کیک قهوه یکی از خوشمزه ترین کیک هاست. خصوصا برای کسایی که عاشق طعم قهوه هستن. اگه فر دارین، آستین ها رو بالا بزنین و سریع دست به کار بشین. قراره یه کيک اسفنجی با بافت فوق العاده و طعم قهوه آماده کنیم. بعدش با باتر کریم قهوه تزیینش می کنیم. هم خیلی خوشگل میشه و هم شما رو از خرید کیک های آماده بی نیاز می کنه. البته اگه به فر دسترسی ندارین، ولی کیک با طعم قهوه رو خیلی دوست دارین، می تونین چیز کیک قهوه بدون فر تهیه کنین. درسته که چیز کیک با این کیک خیلی فرق داره، اما خوش طعم و دوست داشتنیه. راستی تا یادم نرفته، اگه عشق قهوه هستین مطلب انواع قهوه رو از دست ندین. با خوندن این مطلب جواب همممه سوالاتی که در مورد قهوه دارین رو پیدا میکنین.

  کیک قهوه و نسکافه  

اگه دوست دارین کیک قهوه و شکلات تهیه کنین ما به شما کيک چاکوچینو، کيک موکا شکلاتی و مافین قهوه و شکلات رو پیشنهاد می کنیم. ولی اگه یه کیک قهوه ساده اما خوشمزه میخواین، این دستور همون چیزیه که دنبالش هستین. راستی! اگه گیاه خوار هستین یا به کنجد، بادام زمینی یا سویا حساسیت دارین، می تونین با خیال راحت این کیک رو میل کنین. در ضمن، این کيک تا 4 الی 5 روز قابل نگه داری هست. بهتره اون رو توی یخچال بذارین. ولی چند دقیقه قبل از سرو اجازه بدین به دمای محیط برسه و بعد نوش جان کنین. خب، برای تهیه یه کیک قهوه خانگی لذیذ آماده هستین؟

 

طرز تهیه کیک قهوه

 

مرحله اول: تهیه کیک اسفنجی قهوه

1- فر را روشن کنید. آن را در دمای 160 درجه سانتی گراد (یا 140همراه با فن)  تنظیم کنید تا گرم شود. دو قالب کیک به قطر 20 سانتی متر بردارید. داخل قالب کیک کاغذ روغنی پهن کنید.

2- یک کاسه بزرگ بردارید. پودر قهوه، آرد، بیکینگ پودر، شکر قهوه ای، کره یا مارگارین، تخم مرغ، شیر و نمک را در کاسه بریزید. به کمک همزن برقی یا دستی، با سرعت کم، مواد اولیه را با هم مخلوط کنید تا حدی که کاملا ترکیب شوند.

3- مخلوطی که آماده کرده اید را به طور مساوی در دو قالب کيک بریزید. قالب ها را در فر بگذارید. حدودا 30 تا 35 دقیقه زمان برای پخت کيک ها کافی است. برای اطمینان از پخته شدن کیک قهوه خانگی می توانید یک خلال دندان در مرکز آن فرو کنید. اگر تمیز خارج شد، یعنی کيک به طور کامل پخته و آماده شده است.

4- حالا که کیک ها پخته شده اند، آن ها را از فر بیرون بیاورید. اجازه دهید کیک ها به مدت ده دقیقه خنک شوند. سپس آن ها را از قالب خارج کرده و روی سطح خنک کننده بگذارید تا کاملا سرد شوند.

 

مرحله دوم: تهیه باتر کریم قهوه

1- در همین زمان که کیک قهوه ساده در حال خنک شدن است، می توانید باتر کریم را آماده کنید. کار را با مخلوط کردن پودر قهوه و آب جوش آغاز کنید. هشت قاشق چایخوری پودر قهوه را با چهار قاشق چایخوری آب جوش مخلوط کرده و در کناری بگذارید تا خنک شود.

