آش ها اصولا از جمله غذاهای گیاهی خوشمزه و خوش خوراک هستند که با مواد و سبزیجات متنوع طبخ می شوند. در آشپزی ایرانی آش جایگاه ویژه دارد و تعداد آش های سنتی و محلی ایرانی تقریبا بی شمار است که شناخته شده ترین آش ها برای ما آش رشته، آش دوغ، آش جو، آش شله قلمکار، آش گوجه، آش اسفناج و ... هستند که در وعده های غذایی متعدد به ویژه در فصل های سرد سال  و نیز در ماه مبارک رمضان می توان آن ها را سرو کرد.

راز پخت آش های خوشمزه جاافتادگی و قوام آش است پس برای داشتن آش خوشمزه نباید عجله کرد و باید زمان را به خوبی در نظر بگیرید تا نتیجه خوبی از پخت انواع آش بگیرید.

  آش سرماخوردگی  

روش تهیه آش اسفناج هم مانند بیشتر آش ها بسیار راحت است و تقریبا از نظر به کار گیری مواد اولیه محدودیت چندانی نداریم و از انواع حبوبات و غله می توان برای تهیه آن استفاده کرد. حالا در ادامه این نوشته مراحل تهیه آش اسفناج  مقوی را آموزش می بینید که امیدوارم از تهیه آن لذت کافی ببرید.

 

طرز تهیه آش اسفناج

 

مرحله اول:

لوبیا را از شب قبل یا هشت ساعت قبل از پخت خیس کنید و در این مدت دو بار آب آن را عوض کنید تا نفخش به خوبی گرفته شود.

  خیساندن  

مرحله دوم:

پس از خیس خوردن، آب لوبیا را عوض کنید و آن را در قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به خوبی بپزد.

مرحله سوم:

اسفناج را پس از پاک کردن،شستن و خشک شدن به اندازه دلخواه خرد کنید(برای آش بهتر است سبزی زیاد ریز نشود)

  اسفناج پاک شده  

مرحله چهارم:

پیاز را به اندازه دلخواه خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود و بعد نیمی از سیر ریز خرد شده و ادویه ها را بیافزایید و کمی تفت دهید.

  پیاز داغ  

مرحله پنجم:

پیاز و سیر را به لوبیای پخته شده اضافه کنید و بعد عدس، ماش و برنج شسته شده را بیافزایید تا به خوبی بپزد و برنج له شود.

 

مرحله ششم:

در این مرحله اسفناج را به مواد آش اسفناج اضافه کنید و کمی شعله را زیاد کنید تا حدود بیست دقیقه بجوشد و لعاب بدهد و سبک شود و بعد حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج به خوبی بپزد.

 

مرحله هفتم:

در نیم ساعت پایانی پخت آش اسفناج، مقداری نعناع داغ و یک قاشق کشک را اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیافتد.

آش را با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک به شکل دلخواه تزیین و سرو کنید.

  آش اسفناج  

نکات کلیدی تهیه آش اسفناج

-برای تهیه آش اسفناج به جای برنج می توان از بلغور گندم یا جو هم استفاده کزد.

-آش اسفناج برای سرما خوردگی بسیار مناسب است. اگر آش سرما خوردگی درست می کنید می توان سیر و پیاز را سرخ نکرد و آن ها را به صورت درسته در قابلمه انداخت و پس از پخت خارج کرد و یا اگر با طعم پیاز آب پز مشکل ندارید به صورت میکس شده با آش مخلوط کنید.

-می توان مقداری آب گوشت یا گوشت قلقلی تفت داده شده هم در این آش بریزید تا آش اسفناج با گوشت داشته باشید.

-در صورتی که فصل اسفناج نبود می توان از برگ چغندر استفاده کرد که در این صورت آش چغندر خواهید داشت.