کیک تولد لایه ای
-
امتیاز دهید
-
3.3 از 564

-
- زمان آماده سازی
- دقیقه
-
- زمان پخت
- دقیقه
-
- برای
- 16 نفر
مواد لازم برای کیک تولد لایه ای
- کره 1 و 1/2 پیمانه (330 گرم)
- شکر 2 و 1/4 پیمانه (460 گرم)
- سفیده تخم مرغ 4 عدد
- اسانس وانیل 3 قاشق چایخوری
- آرد سفید 3 پیمانه (390 گرم)
- جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر 2 و 3/4 قاشق چایخوری
- شیر 1 و 1/2 پیمانه
- باتر کرم یا خامه قنادی 5 پیمانه
کیک تولد در هر جشن تولدی مرکز توجه همه است. همه دوستان و آشنایان دور هم جمع شده اند و منتظر هستند شما کیک را بیاورید و با آن تولد را جشن بگیرید. درست است که خیلی راحت میتوانید کیک های تولد بسیار زیبایی را از قنادی محل خریداری کنید اما کیک تولد خانگی چیز دیگری است و شاید دوست داشته باشید کیک را به سلیقه خودتان درست کنید.
کیک تولد انواع مختلفی دارد. شما میتوانید از کیک شکلاتی، وانیلی یا حتی میوه ای به عنوان پایه استفاده کنید. اما در اینجا اول طرز تهیه یک کیک وانیلی را آموزش میدهیم. قبلاً طرز تهیه کیک ساده وانیلی را گفته بودیم اما دستوری که در اینجا داریم بافتش کاملاً مناسب کیک لایه ای است که در مرحله خامه کشی به شما کمک خواهد کرد. مواد لازم برای کیک وانیلی نسبتاً ساده هستند و احتمالاً همه آنها را در خانه دارید. مقدار مواد گفته شده برای 16-20 مناسب است پس اگر تعداد مهمانها کمتر است، مواد را 2/3 کنید و کیک تولد را به صورت دو لایه تهیه کنید. طرز تهیه باترکرم یا خامه اینجا گفته نخواهد شد. چون قبلاً دستور انها را گفتهایم و شما میتوانید آیسینگ دلخواه را از قبل آماده کنید. عموماً خامه با سلیقه ایرانی ها بیشتر جور در می آید اما کار کردن با باتر کرم (که در اینجا استفاده شده) ساده تر از خامه است.
در آخر مراحل کشیدن باتر کرم روی کیک تولد هم به صورت تصویری آموزش داده میشود. برای خامه هم از همین مراحل میتوانید استفاده کنید به جز مرحله آخر که با دستمال و اتوی فوندانت انجام میشود.
طرز تهیه کیک تولد لایه ای
مرحله اول:
فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید. کف سه قالب کیک 20 سانتی (یا یک قطور) را کاغذ روغنی بکشید و دیواره هایش را چرب کنید.
مرحله دوم:
کره و شکر را در کاسه بزرگی بریزید و 2 دقیقه با سرعت متوسط همزن بزنید تا پوک شود. سپس سفیده تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر هم بزنید (نه بیشتر). فرم مایه در این مرحله عوض میشود و کمی غلیظ تر میشود.
مرحله سوم:
آرد، جوش شیرین و بیکینگ پودر را در کاسه دیگری با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم:
یک سوم از مواد خشک را به مایه اضافه کنید و با سرعت متوسط هم بزنید تا مخلوط شود. سپس نصف شیر را اضافه و مخلوط کنید. به ترتیب یک سوم از مواد خشک، باقیمانده شیر و باقیمانده مواد خشک را بریزید و هر بار هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط شوند. مایه در آخر غلیظ و براق به نظر خواهد رسید.
مرحله پنجم:
مایه را به قالب ها منتقل کنید و سطح آن را با کاردک یا با پشت قاشق صاف کنید. کیک ها را 30-33 دقیقه در فر بگذارید. کیک وقتی آماده است که خلال دندان از آن تمیز بیرون بیاید. اگر روی کیک ها کمی قهوه ای رنگ شد نگران نباشید.
مرحله ششم:
کیک ها را بعد از چند دقیقه از قالب خارج کنید و در یخچال بگذارید. تا کیک خنک میشود. آیسینگ (باترکرم یا خامه قنادی) را آماده کنید.
سر هم کردن کیک تولد لایه ای:
1- اگر روی کیک ها پف کرده و گنبدی شکل شده با چاقو آنها را ببرید. (اگر از یک قالب عمیق استفاده کردید با احتیاط کیک را به صورت سه لایه هم اندازه برش بدهید).
2- یک تکه مقوای ضخیم هم اندازه با کیک یا کمی بزرگتر ببرید و روی سینی گردان (یا دیس) قرار دهید. روی مقوا مقدار خیلی کمی از خامه یا باتر کرم را بریزید و پخش کنید تا کیک به آن بچسبد و در حین کار جابجا نشود. حال لایه اول کیک را وسط مقوا قرار دهید. یک لایه آیسینگ بکشید. سپس دو لایه بعدی را هم به همین ترتیب اضافه کنید. دور تا دور کیک یک لایه نازک آیسینگ بکشید و تا جای ممکن با کاردک صافش کنید. این لایه نازک برای این کیک خیلی هم ضروری نیست. اما برای کیک هایی مثل کیک شکلاتی که بیشتر خرد میشوند باید حتماً این لایه آیسینگ پایه را داشته باشید.
