعث می شود لازانیای شما خشک نشود).
  8. یک ظرف پیرکس را پر از آب کنید و همراه با آن درون فر قرار دهید (این ترفند مانع از خشک شدن لازانیای شما می شود).
  9. در انتهای پخت، 2 الی 3 دقیقه فر را روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیای شما طلایی و خوش رنگ شود.
  10. وقتی لازانیا را از فر خارج کردید، برای 10 دقیقه اجازه دهید تا حرارت آن بیفتد و کمی خنک شود، سپس برش داده و سرو کنید (در صورتی که بلافاصله و داغ برش دهید از هم می پاشد).

 

تفاوت بین لازانیای خشک و لازانیای پیش پخت

هنگام خرید لازانیا، می توانید لازانیای خشک و یا لازانیای پیش پخت را انتخاب کنید. نحوه پخت لازانیای خشک که روی بسته بندی نوشته شده است و باید آن را در ظرفی حاوی آب، نمک و روغن بجوشانید. اما پس از زمان جوشیدن، ورقه های لازانیا را حتما باید با آب سرد آبکشی کرده و سپس روی پارچه تمیز و یا حوله قرار دهید تا آب آن ها کاملا گرفته شود. اما لازانیای پیش پخت نیازی به جوشاندن ندارد. فقط کافی ست پیش از مصرف آن ها را چند دقیقه در آب ولرم قرار دهید تا نرم و قابل استفاده شوند.

نکته ای در مورد مصرف روغن و رب در لازانیا

هنگام طبخ مواد میانی لازانیا، سعی کنید کمترین مقدار روغن را مصرف کنید. اگر مواد بیش از حد چرب باشند، چربی بعد از پخت دور ظرف دیده میشود و غذای شما در نهایت شکل خوبی نخواهد داشت. در مواد میانی لازانیا می توانید سس گوجه و یا رب گوجه فرنگی اضافه کنید. اما در صورت استفاده از رب گوجه فرنگی، بسته به میزان موادتان چند قاشق آب هم اضافه کنید.

 

نکته ای در مورد ظرف لازانیا

این غذا را باید در ظروف نچسب مانند پیرکس تهیه کنید. پیش از چیدن ورقه و لایه های لازانیا، کف ظرف مورد نظر و دیواره های آن را خوب با کره چرب کرده، سپس با کمک برس مخصوص کف و دیواره های ظرف را خوب و کامل آغشته به سس بشامل کنید. این روش کمک می کند تا کناره های لازانیای شما خشک نشود.

 

نکات چیدن لایه های لازانیا روی هم

مراحل چیدن لایه های لازانیا، یکی از مهم ترین بخش های تهیه این غذا می باشد. همان طور که گفتیم کف و دیواره های ظرف مورد نظر باید به طور کامل چرب شده و با سس بشامل به خوبی پوشش بگیرد. سپس می توانید شروع به چیدن ورقه های لازانیا کنید. به این صورت که در لایه اول ابتدا ورقه لازانیا قرار دهید. روی ورقه ها را کمی سس بشامل بزنید، بعد کمی پنیر، سپس مواد میانی لازانیا. از ادویه مخصوص لازانیا، به همراه آویشن روی مواد بپاشید. در آخر مجددا کمی پنیر روی مواد بریزید. لایه های بعدی را به همین ترتیب بچینید. (تعداد لایه و ورقه ها بسته به میزان مواد و نفرات می باشد) پس از چیدن تمام لایه ها، روی لایه آخر را سس بشامل ریخته با پنیر کامل پوشش دهید. در این مرحله لازانیای شما آماده قرار گرفتن در فر می باشد. توجه داشته باشید که هر مرحله ادویه مخصوص و آویشن را حتما اضافه کنید. همچنین ریختن سس بشامل روی لایه آخر کمک می کند تا سطح لازانیا خشک نشود و در نتیجه بافت خوبی داشته باشد. ظرف را درون فر که آن را از قبل گرم نموده اید بگذارید. پس از اتمام پخت، برای 2 الی 3 دقیقه روی حالت گریل قرار داده تا روی لازانیا طلایی و خوش رنگ شود.

 

نکات پخت لازانیا بدون فر

همچنین می توانید لازانیا بدون فر را به راحتی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا، می توانید یک ردیف سیب زمینی ورقه ای کف تابه بچینید. تابه را روی شعله پخش کن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دست ساز و روی گاز نیز به راحتی تهیه می شود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی می باشد و تنها روی لازانیا طلایی نمی شود.

 

نکات سرو لازانیا

پس از پخت لازانیا، اجازه دهید برای مدت 10 دقیقه لازانیای شما از داغی بیافتد و سپس برش بزنید. اگر بلافاصله و در هنگام داغی فراوان برش بزنید، لازانیا از هم می پاشد و بافت آن نامنظم می شود.

 

نکات سس لازانیا

همان طور که می دانید سس بشامل یکی از اجزای اصلی لازانیا می باشد. اما در دستورهای متنوع و جدید، استفاده از پنیر ریکوتا (پنیری شبیه به پنیر محلی ایرانی) به جای سس بشامل پیشنهاد می شود. این پنیر را می توانید از هایپر مارکت ها تهیه کنید.

برای اینکه پنیر حالت چسبندگی بیشتری داشته و بافت بهتری را ایجاد کند؛ می توانید مقدار برابر پنیر پارمسان و موزارلا را با یک عدد تخم مرغ و مقدار کمی نمک مخلوط کرده و در هر لایه آن را به کار ببرید.

 

لازانیا این غذای خوشمزه و محبوب را به سبک های گوناگون و متنوعی می توان تهیه کرد. لازانیای گوشت چرخ کرده یکی از خوش طعم ترین انواع لازانیا می باشد. همچنین شما می توانید لازانیا با مرغ فیله ای را به عنوان یک ترکیب جدید تهیه و امتحان کنید. اگر شما گیاهخوار هستید می توانید لازانیای بدون گوشت طبخ کنید. ما به شما لازانیا سبزیجات مانند لازانیا بادمجان، لازانیای قارچ و اسفناج و… را پیشنهاد می کنیم. لازانیای لقمه ای نیز سبک جدید و خاصی از لازانیا می باشد که به عنوان فینگر فود، انتخاب مناسبی برای سرو کردن در مهمانی ها می باشد.

اما راز خوشمزه شدن هر سبک و گونه لازانیای خوشمزه، این محبوب همگان، رعایت نکات کلیدی و مهمی ست که در نحوه آماده سازی و پخت آن نقش به سزایی دارند. ایران کوک سعی دارد به روزترین و جذاب ترین دستورهای غذایی را برای شما ارائه کند. تیم ما معتقد است انتهایی برای هنر شیرین آشپزی وجود ندارد. کافی ست اصول و نکات را رعایت کرده و عشق را چاشنی غذاهایتان کنید.

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

, , , , , ,

یک دیدگاه برای 10 نکته طلایی در پخت لازانیا

  1. fatemeh ۲۱ شهریور-۱۳۹۳ در ۰۹:۲۹ #

    ممنون نیلوفر جون خیلی مفید بود .

پاسخی بگذارید