Generic selectors

3 مدل نان بدون خمیر مایه

۵,۱۴۵ بازدید

در این مطلب طرز تهیه سه مدل نان بدون خمیر مایه آموزش داده شده است. خمیر مایه یکی از انواع شناخته شده مخمر است که با رشد آن در خمیر موجب افزایش حجم و پوکی نان می شود. نان لواش، نان صبحانه و نان تابه ای یا کلوچه ای سه مدل نانی هستند که دراین مطلب به آن ها پرداخته شده است و به جای خمیر مایه از بیکینگ پودر تازه برای افزایش حجم و پوکی نان ها استفاده شده است. هنگامی که نان را همراه با خمیر مایه درست می کنید خمیر به ورز دادن حرفه ای و زمان بیشتری برای استراحت نیاز دارد در صورتی که اگر از بیکینگ پودر استفاده کنید خمیر به زمان کمتری نیاز خواهد داشت.

 

3 مدل نان بدون خمیر مایه

 

طرز تهیه نان لواش بدون خمیر مایه

مواد لازم:

بیکینگ پودر  1 قاشق غذاخوری

آرد گندم  2 پیمانه

نمک  نوک قاشق چای خوری

آب ولرم  ¾ پیمانه

روغن مایع  4 قاشق غذاخوری


 

طرز تهیه:

مرحله اول: ترکیب کردن مواد خشک

برای درست کردن یک نان لواش خانگی بسیار تازه و خوش عطر بدون خمیر مایه، ابتدا در یک کاسه بزرگ بیکینگ پودر، آرد گندم و نمک را به خوبی با هم مخلوط کنید.

 

مرحله دوم: اضافه کردن مواد تر به مواد خشک

در این مرحله با دقت وسط مواد خشک را گود و باز کنید. سپس آب ولرم و روغن مایع را در وسط مواد خشک بریزید و با دقت و به آرامی مواد خشک را با مخلوط آب ولرم و روغن مایع ترکیب کنید و به خوبی ورز دهید تا خمیری نرم و لطیف به دست آوردید.

 

مرحله سوم: استراحت دادن به خمیر نان لواش

پس از اینکه خمیر نرم و لطیفی که به دست نمی چسبد را درست کردید، حالا روی خمیر را با یک پارچه بپوشانید و حداقل برای 30 دقیقه خمیر را در یک مکان گرم بگذارید تا استراحت کند.

 

مرحله چهارم: پخت نان لواش خانگی بدون خمیر مایه

یک ماهیتابه نسوز را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. نیازی به چرب کردن ماهیتابه نیست. حالا از خمیر به اندازه مدنظر خود بردارید و اصطلاحاً چانه بگیرید. سپس روی میز کار خود را آرد پاشی کنید و به کمک یک وردنه خمیر را به خوبی باز و نازک کنید. سپس خمیر را با احتیاط بردارید و درون ماهیتابه گرم شده بیندازید. وقتی خمیر شروع به حباب زدن کرد و لکه های قهوه ای پشت نان ظاهر شدند. زمان آن است که نان را با دقت برگردانید تا طرف دیگر آن هم پخته شود.

پس از پخت نان لواش، برای ماندگاری بیشتر و بهتر، آن ها را در یک ظرف درب دار نگه داری کنید.

 

نان لواش

 

طرز تهیه نان صبحانه 

مواد لازم:

آرد گندم  3 پیمانه

تخم مرغ  1 عدد

کره  125 گرم

شکر  1 قاشق مرباخوری

نمک  1 قاشق مرباخوری

روغن  ½ پیمانه

ماست  1 پیمانه

بیکینگ پودر  1 بسته

طرز تهیه:

مرحله اول: درست کردن خمیر پایه نان صبحانه

برای درست کردن یک نان صبحانه لذیذ و تازه، ابتدا در یک کاسه بزرگ، کره به دمای محیط رسیده و نرم شده را با روغن، سفیده تخم مرغ، ماست، نمک و شکر به خوبی با هم مخلوط کنید تا یک دست شوند.

 

مرحله دوم: اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر به خمیر

در مرحله دوم بیکینگ پودر و آرد را کم کم به مخلوطی که در مرحله قبل درست کردید اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیر نرم و لطیفی به دست آوردید.

