طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
-
امتیاز دهید
-
3.1 از 246

-
- زمان آماده سازی
- دقیقه
-
- زمان پخت
- دقیقه
-
- برای
- 8 نفر
مواد لازم برای شیرینی نخودچی بدون فر
- آرد نخودچی 1 پیمانه
- پودر شکر 1 پیمانه
- کره ذوب شده یا روغن جامد 1/2 پیمانه
- هل 2 عدد
اطلاعات مواد مغذی
-
185 کالری
-
14 گرم چربی
-
21 گرم کربوهیدرات
-
4 گرم پروتئین
اکثر ما ایرانی ها قبول داریم که شیرینی نخودچی عید نوروز را جلوه و صفای خاصی می بخشد. به همین خاطر است که شیرینی نخودچی تقریبا به عضو ثابتی در بین شیرینی های عید تبدیل شده است. شیرینی نخودچی دو نوع دارد. یکی شیرینی نخودچی سنتی که با فر تهیه می شود و دیگری شیرینی نخودچی بدون فر. گاهی وقت ها روشن کردن فر و تحمل گرمای آن، مخصوصا در روزهای گرم، واقعا سخت است. در چنین شرایطی اگر دلمان شیرینی بخواهد، شیرینی های بدون فر بهترین گزینه هستند. به علاوه اگر دوست داشته باشیم شیرینی نخودچی سریع آماده شود، مدل بدون فر این شیرینی، پیشنهاد بهتری است.
شیرینی نخودچی کالری نسبتا بالایی دارد. پس اگر با رژیم لاغری مشغول هستید؛ سعی کنید کمتر از این شیرینی استفاده کنید. اما پیشنهاد می کنیم تحت هیچ شرایطی لذت تهیه کردن شیرینی در خانه را از خود و عزیزانتان دریغ نکنید. مخصوصا این شیرینی که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد.
این نوع شیرینی نخودچی به انگلیسی Laddu یا Ladoo نام دارد، در واقع نوعی شیرینی هندی است که تنوع بسیاری دارد. یک نوع از این شیرینی، از تفت دادن آرد نخودچی تهیه می شود. البته یک سری نکات مهم در پخت شیرینی نخودچی باید رعایت شود که در این مطلب به آن ها اشاره می کنیم. امیدواریم از تهیه این شیرینی خوشمزه و جذاب لذت ببرید.
طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
مرحله اول:
برای تهیه شیرینی نخودچی ابتدا آرد نخودچی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی که رنگ آرد طلایی شده و عطر خوبی از آرد نخودچی بلند شود. سپس از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود.
مرحله دوم:
برای تهیه پودر شکر؛ شکر و دانه های هل را داخل میکسر بریزید و بزنید تا به شکل پودر شود. سپس همراه با کره ذوب شده به آرد نخودچی اضافه نمایید و با دست مخلوط کنید تا به شکل خمیری نرم درآید. ( میتوانید از پودر قند هم استفاده کنید. )
مرحله سوم:
با دست از خمیر تکه هایی به اندازه یک گردو بردارید و به شکل گرد حالت دهید. میتوانید روی شیرینی ها را کمی مرطوب کنید. سپس مقداری خلال بادام یا پودر پسته روی شیرینی ها بپاشید. سپس شیرینی نخودچی را در ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید.
نکات کلیدی تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
– راز خوشمزه شدن شیرینی نخودچی خانگی بو دادن آرد نخودچی است؛ یعنی باید به اندازه ای تفت دهید که بوی خوبی از آرد بلند شود.
– این شیرینی نخودچی با کره تهیه شد. در صوت تمایل میتوانید به جای استفاده از کره، شیرینی نخودچی با روغن مایع یا جامد تهیه کنید. اما کره طعم بهتری به شیرینی میدهد.
– شیرینی ها را داخل ظرف در بسته نگهداری کنید تا تازه و نرم بمانند.
– اگر احساس می کنید نمیتوانید شیرینی ها را یک اندازه و منظم شکل دهید؛ میتوانید برای این کار از اسکوپ ساز کمک بگیرید.
– در شکل دادن به شیرینی نخودچی، سعی کنید خمیر شیرینی را خوب بهم بفشارید تا از باز شدن و شل شدن شیرینی ها جلوگیری کنید.
