طرز تهیه نان تست
دسته بندی: نان و خمیر | به وسیله ♥ بانو |-
امتیاز دهید
-
3.5 از 147
نان تست
آرد 3 لیوان . آب ولرم 1 لیوان . روغن 1 قاشق غذاخوری . شکر 3 قاشق چایخوری
خمیر مایه 3 قاشق چایخوری . نمک 1/2 قاشق چایخوری . تخم مرغ 1 عدد
طرز تهیه : داخل کاسه ای شکر ، خمیر مایه و آب ولرم را با هم مخلوط کنید و 15 دقیقه بگذارید بماند سپس آرد ، نمک و روغن را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا خمیر نرمی بدست بیاید.
خمیر را با دست گرد کنید و داخل کاسه ای که چرب کرده اید قرار دهید ، روی ظرف را با حوله بپوشانید و ظرف را به مدت 1 – 2 ساعت در جای گرمی استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود ( میتوانید 1 دقیقه ماکروفر را روشن کنید تا گرم شود سپس خمیر را داخل ماکروفر قرار دهید تا استراحت کند ).
پس از مدت زمان لازم برای استراحت خمیر را از ظرف خارج کنید ، روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را با کمک وردنه پهن کنید ( طول خمیر را به اندازه طول قالب تان در نظر بگیرید ).
قالب را چرب کنید ، خمیر پهن شده را از جلو رول کنید تا حدی که به اندازه قالب شود ( رول کردن خمیر برای ایجاد بافت بهتر و سبک تر شدن نان است ).
خمیر را با کمک دست ها داخل قالب قرار دهید و روی قالب را بپوشانید و 1 – 2 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا استراحت کند و حجم خمیر 2 برابر شود ( برای جلوگیری از چسبیدن نان به قالب اطراف خمیر را به مقداری آرد آغشته کنید ).
پس از اینکه خمیر آماده شد ، تخم مرغ را داخل کاسه ای بشکنید و با چنگال بزنید تا زرده و سفیده خوب مخلوط شوند سپس تخم مرغ را روی سطح نان بمالید ، میتوانید در صورت تمایل مقداری کنجد هم بپاشید.
قالب را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا نان بپزد و آماده شود ( از بوی خوب نان و رنگ طلایی نان میتوانید متوجه پخت آن شوید ).
پس از پخت قالب را از فر خارج کنید ، کمی صبر کنید سپس قالب را روی توری برگردانید و با یک تکان نان را روی توری بیندازید ، اجازه دهید نان خنک شود سپس برش بزنید و سرو کنید.
- دسته بندی دستور آشپزی : نان و خمیر
سلام ممنون از دستور عالیتون ولی یه سوال داشتم من اگه بخوام این تست و کاتر بزنم و در قالب تک نفره بذارم واسه تهیه ی کاناپ ارتفاع خمیر و باید چند سانت کاتر بزنم و در قالب بذارم؟
سلیقه ای هست ولی به نظرم یک تا یک و نیم سانت کافیه
سلام خسته نباشید باشید نوع اردو میگید که چی باشه بعد ببخشید اون درپوش قالب و وقتی نون داخل فر است باید بسته باشه
میگم فروغ جان جمله آخرت سوالی بود
سلام .اگه خواسته باشم این نون رو با ارد جودوسر و ارد گندم درست کنم همین میزان مواد و اب کافی هستش یا نه مقدار ها فرق میکنه ؟
سلام. بازم مثل همیشه دستور پختتون عالی بود. خوب نان تست من. ارد چی باید استفاده بشه چون برا من مثل تست های سبوس دار شده. دوم اینکه شکر برای چی باید اضافه کنیم. من نداشتم اضافه نکردم. سوم اینکه روی نون رو هنگام پخت حتما باید با فدیل بپوشونیم؟
سلام آقا مجتبی باید خمیرمایه رو روی آب بپاشی ن اینکه هم بزنی ک بقولی خوب پف کند و وَر بیاید بعد ک آرد به آن اضافه کردی و در ظرف گذاشتی تا حجم آن دو برابر شود روی آن را یک پتو بینداز تا گرم شود و حجم آن دوبرابر شود
سلام.ببخشید من چند بار عین همین روشتون اجرا کردم ولی خمیر ور نمیاد.میشه راهنمایی کنین بگین مشکل از کجاست.خمیر مایه خارجی هست تاریخش نگذشته ارد هم تازست.نمیدونم چشه.البته تو ماکروفر گرم نگهش میدارم و درست میکنم.کیکم خوب میشه اما این نه.ممنون
سلام ، اگه از خمیر مایه مطمئن هستید دلایلی داره که خدمت تون میگم : بیش از حد سرد بودن یا گرم بودن خمیر مایه ، باید دمای آب ولرم باشه … مخلوط شدن با مایعاتی غیر آب … سرد بودن بیش از حد آرد و مواد افزودنی ، مواد باید همگی به دمای محیط رسیده باشند … کم ورز دادن خمیر … قرار گرفتن خمیر در جایی که گرمای کمی داره … حتما روی خمیر رو با پارچه یا سلفون بپوشونید … این نکته ها رو مورد توجه قرار بدید امیدوارم مشکل تون حل شه 🙂
ممنونم