2- یک کاسه بزرگ بردارید. کره و اسانس وانیل را در کاسه بریزید و با سرعت کم همزن برقی آن ها را مخلوط کنید تا نرم و یک دست شوند. پودر قند را اضافه کرده و با سرعت کم همزن بزنید تا کاملا ترکیب شوند.

3- مخلوط قهوه و آب جوش را کم کم به مخلوط کره و شکر اضافه کنید. هر بار فقط یک قاشق چایخوری در کاسه بریزید. خوب بهم بزنید و وقتی کاملا مخلوط شدند، یک قاشق دیگر از مخلوط قهوه به کاسه بیافزایید.

4- بافت و قوام باتر کریم قهوه را بررسی کنید. در صورتی که حس می کنید به اندازه کافی برای پخش کردن روی کيک قهوه نرم نیست، می توانید به آن شیر اضافه کنید. هر بار فقط یک قاشق چایخوری شیر به مواد اضافه کنید و بهم بزنید تا به بافت مورد نظرتان برسید. حالا باتر کریم برای تزیین کیک آماده است.

 

مرحله سوم: تزیین کیک

 1- ظرف سرو را آماده کنید. لایه زیرین کیک را روی ظرف مورد نظر بگذارید. یک سوم باتر کریم قهوه را روی کیک اسفنجی پخش کنید. برای این کار می توانید از کاردک، پشت قاشق یا سطح یک چاقو کمک بگیرید.

2- لایه بالایی کیک را روی لایه زیرین بگذارید. دوباره یک سوم دیگر از باتر کریم قهوه را روی آن پخش کنید. مابقی باتر کریم را در قیف بریزید. به کمک ماسوره ای که به طرح شکوفه یا ستاره ای و بزرگ باشد، روی کيک را تزیین کنید. حدودا 12 گلوله خامه ای روی لبه های کیک قهوه بگذارید. می توانید در حین فشار دادن قیف، دستتان را کمی حرکت دهید تا شکوفه ها موج دار شوند.

3- اگر دوست دارید می توانید روی خامه ها دانه قهوه قرار دهید. کیک شما آماده است. می توانید آن را با انواع نوشیدنی های گرم سرو کنید. نوش جان.

  سرو کیک قهوه  

نکات کلیدی تهیه کیک قهوه

- در این دستور از پودر قهوه فوری استفاده شد چون راحت ترین راه برای تهیه کیک با طعم قهوه است. اگر بخواهید از قهوه دم کرده استفاده کنید، ناخواسته مقدار زیادی مایع وارد کیک میشود.

- در صورتی که می خواهید از گرانول استفاده کنید آن را قبل از مصرف با آسیاب به پودر تبدیل کنید.

- در تهیه کیک قهوه و نسکافه همیشه می توانید از قهوه های بدون کافئین کمک بگیرید. نتیجه در هر دو حالت کاملا یکسان می شود.

- به جای آرد ساده یا همه منظوره در این دستور می توانید از آرد سلف رایزینگ هم استفاده کنید. برای این کار باید دویست گرم آرد ساده و دو و یک دوم قاشق چایخوری بیکینگ پودر را از لیست مواد اولیه حذف کرده و فقط 210 گرم آرد سلف رایزینگ استفاده کنید.

- در صورت تمایل می توانید این کیک را فریز کنید. برای این کار باید کیک را در فویل بپیچید و در فریزر بگذارید. اگر نگران هستید که باتر کریم بافت کیک را بیش از حد نرم کند، می توانید کیک را یک ساعت بدون فویل در فریزر بگذارید تا باتر کریم آن کاملا منجمد و سفت شود. سپس کیک را خارج کرده و در فویل بپیچید و مجددا به فریزر برگردانید.

- دستور تهیه کيک قهوه خانگی و خوشمزه از سایت charlotteslivelykitchen ترجمه شده است.

- شکر آیسینگ همان پودر قند یا شکر نرم قنادی است که با نشاسته مخلوط شده. اگر به این شکر دسترسی ندارید؛ می توانید یک پیمانه شکر نرم یا پودر قند را با یک قاشق غذاخوری پودر نشاسته ذرت مخلوط کنید.