- برای: 8 نفر
- حاضر است در : دقیقه
- وعده: میان وعده, عصرانه
- دسته بندی دستور آشپزی : طرز تهیه انواع شیرینی خشک و تر
- مواد لازم : آرد نخودچی, پودر شکر, کره, هل
سلام
من ارد نخود را با ارد قنادی مخلوط کردم و بسیار عالی شد
حتما دستور شما خوبه من اجرا نکردم و سعی میکنم یکبار انجامش بدهم چون خیلی راحتتر است.
ممنونم
سلام .من چون اولین بار بود درست میکردم برای امتحان
۱لیوان ارد نخودچی و ۱ قاشق آرد گندم
۱لیوان پودر قند که البته از نصف لیوان بیشتر بود واس همین گفتم ۱ لیوان درواقع کمتر از یک لیوان بود
و پودر هل نصف ق چ
از روغن مایع اسفاده کردم ۱ لیوان که البته من تقریبا نصف لیوان رو به موادم اضافه کردم .
خیلی خوشمزه شده اما بعد از پخت همچنان نرم هستش مثل حلوا شده .
من فک میکنم به خاطر روغن مایع اینطوری شده.و زمان بختش به نظر من بیشتر باید بشه .نمیدونم شاید من شعله گازم کم بوده که بیش از یک ساعت طول کشید و حتی باز نرم بود هنوز طلایی نشده بود.
لطفا راهنماییم کنید که اشکال کارم کجا بوده
سلام
خب شما عملا دستور دلخواه خودتون رو استفاده کردین که کاملا با دستور ما فرق داره! مطمئنا روغن مایع رو نمیشه جایگزین روغن جامد کرد توی شیرینی.
سلام ممنون از دستور خوبتون. منم چن بار با همین دستور درست کردم اول با کره درست کردم ولی مزه ی کره داشت زود دل آدمو میزد بعد با روغن مایع درست کردم مزه ش عالی و عین بازاری شد ولی قالب نمیخورد بعد با مارگارین درست کردم قالب خورد ولی باز خوشگل نشد و خیلی بزحمت قالب میخورد. یعنی خمیرشو نمیشد یکنواخت با وردنه پهن کرد که قالب بزنم خمیرش منسجم نیست بریده بریده میشه البته مزه ش خوب شد در کل من با قالب زدنش مشکل دارم چکار کنم خوب بشه قالب زد.
سلام عزیزم. اگه از روغن جامد قنادی استفاده کنی بهتره. البته شیرینی نخودچی خمیرش همیشه یکمی حالت پودری داره که طبیعیه. باید با دست فشرده ش کنی.
سلام ، من دو بار سعی کردم این شیرینی و درست کنم ولی نمی دونم چرا تا ارد نخودچی و تفت میدم و بوش در میاد ،رنگشم قهوه ای میشه ، در نتیجه حلوا تحویل میگیرم به جای شیرینی…فک کنم باید یکم خام بر دارم و منتظر بوی نخودچی نشم???
سلام ببخشید چرا وقتی میزارم داخل یخچال بعد از دراوردنش موادش شل شده و شیرنی شکلش از بین میره بعد از چند دقیقه ک خارج یخچال شل میشه
بعد از غالب زدن خمیر میشه شیرینی رو سرو کرد یا باید چند ساعتی داخل یخچال قرار بدیم؟
من درست کردم ولی قشنگ ترد نشد نمیدونم مشکلش کجا بود
بسییار عالی و خوشمزه
سلام برای اولین بار تصمیم دارم با این دستور شیرینی رو درست کنم, البته برای فروش میخوام درستش کنم. مطمین باشم که خوب در میاد ؟؟؟! میشه اگر ممکنه منو قانع کنید که دستورش کامله… ممنون میشم
عزیزم برای من شدیدأ بوی کره میده اصلأ انگار کره خالی میخوری
سلام
من میخوام این شیرینی رو توی فر درست کنم، تو این حالت هم باز تف دادن آرد رو توصیه میکنید یا دیگه نیازی نیست؟
سلام
خیلی ممنونم
امروز از این روش استفاده کردم
واقعا عالی بود فک نمیکردم بدون فر بشه شیرینی به این خوشمزگی اونم شیرینی نخود چی درست کرد.