 

مرحله سوم: آماده سازی فر

فر را از 15 دقیقه قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. در یک سینی فر بزرگ هم کاغذ روغنی بیندازید.

 

مرحله چهارم: پخت نان صبحانه

حالا از خمیر نان صبحانه به اندازه یک گردو بردارید و با دست تان به آن شکل گرد بدهد. سپس نان صبحانه را در سینی فر با فاصله از هم بچینید.

برای رومال نان صبحانه، زرده تخم مرغ را در یک کاسه بریزید و با چنگال کمی آن را هم بزنید، سپس به کمک یک قلم مو روی نان ها بزنید. در صورت تمایل می توانید کنجد هم روی نان های بپاشید.

سپس برای مدت 15 الی 20 دقیقه سینی فر را در فر بگذارید تا نان صبحانه به خوبی پخته شود.

پس از پختن نان و خارج کردن سینی از فر، حدود 5 دقیقه زمان دهید تا نان استراحت کند و خنک شود و بعد به همراه مربا و مارمالاد نوش جان کنید.

 

نان صبحانه

 

طرز تهیه نان ماستی بدون خمیر مایه

مواد لازم:

آرد گندم  2 پیمانه

بیکینگ پودر  3 قاشق چای خوری

ماست  1 و ¼ پیمانه

روغن  1/3 پیمانه

نمک 1 قاشق چای خوری

طرز تهیه:

مرحله اول: آماده سازی پایه خمیر نان ماستی

برای درست کردن یک نان بدون خمیر مایه خانگی خوش طعم و فوری، ابتدا در یک کاسه بزرگ ماست و بیکینگ پودر را به خوبی با هم مخلوط کنید و کمی زمان دهید تا استراحت کند و حالت پفکی پیدا کند. حالا روغن و نمک را هم به آن ها اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست شوند.

اگر دوست داشتید نان ماستی با طعم شیرین داشته باشید، در همین مرحله ابتدا ماست را با شکر خوب بزنید تا زمانی که شکر در ماست حل شود و بعد بقیه مواد را به آن ها اضافه کنید.

 

مرحله دوم: اضافه کردن آرد به خمیر

در این مرحله آرد را کم کم به باقی مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. این خمیر حالت چسبناکی دارد. بنابراین نیازی به اضافه کردن آرد بیشتری در این مرحله ندارید.

 

مرحله سوم: فرم دادن به خمیر نان ماستی

پس از آماده شدن خمیر، چون خمیر چسبندگی زیادی دارد، ابتدا دست خود را چرب کنید، سپس به میزان لازم از خمیر بردارید و داخل قالب یا ماهیتابه نسوز خود را خوب چرب کنید و سپس خمیر را در آن پخش کنید.

سپس با استفاده از ترکیب کردن زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده برای نان رومال درست کنید و به کمک یک قلم مو روی نان بزنید و بعد اگر دوست داشتید مقداری کنجد نیز روی نان بپاشید.

 

روش دیگر: پخت نان بدون خمیرمایه ماستی

اگر می خواهید نان ماستی را در فر درست کنید، ابتدا از 15 دقیقه قبل فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا خوب گرم شود. پس از گذاشتن قالب در فر حدود 30 الی 35 دقیقه زمان نیاز است تا نان پخته شود. البته ابتدا به کمک یک سیخ چوبی تست کنید تا مطمئن شوید نان پخته شده است. برای این کار هنگامی که سیخ چوبی را در مرکز نان زدید، موقع بیرون آوردن سیخ نان به آن نچسبیده باشد. در صورت تمایل می توانید روی نان را هم گریل کنید تا طلایی رنگ شود.

در صورتی که تمایل دارید نان بدون خمیر مایه را در ماهیتابه بپزید لازم است ایتدا یک شعله پخش کن را روی گاز بگذارید تا داغ شود. سپس ماهیتابه ای که خمیر را در آن پخش کردید را روی شعله پخش کنید بگذراید و درب ماهیتابه یک دم کنی قرار دهید و حدود 45 دقیقه صبر کنید تا نان آماده شود. همانند روش پخت در فر هم حتماً تست کنید که نان کاملاً پخته شده باشد.

 

نان ماستی

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

, , , , , , , , , ,

بدون دیدگاه.

پاسخی بگذارید