بادمجان مواد اولیه ی اصلی بسیاری از غذاها به ویژه غذاهای شمالیه. بادمجون به شکل های مختلف از جمله کبابی و یا سرخ شده در غذاها استفاده میشه. یکی از معروف ترین غذاهای شمالی که با بادمجون کبابی درست میشه، میرزاقاسمیه. امروز قصد داریم یه غذای فوق العاده خوشمزه با بادمجون رو معرفی کنیم. اسم این غذا حلیم بادمجانه. حلیم بادمجان شباهت زیادی به کشک بادمجان داره. با این تفاوت که در طرز تهیه حلیم بادمجان از گوشت استفاده میشه. گوشت این غذا معمولا گوشت گردن و یا سردسته که باید کاملا پخته و له بشه. بعد از اضافه شدن گوشت به بادمجان غذا باید خوب با هم ترکیب و کشدار بشه، درست مانند حلیم. روش های مختلفی برای درست کردن حلیم بادمجون وجود داره؛ بعضی از افراد از برنج، لوبیا سفید و یا عدس پخته شده و یا ترکیبی از اون ها برای درست کردن این غذا استفاده می کنن که سلیقه ایه. شما باید این مواد رو به صورت جداگانه بپزید و با بادمجان های سرخ شده و گوشت پخته شده ترکیب کنید. از اون جایی که گوشت گردن یا راسته یکی از مواد اولیه ی اصلی این غذاست، حلیم بادمجون به عنوان یه غذای مجلسی و خوشمزه در نظر گرفته میشه و می تونید اون رو در مهمانی ها و مجالس مختلف با تزیین های متنوع و فوق العاده زیبا سرو کنید. مخصوصا این که طرز تهیه حلیم بادمجان خیلی آسونه و زمان زیادی نمی بره. در نتیجه می تونید اون رو در کمترین زمان آماده کنید، مخصوصا اگه مواد اولیه ی اون رو از قبل پخته و آماده کرده باشید. در ادامه طرز تهیه حلیم بادمجون رو یاد بگیرید و این غذای فوق العاده مقوی و خوشمزه رو امتحان کنید. در انتهای مطلب بعضی از مهمترین نکاتی رو که در حین پختن و آماده کردن حلیم بادمجون باید به اون ها توجه کنید، بهتون یادآوری می کنیم تا بتونید این غذای بی نظیر رو به بهترین شکل بپزید و سرو کنید.

 

طرز تهیه حلیم بادمجان

 

۱- پیش از هر چیز، لوبیاها را از شب قبل خیس کنید.

۲- بادمجان ها را بشویید و پوست آن‌ ها را بگیرید. به بادمجان ها کمی نمک بزنید، آن ها را کنار بگذارید و اجازه دهید تا آب تلخ از آن ها خارج شود. سپس بادمجان ها را داخل روغن داغ سرخ کنید. به طوری که تما قسمت های آن کاملا نرم و طلایی رنگ شود. بادمجان ها را روی دستمال حوله ای پهن کنید تا روغن آن ها گرفته شود. ۳- پیاز را نگینی خرد کرده و داخل روغن داغ سرخ کنید. پس از طلایی شدن پیازها گوشت گردن و یا راسته را به آن ها اضافه کرده و با حدود 3 پیمانه آب بپزید.

۴- بعد از آن که گوشت کاملا پخت، آن را از قابلمه بیرون آورده و ریش ریش و یا له کنید. این کار باعث می شود گوشت بعد از مخلوط شدن با سایر مواد بیشتر کش بیاید.

۵- لوبیا سفید و برنج را با حدود 8 پیمانه آب بپزید تا زمانی که آب آن ها کامل گرفته شود. نمک و فلفل سیاه و مقداری از زعفران دم کرده را نیز به آن ها اضافه کنید.

۶- بعد از آن که آب لوبیا و برنج جمع شد، بادمجان های سرخ شده و سپس ۴ قاشق پیاز داغ را به آن ها اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید کمی خنک شود.

 ۷- مواد حلیم بادمجان را داخل غذاساز بریزید و آن را کاملا با هم مخلوط کنید. برای این کار می توانید از گوشت کوب دستی یا برقی نیز استفاده کنید تا مواد کاملا نرم و یکدست شوند.

۸- مجددا غذا را روی حرارت قرار دهید و در این مرحله گوشت له شده و زعفران دمکرده را به آن ها اضافه کنید. حلیم بادمجان را مرتب هم بزنید تا مواد به طور کامل با هم مخلوط شوند.

۹- بعد از ۱۵ دقیقه پخته شدن غذا، کشک را کمی رقیق کرده و به غذا اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه ی دیگر حلیم بادمجان را با کشک بپزید. ۱۰- حلیم بادمجان را در ظرف مورد نظر بریزید و آن را با نعنا داغ، پیاز داغ، سیر داغ، گردوی خرد شده و کشک به دلخواه تزیین کنید.

 

طرز تهیه حلیم بادمجان

 

نکات کلیدی طرز تهیه حلیم بادمجان

- به جای لوبیا سفید بر حسب دائقه افراد می توان در حلیم بادمجان از برنج، عدس و یا لپه نیز استفاده کرد. اگر از عدس برای درست کردن حلیم بادمجان استفاده می کنید، حتما آن را از شب قبل خیس کرده و قبل از اضافه کردن آن به سایر مواد، آن را ۳۰ دقیقه بپزید.

- برای پخت حلیم بادمجان هم از بادمجان سرخ شده و هم از بادمجان کبابی می توانید استفاده کنید.

- حتما به این که آب لوبیا و برنج کامل گرفته شود توجه کنید زیرا در آخر آب می اندازد و حلیم بادمجان شل می شود.

- برای پخت سریع تر لوبیا سفید و برنج می توانید از زودپز استفاده کنید.

- بهتر است ادویه ها را داخل روغن تفت دهید تا خوش عطر شود.

- اگر برای له کردن حلیم بادمجان غذاساز و یا گوشت کوب برقی ندارید، می توانید زمان پخت آن را بیشتر کرده و مدت زمان بیشتری به صورت مداوم غذا را هم بزنید تا کاملا له شود.

- برای طعم بهتر حلیم بادمجان بهتر است برنج را با عصاره ی گوشت یا آب قلم بپزید.

- هنگام درست کردن نعنا داغ دقت کنید که نعنا نسوزد و سیاه نشود. چون باعث تلخ شدن حلیم بادمجان می شود.

- به همراه پیاز داغ می توانید از چند حبه سیر نیز اضافه کرده و با اضافه کردن سیر داغ به حلیم بادمجان طعم آن را متفاوت کنید.

- برای عطر و طعم بهتر گوشت هنگام پخت می توانید ۲ عدد برگ بو نیز به آن اضافه کنید.

- برای تزیین کشک روی حلیم بادمجان می توانید از قیف و ماسوره استفاده کنید. برای این کار حتما از کشک غلیظ و سفت استفاده کنید تا به خوبی فرم بگیرد.

- خیس کردن حبوبات از شب قبل آماده سازی غذا، کاملا نفخ آن ها را از بین برده و سبب پخت بهتر آن ها می شود.

- تصاویر از :

Roumelafoodland ، ashpazi.khoonegi