قارچ، یکی از گیاهان پرکاربرد در آشپزی مدرن است که در انواع غذاها و پیشغذاها به کار میرود. از قارچ میتوان در انواع غذاها و خوراکهای ایرانی استفاده کرد و غذاهای جدیدی مانند کوکو قارچ، خوراک گوشت و قارچ، خورشت مرغ و قارچ و خورشت قارچ و گوشت چرخکرده درست کرد. خورشت قارچ و گوشت چرخکرده از جمله خورشتهای خوشمزه و کاملا سازگار با ذائقه ایرانیست که میشود با قارچ درست کرد. ما اینجا قصد داریم طرز تهیه خورشت قارچ و گوشت چرخکرده را آموزش دهیم که یک غذای خوشمزه و مجلسی است.
خورشت قارچ و گوشت چرخکرده به دلیل داشتن قارچ، یک غذای مغذی و عالی برای سلامتی محسوب میشود، زیرا این گیاه سرشار از فیبر، پروتئین، انواع ویتامینها و مواد معدنی است. خوردن قارچ موجب پیشگیری از کلسترول بالا، تقویت سیستم ایمنی، کاهش احتمال ابتلا به دیابت و کاهش وزن میشود. همچنین فیبر موجود در این گیاه خوردنی موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تسهیل هضم غذا میشود. با ایران کوک همراه باشید تا طرز تهیه خورشت قارچ و گوشت چرخکرده را یاد بگیرید.
طرز تهیه خورشت قارچ و گوشت چرخکرده
مرحله اول
یکی از پیازها را خلالی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. فلفل دلمهای و قارچها را نیز خرد کنید و در روغن سرخ نمایید.
مرحله دوم
یک پیاز دیگر و سیرها را رنده کنید و به همراه گوشت چرخکرده، آرد، تخممرغ، نمک و فلفل داخل کاسهای بریزید. مواد داخل کاسه را با دست خوب مخلوط کنید و ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
کوفتههای ریزی از مایه گوشت آماده کنید و در روغن سرخ نمایید.
مرحله سوم
گوجهفرنگی را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس، گوجهفرنگی خردشده را در روغن تفت دهید تا آب گوجهفرنگی کشیده شود. پیاز سرخشده، فلفل دلمهای و قارچ سرخشده را به همراه یک لیوان آب، آبلیمو، نمک و فلفل به گوجهفرنگی سرخشده اضافه کنید و اجازه دهید خورشت به جوش بیاید.
مرحله چهارم
پس از به جوش آمدن خورشت، حرارت را کم کنید و کوفتههای سرخشده را داخل خورشت بریزید (خورشت در زمان اضافه کردن کوفتهها نباید بجوشد).
در قابلمه را بگذارید، صبر کنید تا آب خورشت نصف شود و خورشت جا بیفتد. سپس، خورشت قارچ و گوشت چرخکرده را در ظرف بکشید و به همراه نان یا برنج سرو کنید.
نکات طلایی در تهیه خورشت قارچ و گوشت چرخکرده
- میتوانید به جای گوجهفرنگی از 2 قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی استفاده کنید.
- استفاده از فلفل دلمهای در این غذا اختیاری است.
سخن آخر
خورشت قارچ و گوشت چرخکرده، یکی از انواع خورشتهای خوشمزه و جذابی است که میتوان با قارچ درست کرد. این خورشت یک غذای شیک و مجلسی است و میتوانید آن را با نان یا برنج سرو کنید.
در اولین مرحله طرز تهیه این خورشت باید یک پیاز را خلالی خرد کنید و سرخ کنید. سپس، قارچ و فلفل دلمهای خردشده را با پیاز تفت دهید. در ادامه پیاز و سیر رندهشده را با گوشت چرخکرده، آرد، تخممرغ، نمک و فلفل دلمهای مخلوط کنید و ورز دهید. با مخلوط گوشت، کوفتههای ریز درست کنید و در روغن سرخ کنید.
سپس، گوجهفرنگی خردشده را در روغن سرخ کنید و پیاز سرخشده، فلفل دلمهای و قارچ سرخشده را به همراه یک لیوان آب، آبلیمو، نمک و فلفل به گوجهفرنگی بیفزایید و اجازه دهید خورشت به جوش بیاید. پس از جوش آمدن خورشت، حرارت را کم کنید و کوفته ریزهها را داخل آن بریزید. اجازه دهید آب غذا نصف شود و خورشت جا بیفتد.
دیدگاه های ثبت شده
طبق دستور عمل کردم ولی طعمشو دوست نداشتم.فکررکنم تخم مرغ رو از گوشت حذف کنم خوب بشه.??♀️??♀️??♀️??♀️??♀️
بنظرمن یکی ازخوشمزه ترین خورشهاس…ممنووونم
برای اینکه قارچ ها سیاه نشن یکم آبلیمو میشه استفاده کنی در ضمن اگر وقتی داری سرخشون میکنی یکمم عصاره سبزیجات بهشون بزنی خیلی خوش طعم میشن
نیلوفر جون خورش را درست کردم خیلی خوشمزه شد ولی کوفته ها وا رفتند
نوش جان . عزیزم حتما باید به نکته ها دقت کنی ، خورش نباید در زمان اضافه کردن کوفته ها بجوشه ، کوفته ها هم روی خورش باید باشن و در قابلمه حتما باید باز باشه 🙂
با برنج میخورن یا با نان؟
سلام من اين خورشت قبلا درست کردم خيلي خوشمزست اگه يکم از قارچو ابپز و يکميشو سرخ کنيد و با گوشت قبل از پختن اضافه کنيد خوشمزه تر ميشه…!
ممنون فرانک جان ، این دفعه اینجوری امتحان میکنم 🙂
از شما به خاطر دستورهای خوب و خوشمزه تون ممنون و سپاسگزارم
خواهش میکنم 🙂
سلام. من این خورشت رو درست کردم خیلی خوشمزه میشه
خوشحالم عزیزم 🙂