طرز تهیه حلوای هویج
-
امتیاز دهید
-
3.4 از 782

-
- زمان آماده سازی
- دقیقه
-
- زمان پخت
- دقیقه
-
- برای
- 6 نفر
مواد لازم برای حلوای هویج
- هویج 500 گرم
- شکر 2 پیمانه
- آرد سفید 1 پیمانه
- گلاب 1/2 پیمانه
- روغن مایع 1/2 پیمانه
- زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
می دانیم که حلوا یکی معروف ترین شیرینی ها سنتی ایران است که مواد اصلی آن را آرد، روغن و شکر تشکیل می دهد که حلوای آرد گندم از همه انواع حلوا پرکاربردتر است اما زمانی که مواد اصلی حلوا را با چندین ماده دیگر ترکیب کنیم می توانیم بسته به ذایقه مان انواع حلوا مانند حلوا ارده، حلوا با شیره، حلوا گردویی، حلوای هویج و … را تهیه کنیم. در بین انواع حلوا، حلوای هویج بسیار پر طرفدار است که روش های پخت متعددی دارد.
در بیشتر مناطق ایران حلوای هویج را به شیوه خاص آن منطقه تهیه می کنند مثلا حلوا هویج با آرد برنج، حلوا هویج بدون آرد، حلوای هویج با شیره و … ولی حلوا هویج ارومیه بسیار معروف است که در مناسبت های مختلف مذهبی و غیر مذهبی آن را سرو می کنند. در ارومیه این حلوا را بدون آرد و با شیره انگور(دوشاب) و مغز گردو تهیه می کنند. آنچه در کشورهای عربی به عنوان حلوای هویج تهیه می شود از نظر مواد اولیه تفاوت چندانی با حلوای ما ندارد ولی اصولا حلوای هویج عربی مانند باقلوا به صورت برش خورده سرو می شود.
این حلوا را می توانیم به عنوان یک شیرینی خوشمزه و سنتی در مجالس و مناسبت های مذهبی مختلف به عنوان حلوای نذری سرو کنیم که حلوا هویج با نان تارت و حلوا هویج رولتی، حلوا در کپسول حلوایی رایج ترین شکل سرو حلوا هویج مجلسی است و طرفدار بسیار دارد. در این متن آموزش حلوای هویج ساده را در نظر گرفته ایم و در ادامه روش تهیه آن را مرحله به مرحله می خوانیم.
طرز تهیه حلوای هویج
مرحله اول:
آرد گندم یا آرد شیرینی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود 10 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و آرد کمی سبک شود. سپس روغن و زعفران دم کرده را به آرد اضافه و مخلوط کنید.
مرحله دوم:
هویج ها را پوست بکنید و بپزید ، هویج های پخته شده را خوب پوره کنید سپس به آرد اضافه و مخلوط کنید.
مرحله سوم:
شکر مخلوط با گلاب را نیز اضافه کنید و دورانی و در یک جهت تفت دهید تا حلوا جمع شود. سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم:
پس از آماده شدن حلوای هویج را در ظرف مناسب بریزید و با خلال پسته تزیین و سرو کنید. همچنین میتوانید حلوا را پهن کنید و قالب بزنید.
یکی از کاربردهای جالب حلوا هویج این است که میتوانید بعد از سرد شدن آن را روی حلوای مجلسی تیره شکوفه بزنید. اختلاف رنگ دو حلوا جلوه زیبایی به آن میدهد.
نکات کلیدی تهیه حلوای هویج:
– می توان برای تهیه حلوای هویج از شیر به جای آب استفاده کرد که در این صورت حلوا هویج با شیر خواهیم داشت.
– زمانی که این حلوا با آرد تهیه می شود هویج آن نباید محسوس باشد و بهتر است آن را با میکسر به شکل پوره در آوریم یا اگر میکسر در دسترس نیست هویج را بپزیم و بعد آن را پوره کنیم.
