سوپ یه پیش غذا و غذای بین المللیه. تقریبا همه ی کشورها این پیش غذای خوشمزه رو به روش های مختلف درست و سرو می کنن. سوپ رو میشه در طعم ها و شکل های مختلف درست کرد. بعضی از سوپ ها با سبزیجات و بعضی دیگه با مرغ و گوشت درست میشن. خیلی ها ترجیح میدن مواد اولیه ی سوپ داخل اون دیده بشه و بعضی دیگه سوپ رو میکس می کنن تا شکل کرمی داشته باشه. امروز قصد داریم طرز تهیه یه نوع سوپ سبزیحان رو بهتون آموزش بدیم. سوپ گل کلم یکی از خوشمزه ترین سوپ هاست که به شیوه های مختلفی درست میشه. سوپ گل کلم خامه ای یکی از انواع این سوپه که به شکل سفید و با خامه درست میشه. سوپ گل کلم رو میشه با سبزیجات مختلف بدون مرغ و گوشت و یا با مرغ و گوشت درست کرد. در این مطلب ۳ روش ساده برای درست کردن این سوپ خوشمزه رو بهتون آموزش میدیم؛ در روش اول از شیر و سبزیجات دیگه مثل هویج استفاده میشه. روش دوم طرز تهیه این سوپ با طعم ترشه که با ماست ترش و سرکه درست میشه. روش سوم هم مخصوص کساییه که به دنبال یه روش خاص برای درست کردن سوپ هستن. در این روش از مواد اولیه ی خاص مثل بادام هندی و جوز هندی به همراه تره فرنگی و سایر مواد اولیه ی دیگه استفاده میشه. پس اگه به دنبال یه طعم جدید و خاص برای سوپ هستید، بهتون پیشنهاد می کنیم حتما روش سوم رو امتحان کنید. از هر روشی که برای پخت سوپ گل کلم استفاده می کنید، می تونید اون رو به شکل ساده و یا میکس شده و کرمی سرو کرده و به دلخواه با سبزیجات تزیین کنید. تو فصل سرد که درست کردن یه سوپ داغ و خوشمزه بیش از هر چیز دیگه ای می چسبه بهترین فرصته که طرز تهیه سوپ گل کلم رو یاد بگیرید و اون رو به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کنید. فراموش نکنید که مثل همیشه در انتهای مطلب مهمترین نکات کلیدی رو که برای درست کردن این سوپ خوشمزه به بهترین شکل بهش نیاز دارید بهتون یادآوری می کنیم تا بتونید مثل یه آشپز حرفه ای غذا درست کنید.

 

طرز تهیه سوپ گل کلم

 

روش اول: سوپ گل کلم با شیر

۱- ابتدا پیاز را خیلی ریز خرد کنید و با روغن زیتون تفت بدهید.

۲- سیب زمینی و هویج که ریز به شکل نگینی خرد کرده اید را نیز اضافه کرده و کمی تفت بدهید.

  مواد اولیه ی سوپ  

۳- گل کلم را رنده کرده و به مواد اضافه کنید. سپس ادویه ها را افزوده و اگر دوست داشتید سوپ گل کلم لعاب بیشتری داشته باشد آرد را نیز اضافه کنید. کمی آب گرم را به همراه آب مرغ بریزید و اجازه دهید سوپ بپزد.

 

سوپ سبزیجات و گل کلم

۴- تقریبا پس از بیست دقیقه زمانی که سیب زمینی ها پختند و نرم شدند، شیر را اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه سوپ گل کلم آماده است.

  سوپ گل کلم  

روش دوم: سوپ گل کلم با ماست

گل کلم ۳۰۰ گرم

ماست ترجیحا ترش ۱۰۰ گرم

آب مرغ بدون چربی ۱ پیمانه

سرکه ۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و نعنا و زیره به مقدار لازم

۱- ابتدا گل کلم را بشویید، آن را خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. سپس مقداری آب جوش و سرکه و نمک داخل قابلمه ریخته و گل کلم ها را آبپز کنید.

۲- آب مرغ را با گل کلم و ادویه ها رو حرارت قرار بدید و وقتی کمی جا افتاد، ماست را به آن ها اضافه کنید. اگر غلظت سوپ گل کلم کم بود می توانید از سیب زمینی هم استفاده کنید.

۳- در نهایت نیمی از سوپ یا همه ی آن را میکس کنید و به دلخواه سرو کنید.

  سوپ گل کلم با شیر  

روش سوم: خوراک گل کلم و تره فرنگی

گل کلم ۱ عدد

روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری

تره فرنگی ۱ پیمانه

سیر خرد شده ۲ حبه

لوبیا سفید ۱ پیمانه

 آب مرغ یا آب سبزیجات ۲ پیمانه

آب ۱ پیمانه

آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق غذاخوری

بادام هندی ۶ عدد

جوز هندی ۱ قاشق چای خوری

نمک و فلفل به میزان لازم

تخم کدو و دانه انار یا زرشک برای تزئین

۱- گل کلم ها را خرد کنید. کمی روغن زیتون داخل تابه بریزید. سپس تره فرنگی خرد شده، سیر خرد شده و کلم ها را داخل آن ریخته و تفت دهید.

۲- لوبیا سفید را از روز قبل خیس کرده و بپزید. سپس به سایر مواد اضافه کنید. آب مرغ و آب گرم را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید تا مواد خوب بپزند.

۳- آب لیمو ترش را به سوپ گل کلم اضافه کنید. سپس بادام هندی خام را به همراه پودر جوز هندی داخل قابلمه بریزید.

۴- سوپ آماده شده را داخل مخلوط کن ریخته و همه ی مواد را خوب با هم میکس کنید.

۵- سوپ میکس شده را مجددا داخل قابلمه بریزید و به آن کمی نمک، فلفل و جوز هندی اضافه کنید.

۶- سوپ را در ظرف مورد نظر سرو کرده و آن را با تخم کردو، دانه ی انار یا زرشک تزیین کنید.

سوپ بادام هندی با گل کلم

نکات کلیدی طرز تهیه سوپ گل کلم

- به جای روغن زیتون می توانید از کره استفاده کنید و پیازها را داخل کره تفت بدهید.

- به دلخواه می توانید به جای رنده کردن گل کلم ها آن ها را به اندازه ی دلخواه خرد کنید.

- اگر از عصاره ی مرغ به جای آب مرغ استفاده می کنید، ابتدا آن را داخل آب گرم حل کرده و سپس به سوپ اضافه کنید.

- برای تزیین سوپ می توانید از جعفری و گشنیز تازه ی خرد شده استفاده کنید.

- به دلخواه می توانید سوپ گل کلم را با گوشت کوب میکس کنید تا همه ی مواد کاملا یکدست شوند و حالت کرمی داشته باشند.

- از آن جا که مواد اولیه ی سوپ تا حدودی سلیقه ای است، می توانید به دلخواه بعضی از مواد اولیه را حذف و یا با مواد دیگری جایگزین کنید.

- گل کلم را پیش از اضافه کردن به سوپ می توانید بخار پز کنید و یا داخل کره کمی تفت دهید تا نرم شود.

- تصاویر از : ashpazi_ghaza_leee ، lowcalorie.recipes ، ashpaz_khallagh