این غذا ترکیبی است از لوف گوشت و شپردز پای معروف انگلیسی. این مدل پای گوشت و سیب زمینی در قالب لوف یا همان قالب کیکس که برای تهیه نانها و کیک های مستطیل شکل استفاده میشوند تهیه میشود. تهیه پای گوشت و سیب زمینی به نسبت ساده و بیشتر زمان پخت آن در فر است. قسمت زیری پای از گوشت و پیاز و کمی آرد سوخاری تشکیل میشود. وسط این مایه گوشتی مقداری سبزیجات از قبیل نخود فرنگی و هویج قرار میگیرد و لایه روی آن هم پوره سیب زمینی تشکیل می دهد.
طرز تهیه پای گوشت و سیب زمینی
مرحله اول:
پیاز را ریز خرد کنید؛ سپس در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. پس از اینکه پیاز نرم شد و شروع به طلایی شدن کرد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس نمک و فلفل اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. آرد سوخاری را به همراه 3 قاشق شیر به گوشت اضافه کنید و خوب با آن مخلوط نمایید تا حالت خمیری پیدا کند.
مرحله دوم:
سیب زمینی ها را با مقداری آب بپزید و سپس پوست بکنید. پس از آن با گوشت کوب یا پوره ساز خوب له کنید. اگر در این فاصله سیب زمینی سرد شد کمی آن را روی حرارت یا در مایکروفر گرم کنید. سپس نصف لیوان شیر ، نمک و فلفل را کم کم به آن اضافه نمایید و هم بزنید. وقتی مواد خوب یکدست و غلیظ شدند 2 قاشق غذاخوری کره اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم:
هویج را خرد کنید و چند دقیقه تفت بدهید تا نرم شود.سپس آن را با نخود فرنگی پخته (یا کنسرو) مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
نیمی از مایه گوشت را داخل قالب بریزید و پخش کنید. سپس مخلوط هویج و نخود فرنگی را وسط آن بریزید و بعد روی آن را با بقیه مایه گوشت بپوشانید. پوره سیب زمینی را روی مایه گوشتی بریزید و با قاشق فشار دهید تا خوب پرس شود. زرده های تخم مرغ را با قلمو روی سیب زمینی ها رومال کنید و در پایان 1 قاشق غذاخوری کره باقی مانده را رنده کنید و روی مواد بریزید.
مرحله پنجم:
پای گوشت را داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 - 30 دقیقه ( بسته به نوع فر ) قرار دهید. در آخر 2 دقیقه شعله روی فر را روشن کنید. پس از اینکه روی پای برشته و طلایی شد از فر خارج کنید. 10 دقیقه صبر کنید سپس برش بزنید و سرو نمایید.
نکته ها :
میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از سویا ، مرغ ، قارچ و ... نیز استفاده کنید. در صورت تمایل برای طعم قوی تر میتوانید 2 حبه سیر به مایه گوشتی اضافه کنید.
دیدگاه های ثبت شده
سلام. موقع برگردوندن غذا داخل ظرف سرو ، غذا به دیواره یا کف قالب نمیچسبه؟ لازم نیست دیواره ها و کف قالب چرب بشه یا هر چیزی؟
سلام.
من میخوام این غذارو درست کنم میشه روش پخت داخل مایکروفر هم بگید من فر ندارم؟
سلام. بهتره از فر استفاده کنید.
برای مایکروفر میتونید ۱۵-۲۰ دقیقه با قدرت متوسط بپزیدش.
سلام. من این غذا رو درست کردم و خیلی خوشمزه شد. برای لایه زیری از ترکیب گوشت و سویا استفاده کردم. اما با وجود اینکه مواد رو طبق دستور العمل زدم اصلا گوشتم به حالت خمیری درنیومد. موقع سرو عذا هم گوشت ها میریزن و حالت خمیری و چسبیده به هم ندارن. چیکار باید بکنم؟ ممکنه با زدن شیر و آرد سوخاری بیشتر خمیری بشه؟
سلام.
فکر نمیکنم مشکل مقدار شیر و آرد باشه. قرار نیست واقعاً گوشت مثل خمیر بشه. فقط یکمی حالت چشبندگی پیدا میکنه.
برای اینکه از هم نپاشه روی هر لایه که میریزید توی قالب یکمی فشار بدید تا مواد منسجم بشن و خوب به هم بچسبن.
واقعا خوشمزه میشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یعنی درست کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟قیافش که بد نیست
غذا درست کردن کار لذت بخشیه ولی همسر من خیلی بهانه گیره و هر چیزی رو دوست نداره
من دیشب این غذا رو درست کردم عالی بود خوش مزه و خوش قیافه
من این غذا رو دیشب درست کردم خیلی عالی و خوشمزه بود
با سلام وخسته نباشيد يك سوال داشتم ببخشيد يك عدد تخم مرغ كه گفتين در كدوم قسمت غذا استفاده ميشود ؟
سمیه جان الان تصحیح کردم ، برای روی سیب زمینی ها استفاده میشه 🙂
ممنون خیلی خوب بود لطفاغذاهای گیاهی که از روغن کمتری هم استفاده بشه و غذاهایی که سریع اماده میشن اموزش بدید ممنون میشم
چشم عزیزم ، کم کم دارم اضافه شون میکنم 🙂
نمیدونم چراها اما از گوشت قرمز خوشم نمیاد . اگه تو کباب یا شامی و امثال اینها باشه میخورما اما …
میتونی بجای گوشت از سویا استفاده کنی 🙂
wohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
چه خوشمزه به نظر مياد
هم خوشمزه و هم اسون 😉