– زمانی که پوره هویج آماده شد آن را داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مقداری از آب آن تبخیر شود.
– هر چه نسبت هویج به آرد بیشتر باشد حلوای هویج خوشمزه تری خواهیم داشت.
همراهان عزیز خوشحال می شویم حلوای هویج را با دستور ایران کوک تهیه کنید و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید.
سلام.دستتون درد نکنه.عالی بود همون دو پیمانه شکر هم لازم بود?
نوش جان ?
اصلا آب رو کجا باید اضافه کنیم که گفتیم به جای آب میتونیم از شیر استفاده کنیم؟
منظور اینه که هویج رو به جای آب در شیر بپزید.
سلام.خداقوت.ممنون بابت دستورهای غذایی خوبتون.درست کردم این حلوا رو خوب شد البته با نصف کردن اندازه شکر.
هنوز درست نکردم ولی فکر کنم خوشمزه میشه.سپاس از اطلاعاتتون.
امیدوارم که حلوای هویج رو درست کنید و لذت ببرید ??
۲ پیمانه شکر که هیچ، حتی من با ۱ پبمانه شکر هم که درست کردم خیلی شیرین شد. نصف پیمانه شکر کافیه
من درست کردم با یه پیمونه شکر، هویجشو هرکاری کردم کاملن پوره نشد، اما خوب بود بد نبود؛ بنظرم هویج مزه انچنانی نداره، کلن توی هر دسر یا غذایی فقط شیرینه
من درست کردم شکر رو یک لیوان ریختم شیرینیش خیلی اندازه شد ودل آدمو نمى زدهرکى تست کرد خیلی خوشش اومد مخصوصأ با نون بستنی خیلی عالی شد ممنون از دستورات خوشمزه شما
سلام عالی شد ممنونم????
سلام.برای اولین بار برای چهلم مادر بزرگم درست کردم بسیار عالی در اومد و همه لذت بردن.خیلی ممنون.
سلام عالی ممنون
برای ۵۰ نفر چه مقدار مواد احتیاج هست؟
با سلام، حلوای خوشمزه ای بود، ممنون از زحمات شما.
درست کردم خیلی خوشمزه شد
فقط همونطور که دوستان گفتن شکرش یه کوچولو زیاد بود
مرسی بابت recipe عالی،چندبار درست کردم فقط شکرش زیاده .1لیوان و نصف کافیه
سلام ..500 گرم هویج چند تا میشه ؟؟ هویج اگه بزگ چند تا میشه و کوچیک چندتا میشه بطور تغریبی .. من هفتا بزرگ ابپز کردم نمی دونم 500 گرم شده یا نه ؟؟
عالی
سلام من درست کردم خیلی خوشمزه شد. سپاس از دستورهای آشپزیتون
سلام عزیزم نوش جونت.
خیلی ممنون از راه کار خوبتون واقعا عالی بود مرسی
خواهش می کنم مهرناز جان!
خیلی عالیه
دو لیوان شکر زیاد بود خیلی شیرین شد . به نظرم یک لیوان کافیست
عالـــــــــــــــی خسته نباشید
سایت بسیار خوبی بود ممنون من ازان مخصوصا حلوای هویج ان استفاده ی زیادی کردم
عاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااالی بود
عالی بود ممنون
با تشکر فراوان از آموزش این حلواى خوشمزه,اندازه مواد بسیار خوب بود و چسبندگى آن هم به اندازه و مناسب بود,فقط اگر مقدارى پودر هل و زنجبیل و دارچین هم به گلاب افزوده شود عالى مىشود, من تست کردم خوب شد.با تشکر مجدد
خواهش میکنم مریم جان ، ممنون از پیشنهادت 🙂
ممنونم
عالیه فقط من به جای نصف لیوان گلاب ١لیوان ریختم عالی تر شد امتحان کنید
بسیار عالی شد ممنونم