طرز تهیه آش خیار چمبر
-
امتیاز دهید
-
3.5 از 33

-
- برای
- 8 نفر
مواد لازم برای آش خیار چمبر
- خيار چمبر : 1 کيلو
- گوشت : 200 گرم
- نعنا خشک : 2 قاشق غذاخوری
- سیر : 10 حبه
- پیاز : 3 عدد
- گندم : 1 لیوان
- عدس : 1 لیوان
- نان خشک : 2 قاشق غذاخوری
- کشک : 1 لیوان
- نمک و فلفل : به مقدار لازم
یکی از آش های محلی خوشمزه ایرانی آش خیار چمبر است. این آش بیشتر در استان مرکزی و اطراف آن تهیه میشود.
طرز تهیه آش خیار چمبر استان مرکزی
1- عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید سپس عدس و گندم را به همراه 3 لیوان آب درون قابلمه بریزید و بپزید.
2- گوشت را چند تکه کنید و با 1 عدد پیاز خرد شده تفت دهید سپس 3 لیوان آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد. وقتی آب گوشت به 1/3 کاهش یافت میتوانید عدس و گندم پخته شده را به گوشت اضافه کنید.
3- خیار چمبرها را پوست بگیرید و نصف کنید سپس تخم های خیار را خارج کنید. خیارها را مانند کرفس حلقه ای خرد کنید. درون ماهیتابه مقداری روغن بریزید سپس خیارهای خرد شده را کمی تفت دهید تا نرم شوند (له نشوند).
4- دو عدد پیاز و سیرها را خرد کنید و در روغن با مقداری نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شوند. نعنا خشک را نیز جداگانه در مقداری روغن حدود 1 دقیقه تفت دهید و کناری بگذارید.
5- خیارهای تفت داده، نان خشک، نصف سیر داغ و نصف پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه کنید. پس از اینکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد میتوانید نمک، فلفل و کشک را اضافه نمائید. 5 دقیقه صبر کنید سپس آش را از روی حرارت بردارید. آش را در ظرف بکشید و روی آن را با نصف باقی مانده سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعنا داغ تزئین کنید.
منبع عکس ها:
اینستاگرام
@ashpazi.maman.sepehr
@somayeh_kitchen
- برای: 8 نفر
- دسته بندی دستور آشپزی : سوپ و آش, غذاهای ایرانی محلی و سنتی
خیارنبایدپوستگرفتهبشهتاانسجامداشتهباشهونیازبهتفتنیستهمراهبلغوریکساعتبپزیممغزپختمیشه
ممنون خیلی به دردم خورد
نون خشکی که نوشته بودید در کجا استفاده میشود؟!
داخل آش مهسا جان 🙂
لطفا تصحیح بفرمایید : این غذا آش خیار چنبر محلی نهاوند نبوده و نیست . این غذا خاص شهرستان شازند استان مرکزی است
دوست عزیز تصحیح شد ، جستجو کردم و متوجه شدم اصل این آش مربوط به استان مرکزیه 🙂
سلامتی همه نهاوندی ها و ملایری ها. خداقوت به شما . سایت خیلی خوبی دارید . انشاالله موفق باشید
خوشحالم که از دستور تهیه این اش خوشتون اومد . ممنونم 🙂