طرز تهیه خورش ماست (اصفهان)
دسته بندی: غذاهای ایرانی محلی و سنتی | به وسیله ♥ بانو |-
امتیاز دهید
-
3.1 از 221

-
- زمان آماده سازی
- دقیقه
-
- زمان پخت
- دقیقه
-
- برای
- 4 نفر
مواد لازم برای خورش ماست (اصفهان)
- گوشت گردن گوشفند 200 گرم
- شکر 1/2 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- ماست پر چرب 3 پیمانه
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- زعفران دم کرده 1 قاشق سوپخوری
- گلاب 1 قاشق سوپخوری
- خلال بادام 1 قاشق سوپخوری
- مغز گردو 1 قاشق سوپخوری
- نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
خورش ماست یکی از غذاهای اصیل و سنتی مردم اصفهان است. این غذا خورش نامیده می شود اما در واقع به عنوان دسر و پیش غذا سرو می شود. خورش ماست طعمی شیرینی دارد و بسیار خوشمزه است.
خورش ماست
طرز تهیه: پیاز را از وسط به 4 قسمت تقسیم کنید و همراه با گوشت و زردچوبه در قابلمه بریزید و بگذارید تا گوشت خوب بپزد. وقتی گوشت کاملا پخته و نرم شد، آن را از استخوان جدا کنید و در ظرف مسی خوب بکوبید. گوشت را آنقدر بکوبید تا کش بیاید.
زرده تخم مرغ را با شکر و ماست مخلوط کنید و آن را در یک قابلمه متوسط بریزید. آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا ماست جوش بیاید. حال گوشت کوبیده شده را روی آن بریزید و هم بزنید.
کمی بعد نمک، مغز گردو، خلال بادام، زعفران و گلاب را نیز اضافه کنید. بعد از چند دقیقه آن را از روی حرارت بردارید و به ظرف سرو مورد نظر انتقال دهید. بهتر است خورش را 24 ساعت درون یخچال قرار دهید تا خوب خنک شود. این خورش سرد سرو می شود.
مزخرف ترین غذای محلی ای که تا حالا خوردم همین خورش ماست هست. تیست کردنشو به هیچ کس توصیه نمیکنم. چندسال پیش یه پیرمردی بهمون توصیه کرد بگیریم ماهم رفتیم از رستوران شهرزاد اصفهان که یه رستوران قدیمی و گرون اصفهان بود گرفتیم . در یک کلام مزخرف بود. حیف گوشت گردن کوسفند که انقد گرون بخری و کلی زعفرون گرون تر و کلی مخلفات که حروم کنی واسه این غذا. اصفهان خواستید برید غذا بخورید برید بریانی اعظم جنب پل خواجو
اگر ذایقه ترش پسند دارید به هیچ وجه خورشت ماست رو امتحان نکنید
تو ذوق تون می خوره
ما یه قاشق خوردیم کم موند بالا بیاریم
به خاطره اینکه شما دوست نداشتید دلیل نمیشه بد باشه. ماست و شکر تناسب داره ، یه سفری به فرانسه برید بعد خواهید دید که با ماست و شکر یا گوشت چه میکنند وقتی بخواند دسر درست کنند.
ایرانیها تو این صنعت کارشونو بلدند.
غذای بسیار خوبیه در اصل.
من درست کردم . خیلییییییی غذای بد مزه است. گوشت و شکر هیچ تناسبی با هم نداشتن . به قدری بد مزه بود که کامل دور انداختم
حتی امتحان هم نکنید
کاملا درسته نمی دونم کسی که این غذا زو امتحان کرده چه فکری کرده گوشت و شکر؟
سلام مغز گردو و بادام باید پودر باشن؟
سلام . ممنونم . ولی من در یک دستور از یک آشپز محلی دیدیم که ماست رو بدون اینکه حرارت بدن با گوشت ریش ریش شده با دست حسابی ماساژ میدن تا کش دار بشه
خیلی عالی بود هم مقوی هم خوشمزه
سلام.طبق گفته یاس عمل کنید.تو قابلمه آبجوش بریزید سینی استیل اندازه درب اون روش بذاریدبا کف شصت دست گوشت گردن گوسفند که هنوز تو یخچال نرفته باشه(گوشت تازه)را که پختیم بایدکف سینی از هم وا کنیم.کم کم مخلوط ماست وشکر را اضافه میکنیم و نقاط سیاه گوشت را از اون جدا میکنیم وبه باز کردن گوشت ادامه میدیم.تا جایی که گوشت کلا محو بشه.بعد زعفران اضافه میکنیم ومخلوط میکنیم.اگه مراحل باز کردن گوشت رو درست انجام داده باشید حالت کشدار به خودش میگیره.اگه گوشت زیاد استفاده کنید کشدار نمیشه این مواد نیاز به استراحت تو یخچال داره.از مغزگردو وخلال پسته وکمی زرشک برای تزیین استفاده کنید.میتونید برای دفعات بعد گوشت باز شده را قبل از مخلوط کردن ماست چکیده تو فریزر نگهداری کنین.
خیلی خوبه من اولین باره که طرز تهیه خورشت ماست را دیدم همیشه فکر میکردم ماست چیه که خورشت ش باشه
این بهترین دسر دنیاست. حتماً امتحانش کنید. بانو دست مریزاد.
من یک اصفهانی هستم این غذابه ماست چکیده ی پرچرب نیازداردواحتیاجی به تخم مرغ نداردوبرای تهیه اش درقابلمه ای اب می ریزیم ومی گذاریم بجوشدروی قابلمه درحال جوش یک سینی می گذاریم وگوشت راروی ان می ریزیم وباکف دست له می کنیم ودرحین کارکم کم از مایع ماست وشکربه گوشت اضافه می کنیم وباکف دست گوشت راله می کنیم برای تزیین هم حتمابه زرشک وگردو وخلال پسته نیاز است اگرهم به ماست کمی خامه بزنیم خوشمزه تر می شود
ممنون از راهنماییت یاس عزیز
سلام ممنونم از راهنمایی تون