همیشه وقتی حرف از درست کردن غذا و خوراکی با عطر و طعم زعفران و گلاب می شه ناخودآگاه یاد ماه رمضان و سفره های افطاری چیده شده با غذا و شیرینی های خوشرنگ زعفرانی می افتم که حسابی دل آدم رو آب می کنه. خوشمزه هایی مثل شله زرد و حلوا زعفرانی، زولبیا و بامیه و انواع پودینگ و ... که خب هر کدوم عطر و طعم فوق العاده ای دارن. مسقطی زعفرانی هم یکی از اون شیرینی های خوشمزه است که هرچند نوعی شیرینی شیرازی است اما تقریبا در بیشتر مناطق درست می شه و یکی از خوردنی های ماه رمضان به حساب میاد چرا که هم راحت درست می شه و هم خیلی سبک و زود هضمه پس می تونه به عنوان گزینه ای مناسب در لیست شیرینی های ماه رمضان قرار بگیره.
امروز تصمیم دارم روش تهیه مسقطی زعفرانی خوشمزه خونگی رو آموزش بدم تا با درست کردنش بتونید سفره افطار خوش رنگ و خوشمزه ای پهن کنید. البته که مسقطی زعفرانی تنها برای ماه رمضان نیست و می شه در طول سال مسقطی رو به عنوان میان وعده و دسری سالم تهیه کنید و حسابی از خوردنش لذت ببرید.
طرز تهیه مسقطی زعفرانی
مرحله اول:
نشاسته گل را در قابلمه بریزید و آب را به آن بیافزایید و اجازه دهید مواد استراحت کنند و نشاسته نرم شود.
مرحله دوم:
نشاسته را پس از نرم شدن هم بزنید و از صافی رد کنید تا کاملا صاف و یکدست شود.
مرحله سوم:
مایه اولیه مسقطی زعفرانی را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا مایه یکدست و فرنی شکلی حاصل شود.
مرحله چهارم:
در این مرحله کره و بادام را به مواد را بیافزایید و هم بزتید تا خوب مخلوط شود.
مرحله پنجم:
در این مرحله گلاب و زعفران و آب لیمو را بیافزایید .
مرحله ششم:
برای اینکه مواد کاملا پخته شود و بوی خامی نشاسته از بین برود بهتر است زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید،شعله را کم کنید و در قابلمه را با پارچه بپوشانید و مسقطی زعفرانی را برای یک ساعت دم بگذارید.(هر پنج دقیقه یکبار مسقطی را هم بزنید تا ته نگیرد)
مرحله هفتم:
پس از گذشت یک ساعت، مواد مسقطی باید کاملا کشدار باشد بعد مواد را در قالبی که کمی چرب شده بریزید و کمی صبر کنید تا دمای آن کم شود و بعد در یخچال قرار دهید تا کاملا منسجم شود و به اصطلاح ببندد.
(مسقطی را پس از آماده شده به شکل دلخواه برش بزنید یا از همان اول در قالبی بریزید که بتوان آن را در شکل های متنوع سرو کرد)
نکات کلیدی تهیه مسقطی زعفرانی
-در صورت تمایل مقداری هل به مواد اضافه کنید.
-برای خارج کردن مسقطی قالبی از قالب بهتر است ابتدا لبه ها را با چاقوی مرطوب از ظرف جدا کنید و مدتی در دمای محیط بماند و بعد آن را در بشقابی که کمی مرطوب کرده اید برگردانید که در این صورت مسقطی به راحتی در طرف سرو جابجا می شود.
همراهان عزیز خوشحال می شویم مسقطی زعفرانی را با دستور ایران کوک تهیه کنید و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوک به اشتراک بگذارید.
دیدگاه های ثبت شده
سلام. گلاب و مقدار اون رو رو توی مواد لازم ذکر نکردین.
ضمنا پیشنهاد میشه دانه هل هم اضافه بشه که بسیاااار خوشمزهش میکنه و نزدیک به طعم مسقطیهای بیرون.
فقط من نمیفهمم آبلیموش کجابود که توی موادلازم میزنیدبعد هیچ جااستفاده نشد…من فکرکردم چون توی مواده باید بزنم.زدم مسقطی ام بدشد?
سلام منظورتون از آب سرد آب یخچالی هستش؟
سلام، آبلیمو رو کی باید اضافه کرد؟
سلام…ببخشید امکانش هست توی ظرفمون پلاستیک بزاریم تا راحت درش بیاریم و برش بدیم؟؟
خوب بود
ببخشید آبلیمو کجاش استفاده شد؟
عالی بود، مرسی
عالی
دستور پختش برای۲نفزهم بزارین
ممنون از نیلوفر عزیز به خاطر این دستور خوب، یه سوال داشتم آبلیمو رو کی اضافه میکنیم و آیا میشه حذفش کرد،؟
ببخشید من طبق این دستور مواد اولیه مسقطی رو درست کردم و داخل یخچال قرار دادم ولی بعد از اینکه سرد شد خودش رو به خوبی نگرفته بود و مقداری شل بود میخواستم بدونم علتش چیه؟
عالي بود
خیلی ممنون از مطالبتون، اموزش هاتون عالیه حرف نداره.
سلام خیلی ممنونم استفاده کردم.
ممنونم :))
ممنون از راهنمایی های خوبتون
بسیار عالی,ممنون از مطالب کامل و مفیدتون 🙂
با سلام و عرض خسته نباشید.میخوام مسقطی درست کنم و میترسم که شل باشه و مثل مسقطی های شیرازی انسجام خوبی نداشته باشه.نوع نشاسته باید چی باشه؟نشاسته ذرت یا گندم یا … یا کلا فرقی نداره.پودر نارگیل رو باید کی اضافه کنیم تا به مسقطی بچسبه.ببخشید اینقدر سوال کردم و وقت با ارزش شما رو گرفتم.با سپاس فراوان
ممنونم ، این مسقطی شل نیست خیالتون راحت ! ، نشاسته گندم باید بریزید ، پودر نارگیل هم وقتی داخل ظرف پهن کردید بریزید و بعد که سرد شد برش بزنید ، بعد از اون هم باز میتونید مسقطی رو داخل پودر نارگیل بزنید تا کاملا بهش آغشته شه یا اینکه داخل آرد بزنید تا به هم نچسبه 🙂
ممنون
خواهش میکنم 🙂
سلام عزیزم ، مسقطی درست کردم ولی سفت نشد و حالت کرمی موند ، لطفا راهنمایی بفرمایید
معصومه جان دلیل اصلی نرم موندنش اینه که نذاشتی خوب روی حرارت بمونه و غلیظ شه ، باید اونقدر هم میزدی که خودشو بگیره بعد منتقل میکردی به ظرف دیگه عزیزم 🙂
با سلام چرا مطالب را مانند قبل نمیتوان دانلود کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سلام ، قبلا مگه چطوری بود ؟ چیو دانلود کنی عزیزم ؟!
خیلی شیک شده