فقط چند نکته تجربه شده در شیرینی پزی:
چون شکر و پودر قند امروزه طبق تجربه خیلی شیرین میکنه
طبق این دستور به جای لیوان شکر از نصف لیوان پودر قند حریر شده استفاده کردم ک بازم شیرین شد.(یک چهارم لیوان پودر قند میریختم فک کنم بهتر میشد.)
و از مقدار کره همه رو نباید یه دفعه ریخت تو آرد.قاشق به قاشق اضافه میکنیم و با دست ورز میدیم تا زمانی که بشه با خمیر گلوله درست کرد.نباید خیلی خمیر سنگین و نرم بشه.
تقریبا نصف مقدار کره دستور برای آرد من اضافه اومد.
بازم ممنون
دستوراتون عالیه
متشکرم
سلام خسته نباشید میخواستم بدون چرا این شیرینی که من درست کردم بیشتر طمع کره وشکر داره اصلا طمع اردنخوچی نداره مشکل چیه؟؟؟
سلام مزه مربوط به مواد مصرفی و کیفیتش داره.
خیلی خوب
سلام و خسته نباشید جانانه به شما کدبانو هنرمند.دستتون درد نکنه
ودستتون درد نکنه
سلام عزیزم، ممنونم قابل شمارو نداره!
من میخوام این شیرینی درست کنم اما فر ندارم به نظرتون مزه خامی نمیده
صدف جان شیرین رو درست کن مزه اش خوب میشه.
وای من درست کردم عااااالی بود ممنون
خوشحالم دوست داشتنی نیلوفر جان ، قابل توجه دوستی که می گفت خوب در نیومده !
سلا. من امروز سعی کردم این شیرینی رو درست کنم. ولی مقدار پیمانه شکر که شما گفته بودین فوق العاده زیاد بود. من مجبور شدم 2 تا پیمونه دیگه آرد بو بدم اضافش کنم ولی باز هم شیرین بود . مجبور شدم بذیزمش دور.
سلام ، نازنین عزیز این دستور شیرینی نخودچی هندیه و مقدار مواد مشکلی نداره ، عزیزم شکر نباید اضافه کنی باید پودر شکر یا پودر قند اضافه کنی ! برام جالبه 2 تا لیوان آرد اضافه کردی میگی بازم شیرین بود ! خوب شیرینی باید شیرین باشه دیگه ! حلوا که از این شیرینی بیشتری داره عزیزم !!!
من که خمیر شیرینیم پودری شد یعنی خودشو گرفت ؟!
شیرینی نخودچی بافتش همینه ! یعنی با کمی فشار پودر میشه و باید داخل دهان گذاشت ! اما اگه خیلی پودری بود نیاز به روغن یا کره بیشتری داره 🙂
سلام من الان آماده کردم بادستورشما فقط یکم روغن و کره ذوب کردم و همه چیش عالیه اماخیلی خودش ول کرده موادشیرینیم توپلاستیک پیچیدم گذاشتم داخل یخچال ،،قالب ک زدم برق میزند یکم حالت چربی داره ،،،چکاکنم خمیرم سفتتربشه ممنون از شما وگرنه همچیش خوب شده همین خمیرواگربگیددنیاسپاس
بهار جان میتونی یکمی دیگه آرد نخودچی تفت داده بهش اضافه کنی. اما نه زیاد. در کل خمیر لطیفی هست. ولی باید به راحتی قابل فرم دادن باشه. خوشحالم که از دستور شیرینی نخودچی بدون فر ما استفاده کردی 🙂
سلام من این شیرینی رو درست کردم ولی حالت شلی داره و اصلا سفت نمیشه که بتونم قالب بزنم یه مقدار آرد دیگه هم بو دادم ولی بازم یکم شل میشه راهنماییم کنید
سپیده جان خمیر شیرینی نخودچی کلا حالت پودری داره و ممکنه حس کنید زیادی نرم هست. باید خوب به هم فشرده ش کنید بعد قالب بزنید.
خیلیییییییییییییییییییییییییییییییییییی دوست دارم.ممنون
نمره تون 20 بیسته عالـــی !!!