مرغ یکی از پر طرفدارترین غذاهاست که در همه ی کشورهای دنیا محبوبیت زیادی داره و به روش های مختلفی طبخ میشه. این غذای خوشمزه رو هم میشه به صورت درسته پخت، مثل مرغ شکم پر و یا مرغ کنتاکی، و هم میشه تکه تکه کرد و به شکل خورش سرو کرد. در این مطلب طرز تهیه مرغ کاری به روش تایلندی و هندی رو بهتون یاد می دیم که توش پر از ادویه های خوشمزه اس. درست مثل چیکن تیکا ماسالای هندی که قبلا دستورش رو بهتون گفتیم. در ادامه ۳ روش مختلف برای درست کردن مرغ کاری رو بهتون معرفی می کنیم تا هر مدل رو که به ذائقه تون بیشتر نزدیک بود انتخاب کنید؛ در روش اول از شیر نارگیل، در روش دوم از زنجبیل و ادویه‌ ی ماسالا، و در روش سوم از پوره ی گوجه فرنگی برای پخت مرغ کاری استفاده میشه. در ادامه هم مجددا روش ترکیب ادویه ها برای درست کردن ماسالا رو بهتون می گیم تا بتونید از این ادویه ی فوق العاده خوشمزه برای پخت مرغ کاری استفاده کنید. این غذا به زمان زیادی برای پخت نیاز نداره و شما می تونید اون رو به عنوان یه غذای خاص و جدید با طعم فوق العاده خوشمزه در مهمانی ها و دورهمی هاتون با نان یا برنج سرو کنید.

 

طرز تهیه مرغ کاری

 

روش اول: طرز تهیه مرغ کاری با شیر نارگیل به روش تایلندی

۱- ابتدا کره و روغن را داخل تابه روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شوند.

۲- پیازها را خرد کرده به همراه سیر رنده شده داخل کره و روغن تفت دهید.

۳- بعد از ۵ دقیقه تفت دادن پیاز و سیر، تکه های مرغ را به آن ها اضافه کنید.

۴- همه ی مواد را مجددا به مدت ۵  دقیقه تفت دهید. سپس تمام ادویه های نام برده شده از جمله پودر کاری را اضافه کنید.

۵- حدود ۱۰ دقیقه همه ی مواد را با هم مخلوط کنید. سپس رب گوجه فرنگی را داخل تابه ریخته و همراه با سایر مواد تفت دهید.

۶- بعد از ۳ دقیقه گوجه های خرد شده را اضافه کرده و مخلوط کنید.

۷- در مرحله ی آخر، شیر نارگیل را اضافه کنید، درب تابه را گذاشته و مرغ کاری را حدودا به مدت ۲۰ دقیقه با شعله ی ملایم بپزید.

۸- بعد ار ۲۰ دقیقه سیب زمینی هایی که از قبل شسته و درشت خرد کرده اید را داخل قابلمه ریخته و دوباره به مدت ۴۰ دقیقه با شعله کم بپزید.

۹- بعد از ۴۰ دقیقه خامه را اضافه کنید (اختیاری) و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه ی دیگر با مواد بپزد.

۱۰- مرغ کاری را در ظرف مورد نظر سرو کرده و روی آن را با جعفری خرد شده تزیین کنید.

  خورش مرغ کاری

روش دوم: مرغ کاری با زنجبیل و گرام ماسالا

روغن ۳ قاشق غذاخوری پیاز ۲ عدد سیر ۳ حبه زنجبیل رنده شده ۱ قاشق غذاخوری گوجه ۴ عدد پودر کاری ۲ قاشق غذاخوری

مرغ ۹۰۰ گرم آب ۳/۴ پیمانه شیر یا خامه ۱ پیمانه گرام ماسالا ۱/۲ قاشق چایخوری

۱- ابتدا پیاز و سیر و زنجبیل را داخل تابه سرخ کنید.

۲- گوجه های خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوجه کاملا جذب شده و گوجه ها سرخ شوند.

۳- پودر کاری را اضافه کنید و با سایر مواد کمی تفت دهید.

۴- مرغ های خرد شده را اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. درب تابه را به مدت ۵ دقیقه بگذارید تا مرغ ها با شعله ی ملایم بپزند.

۵- کمی  آب روی مرغ ها بریزید، درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ کاری به مدت ۱۰ دقیقه بپزد.

۶-  شیر یا خامه و گرام ماسالا را اضافه کرده و همراه با سایر مواد خوب مخلوط کنید تا خورش مرغ کاری کاملا یکدست شود.

  خورش کاری  

روش سوم: طرز تهیه مرغ کاری با پوره ی گوجه فرنگی

 

سینه مرغ ۶۰۰ گرم

زردچوبه، نمک، پودر سیر، زنجبیل، فلفل قرمز، ادویه ماسالا ۱ قاشق چایخوری

گوجه فرنگی ۷ عدد

پیاز ۲ عدد

سیر ۵ حبه

سس فلفل ۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

 

۱- سینه ی مرغ را به شکل مربعی تکه تکه کنید و آن ها را داخل کاسه بریزید.

۲- همه ی ادویه ها را داخل کاسه ریخته و خوب با تکه های مرغ مخلوط کنید. درب کاسه را با سلفون پوشانید و آن را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال نگهداری کنید.

۳- گوجه ها را خرد کنید. آن ها را داخل مخلوط کن بریزید تا کاملا پوره شوند.

۴- کمی روغن داخل تابه بریزید. مرغ ها را از یخچال بیرون آورده و داخل تابه تفت دهید. بعد از آن که تکه های مرغ کاملا سرخ شدند، آن ها را از داخل تابه بیرون آورده و کنار بگذارید.

۵- مجددا کمی روغن داخل تابه بریزید. پیازها را به شکل نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت دهید. سپس سیرهای رنده شده و کمی زنجبیل را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.

۶- پوره ی گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید و تفت دهید تا خوب سرخ شود. سپس سس فلفل را به آن اضافه کنید. مجدا کمی ادویه ماسالا، زردچوبه، فلفل، نمک و رب گوجه به پوره اضافه کنید.

۷- تکه های مرغ را که از قبل سرخ کرده اید داخل پوره ی گوجه بریزید. کمی آب به آن اضافه کنید. سپس درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ کاری به مدت ۴۵ دقیقه با حرارت متوسط بپزد.

  طرز تهیه مرغ کاری  

نکات کلیدی طرز تهیه مرغ کاری

- برای درست کردن گرام ماسالا ۲ قاشق چایخوری پودر زیره سیاه، ۲ قاشق چایخوری پودر دارچین، ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل قرمز، ۳ قاشق چایخوری تخم گشنیز ساییده شده، ۳/۴ قاشق چایخوری میخک ساییده شده، ۱ قاشق چایخوری پودر هل، ۳/۴ قاشق چایخوری جوز هندی و ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل سیاه را داخل کاسه ای خشک بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس آن ها را به مدت ۳ دقیقه روی حرارت خیلی ملایم تفت دهید (بو دهید) تا عطر آن ها آزاد و با هم ترکیب شود.

- در روش اول، اضافه کردن سیب زمینی به مرغ کاری اختیاری است.

- بهتر است پوست گوجه را بکنید تا غذا ظاهر بهتری داشته باشد.

تصاویر از : katbanou.kitchen ، mehdi.ghamsarii