در ایام خاصی مثل ماه محرم یا ماه رمضان، آماده کردن انواع نذری ها یکی از مهم ترین بخش مراسمات هستن. غذای نذری همیشه طعم و حس و حال فوق العاده ای داره که هیچ غذای دیگه ای اون طعم و حس رو به آدم نمیده. آش نذری شاید یکی از محبوب ترین غذاهای نذری توی این ایام باشه. یه انتخاب عالی و دوست داشتنی با طعمی که تا مدت ها زیر دندون باقی میمونه. آش نذري توی هر شهر و منطقه ای از ایران به شیوه ی خودش تهیه میشه. برخی از شهرها بیشتر طرفدار آش رشته نذری هستن و برخی دیگه شاید آش دوغ رو بیشتر بپسندن. خلاصه تنوع آش در سراسر ایران خیلی زیاده. سبزیجات و نوع مواد اولیه هم به نسبت هر منطقه تغییر می کنه.

خود من آش های نذري رو خیلی دوست دارم و برام حس خوشایندی دارن. برای همین دنبال غذای نذری ماه محرم بودم که چشمم به عکس های آش نذری با تزیینات زیباشون افتاد. با خودم گفتم یه مطلب خلاصه آماده کنم درباره انواع آش نذری. البته آش های نذری همون طور که گفتم تنوع زیادی دارن و این جا فقط قراره در مورد هفت نوعشون صحبت کنم.

 

آش مخصوص محرم

 

نکته هایی که دوست دارم قبل از خوندن این مطلب باهاتون در میون بذارم اینه که:

- دستور تهیه هر آش رو با کلیک روی عنوانش میتونین ببنین.

- مقدار مواد اولیه لازم برای هر آش، در دستور تهیه خودش، مطابق با تعداد نفرات مشخص شده. پس برای تعداد نفرات زیاد رو طبق همون دستور میتونین ضرب و تقسیم کنین.

- برای تهیه هر آش از قابلمه های بزرگ تر از حجم مواد اولیه استفاده کنین تا مشکلی پیش نیاد.

- اگه سوالی داشتین توی قسمت دیدگاه ها پاسخگو هستیم.

- در نهایت ممنونیم که تا انتهای این مطلب همراه ما هستین. و پیشاپیش امیدوارم نذرتون قبول باشه!

 

هفت آش نذری خوشمزه

 

1- آش رشته، دوست داشتنی ترین آش نذری

آش رشته از محبوب ترین انواع آش نذري بین ما ایرانی هاست. این آش را هم میتوان در مراسم های جشن و شادی سرو کرد. مثل غذای اصلی تولد یا پیش غذا در مهمانی ها. و هم میتوان به عنوان نذری ماه محرم یا انواع مناسبت های مذهبی تهیه و تدارک دید.

هر چند تهیه کردن آن ممکن است کمی سخت و وقت گیر باشد اما ارزشش را دارد. چون آش رشته نذری را تقریبا همه دوست دارند و تا ابد خاطره دلنشینی برای مهمانان به جا میگذارد.

 

آش نذری رشته

 

2- آش کشک، آشی فوق العاده برای نذری

آش کشک، آش نذري محبوب نقاط مختلف ایران است و به روش های مختلفی تهیه می شود. برای مثال طرز تهیه آش کشک سنندج با آش کشکی که در تبریز یا شیراز تهیه می شود، تفاوت دارد.

اما تهیه کردن آش کشک نذری خودش روش ها و نکات مخصوصی دارد. میدانم ممکن است این توضیحات کمی برایتان گیج کننده باشد. بنابراین پیشنهاد می کنم برای داشتن یک راهنمای کامل و جامع از تمام انواع این آش به مطلب آش کشک مراجعه کنید. مطمئن هستم تمام سوالات شما را پاسخ می دهد و به شما کمک می کند که آش نذری فوق العاده ای تدارک ببینید.

