قارچ، از جمله گیاهان خوشمزه و خوش‌خوراکی است که هر غذایی با آن درست شود، خوشمزه می‌شود. معمولا ترکیب قارچ با بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی نیز عالی می‌شود. ما امروز در ایران کوک قصد داریم طرز تهیه یک کتلت جدید را آموزش دهیم که در واقع از ترکیب قارچ با کتلت گوشت سنتی ایرانی تهیه می‌شود. اگر از طرفداران قارچ هستید با ما همراه باشید تا طرز تهیه کتلت گوشت و قارچ را یاد بگیرید. مزه این کتلت خوشمزه شبیه کتلت گوشت است اما استفاده از قارچ، عطر و طعم آن را کمی تغییر داده است.

قبل از یادگیری طرز تهیه کتلت گوشت و قارچ کمی با خواص و مزایای قارچ برای سلامتی آشنا شوید. قارچ سرشار از پروتئین، انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، آمینواسید، آنتی‌بیوتیک و آنتی‌اکسیدان است. خوردن قارچ منجر به پیشگیری از کلسترول بالا، سرطان سینه، کاهش احتمال ابتلا به دیابت، کاهش وزن و افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن می‌شود. پیشنهاد می‌کنیم کتلت گوشت و قارچ را حتما درست کنید و نوش جان کنید تا در کنار لذت بردن از طعم معرکه‌اش از مواد مغذی و مفید این غذای خوشمزه بهره‌مند شوید.

 

طرز تهیه کتلت گوشت و قارچ

مرحله اول

سیب‌زمینی‌ها را با مقداری آب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب‌پز شوند.

 

 مرحله دوم

2 عدد پیاز و 2 حبه سیر را ریز خرد کنید. سپس، داخل ماهیتابه روغن بریزید و پیازها و سیرهای خرد شده را به همراه نمک و فلفل در روغن تفت دهید تا نرم شوند.

در ادامه قارچ‌های خردشده را به سیر و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا آب‌شان کشیده شود. پس از سرخ شدن قارچ‌ها، مایه را کنار بگذارید تا خنک شود.

کتلت گوشت و قارچ

 

مرحله سوم

سیب‌زمینی‌های پخته را بکوبید و خوب له کنید. 1 پیاز و 1 سیر را رنده کنید.

داخل کاسه‌ای گوشت چرخ‌کرده، سیب‌زمینی له‌شده، تخم‌مرغ‌ها، نمک، فلفل، 1 پیاز و 1 سیر رنده‌شده را بریزید و با دست خوب ورز دهید تا مایه کتلت یکدست شود و حالت چسبندگی داشته باشد.

کتلت گوشت و قارچ

 

مرحله چهارم

دستان خود را مرطوب کنید و مقداری از مایه کتلت بردارید و کف دست‌تان خوب پهن کنید.

حدود 1 تا 2 قاشق از مایه قارچ در میان مایه کتلت بریزید و از اطراف با دست مایه کتلت را جمع کنید (دقت کنید مایه قارچ به بیرون نفوذ نکند). با دست به مایه کتلت شکل دهید و تمام کتلت‌ها را به همین صورت آماده کنید.

کتلت گوشت و قارچ

 

مرحله پنجم

داخل کاسه‌ای مقداری آرد بریزید. سپس، کتلت‌ها را به نوبت داخل آرد بزنید. دقت کنید آرد زیادی دور کتلت ها نباشد؛ آغشته کردن کتلت‌ها به آرد برای جلوگیری از خرد شدن یا چسبیدن کتلت است.

هر دو طرف کتلت‌ها را داخل روغن سرخ کنید تا برشته شوند. سپس، کتلت ها را در ظرف بریزید و به همراه سالاد و چاشنی دلخواه سرو کنید.

کتلت گوشت و قارچ

نکات طلایی در تهیه کتلت گوشت و قارچ

-مقدار تخم مرغ‌ها بستگی به اندازه آن‌ها دارد. بنابراین بهتر است ابتدا 2 تخم‌مرغ به مایه گوشت اضافه کنید و اگر احساس کردید نیاز است، تخم‌مرغ سوم را نیز اضافه کنید. البته دقت داشته باشید که مایه کتلت شل نشود و بتوانید با دست به آن شکل دهید.

-در زمان اضافه کردن پیاز رنده‌شده به مایه گوشت، با فشار دست آب اضافی پیاز را بگیرید.

-استفاده از آرد سلیقه‌ای است و می‌توانید به جای استفاده از آرد به این صورت عمل کنید؛1 تخم مرغ را در کاسه بشکنید، بزنید و کنار دست تان قرار دهید. در زمان شکل دادن کتلت و قرار دادن داخل ماهیتابه، دست خود را به مقداری تخم مرغ آغشته کنید و کتلت را کف دست‌تان شکل دهید و داخل ماهیتابه بگذارید تا سرخ شود.

 

سخن آخر

قارچ از جمله گیاهان خوراکی خوشمزه‌ای است که می‌تواند عطر و طعم همه غذاها را دگرگون کند. ترکیب قارچ با کتلت گوشت ایرانی نیز یک غذای جدید و خوشمزه می‌سازد که هر کسی عاشق عطر و طعم آن می‌شود. این کتلت مقوی و جذاب را می‌توانید با نان یا برنج در کنار سبزی خوردن سرو کنید.

برای درست کردن کتلت گوشت و قارچ ابتدا سیب‌زمینی را با مقداری آب بپزید. سپس، سیر و پیاز را خرد کنید و با قارچ تفت دهید. در ادامه سیب‌زمینی‌های پخته را بکوبید و آن را با گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ، نمک، فلفل و پیاز و سیر رنده‌شده ترکیب کنید. سپس مقداری از مایه کتلت را بردارید و کف دست‌تان پهن کنید. در ادامه مقداری از مایه قارج را روی مایه کتلت قرار دهید، از اطراف مایه کتلت را جمع کنید و با دست به مایه کتلت شکل دهید. در آخر کتلت‌ها را در آرد بغلتانید و سرخ کنید.