قبلاً در مورد خمیر مارزیپان صحبت کرده بودیم و دستور تهیه آن را ارائه کرده بودیم. خمیر مارزیپان هم مثل خمیر بادام (almond paste) از آسیاب کردن بادام و ترکیب آن با چند ماده دیگر تهیه میشد. اما باید توجه داشت که خمیر مارزیپان مخصوص تزیینات کیک و شیرینی است. یعنی در واقع هدف اصلی آن تزیین است و در تهیه خود شیرینی یا کیک مورد استفاده قرار نمیگیرد.
برخلاف آن، خمیر بادام در تهیه کیک و شیرینیهای مختلف به کار میرود و طعم فوقالعادهای به آنها میدهد. همان طور که میدانید بسیاری از شیرینیهای خوشمزه از بادام تهیه میشوند. مثل شیرینی ماکارون (macaroon) فرانسویها یا همان آمارتی (amaretti) ایتاالیاییها. در شیرینیپزی ایران هم شیرینیهای بادامی خوشمزه وجود دارند. مثل شیرینی قرابیه که در اصل مربوط به آذربایجان است و از پودر بادام، سفیده تخم مرغ و شکر تهیه میشود.
زحمت تهیه شیرینیهای بادامی شاید کمی بیشتر از شیرینیهای دیگر باشد چون باید آرد آن را که از بادام است خودتان تهیه کنید. اما قطعاً ارزشش را دارد چون خمیر بادام خانگی هم طعم بسیار خوبی دارد و هم از خالص بودن و سلامت آن اطمینان دارید.
دیدگاه های ثبت شده
سلام و ممنون از تمام دستورای خوبتون که سالهاست عصای دست منه.
یه سوال: منظور از عصاره بادام روغن بادامه؟ یا چی؟