 

آش کشک نذری

 

3- آش شله قلمکار؛ آش پرخاصیت و مقوی

آش شله قلمکار که یکی از قدیمی ترین آش های ایرانی است، برای افطاری یا نذری های ماه رمضان و همین طور نذری ماه محرم طرفداران بسیاری دارد. این آش خوشمزه و مقوی که اولین بار به دستور ناصرالدین شاه تهیه شد از انواع حبوبات، برنج، گوشت، گندم، سبزیجات و ادویه های مختلفی تهیه می شود.

تهیه آش شله قلمکار نذري ترفندها و نکات به خصوصی دارد که با رعایت کردن آن ها آش شله قلمکار مجلسی و بی نظیر می شود. اما نگران نباشید. با کمی حوصله و دقت و البته عشق میتوانید یک آش نذری خوشمزه تهیه کنید.

 

آش شله قلمکار

 

4- آش شله مشهدی، آش نذری خاص و خوشمزه

اگر اهل مشهد نباشید احتمالا نمیدانید آش شله مشهدی چیست. این آش خوش طعم و جذاب نه رشته آشی دارد و نه سبزی. پر از گوشت است و طعم آن منحصر به فرد. آش شله مشهدی با انواع لوبیا، گوشت گوسفندی، بلغور گندم، برنج، عدس، پیاز، نخود و ... تهیه می شود. با ادویه مخصوص شله مشهدی عطر و طعم خاصی میگیرد. و در نهایت با خورشت قیمه سرو می شود. مطمئن هستم اگر آش شله مشهدی را برای نذري ماه محرم یا ماه رمضان تهیه کنید، تا مدت ها در ذهن همه اطرافیانتان خاطره ی لذیذی باقی خواهید گذاشت.

 

شله مشهدی

 

5- آش جو، آشی خاطره انگیز و پرطرفدار

اشتباه نکنید. منظورمان سوپ جو نیست. منظور دقیقا آش جو است! آش جو با سبزی مخصوص آش، گندم، انواع حبوبات، سیر و پیاز داغ، گوشت و ... تهیه می شود. البته در تهیه آش جو میتوانید گوشت را از فهرست مواد اولیه حذف کنید. اگر تا به حال این آش را امتحان نکرده اید، به شما اطمینان می دهم که آشی بس خوش عطر و طعم است. پس لحظه ای در تهیه آن تردید نکنید.

این آش سنتی شباهت زیادی به آش کشک دارد. طرز تهیه بسیار آسانی داشته و در سراسر ایران به شیوه های مختلفی تهیه می شود. همین مساله این آش را به گزینه ای عالی برای نذري تبدیل کرده؛ چون میتوانید مطمئن باشید که همه از آش جو شما لذت خواهند برد.

 

آش جو

 

6- آش گندم، آش نذری ساده

همه آش گندم را به عنوان غذای سنتی استان یزد می شناسند که برای نذري هم طرفداران زیادی دارد. این آش سنتی و خوش طعم بدون گوشت تهیه می شود. اما برعکس آش جو، اگر دوست دارید میتوانید به آن گوشت اضافه کنید.

آش گندم روش تهیه دیگری دارد که به آش گندم و جو معروف شده. در این روش از جو هم استفاده می شود. پخت این آش زمان خیلی زیادی نیاز ندارد و میتواند علاوه بر شام یا نهار، به عنوان پیش غذا هم سرو شود.

 

آش گندم و جو

 

7- آش دوغ، آشی با طعم به یاد ماندنی

از محبوب ترین نوع آش نذري بین مردم استان های آذربایجان، کرمانشاه، فارس، مازندران، کردستان و ... آش دوغ است. این آش خوش طعم میتواند یک گزینه ی فوق العاده برای نذری ماه محرم و افطاری های ماه رمضان باشد. آش دوغ با سبزیجات معطر محلی خوش طعم تر می شود. البته حتما در تهیه این آش میتوانید از ماست چکیده و یا دوغ ترش استفاده کنید که طعم اصیل آن حفظ شود.

 

آش دوغ