2- حال ماسوره ساده پهن را به قیف متصل کنید و با آن یک لایه ضخیم آیسینگ را دور تا دور کیک بدهید. سعی کنید فشار یکنواختی به قیف وارد کنید تا ضخامت آیسینگ تغییر نکند.
3- با یک کاردک بزرگ دور تا دور کیک بکشید تا آیسینگ کاملاً صاف شود (اگر سینی گردان دارید کاردک را ثابت نگه دارید و آن را بچرخانید).
4- اگر جاهایی در آیسینگ شکاف وجود داشت با پالت کج کمی دیگر آیسینگ بردارید و این فضاهای خالی را پر کنید.
5- دوباره با کاردک دور کیک را صاف کنید و هر وقت لازم بود آیسنگ اضافه را از روی کاردک پاک کنید. کار را ادامه دهید تا آیسینگ دور کیک کاملاً صاف شود.
6- حال با استفاده از پالت آیسینگ اضافه که روی لبه کیک باقیمانده است را روی سطح کیک بکشید. این کار را برای دور تا دور کیک انجام دهید و در آخر روی کیک را تا جای ممکن صاف کنید.
7- این مرحله فقط برای باتر کرم قابل استفاده است، آن هم باتر کرمی که غلیظ باشد و وقتی با انگشت فشارش میدهید فقط مقدار کمی از آن به دست میچسبد. در غیر این صورت کرم به دستمال میچسبد و کار شما را خراب میکند. دستمال حوله ای ساده (بدون طرح) را روی کیک بیانداید و با اتوی فوندانت روی کیک بکشید تا آیسینگ صاف صاف شود. همین کار را برای دیواره کیک و لبه ها هم انجام دهید.
در آخر روی کیک با ماسوره ستاره ای شکوفه بزنید و در صورت تمایل روی کیک تولد ترافل رنگی بپاشید.
نکته ها:
1- حتماً روی کیک های پف کرده را با چاقو صاف کنید و بخش اضافه را برای خوردن کنار بگذارید.
2- برای بریدن کیک قطور به سه لایه یکسان، میتوانید از خط کش و خلال دندان استفاده کنید. در دو سه نقطه از دیواره کیک خط کش را قرار دهید و با خلال دندان روی محل مورد نظر علامت بزنید (بگذارید در این مرحله خلال دندان داخل کیک بماند). سپس با چاقوی بزرگ اره ای دور تا دور کیک را روی نقاط مورد نظر ببرید. در آخر هم وسط کیک را برش بزنید.
3- می توانید از شمع های رنگی برای تزئین کیک تولد استفاده کنید. برای بریدن کیک از یک چاقوی بزرگ و تیز استفاده کنید و پس از هربار برش چاقو را تمیز کنید تا چسبیدن مایه آیسینگ به چاقو باعث نازیبایی برشهای بعدی نشود.
- برای: 16 نفر
- حاضر است در : دقیقه
- وعده: دسر
- دسته بندی دستور آشپزی : کیک
- مواد لازم : آرد, باترکرم, بیکینگ پودر, جوش شیرین, سفیده تخم مرغ, شکر, شیر, کره
سلام ببخشید منظور از کره کره گیاهیه یا حیوانی؟؟؟
اگه نوعش گفته نشده منظور حیوانی هست.
برای اینکه روی کیک گنبدی نشه درلوازم قنادی ها نواری بنام ریلیف رابرای دور قالب می فروشند.اگردر دسترس نبود دورقالب رایک تکه پارچه ضخیم رادولا کرده وخیس کنید ودور قالب باسنجاق قفلی ببندید.
خیلی دوست داشتم
عالی
عالیه
سلام من میخواستم چند تا سوال بپرسم.
۱- آرد سفید همون آرد چند منظورس؟؟؟
۲- یا آرد سفید همون آرد نون سنگگ یا نون بربریه؟؟
۳-اگه کیک رو توی فر درست نکنیم بد میشه؟؟
مثلا توی قابلمه درست کنیم یا توی قابلمه هایی که به برق زده میشه درست کنیم.
توی طعم و پف کردن و اسفنجی شدنش تأثیر داره؟؟؟
ممنون میشم اگه جوابمو بدید.
سلام دوست عزیز
آرد همه منظوره همون آرد سفید هست.
کیک ساده رو میشه توی کیک پز برقی هم پخت. مشکلی نداره. همین طور میتونید از سایر روش های پخت کیک بدون فر استفاده کنید که قبلا توضیح دادیم.
میشه دوباره توضیح بدید یا بگید تو کدوم سایته؟؟؟
چون من توی مطالبتون نخوندم
منظورتون کیک پز برقیه؟
من یه مدت استفاده کردم. ولی نه زیاد راستش. چیزی که من متوجه شدم این بود که بعضی کیک های ساده خوب در میومد داخل کیک پز هم و تفاوت خاصی با فر نداشت. البته زمان دقیق پخت رو خودتون باید در بیارید دیگه. مثلا من کیک دو رنگ رو چند بار درست کردم تا دستم اومد چه مدتی باید بذارم. ولی در نهایت نتیجه خوب شد دیگه.
برای درست کردن کیک توی کیک پز برقی باید چند دقیقه برای پختش صبر کنیم و همچنین باید کیک پز برقی رو از قبل گرم کنیم یا نه ؟؟
بله معمولا باید از قبل گرم کنید. من راستش خیلی وقت پیش از کیک پز استفاده میکردم. تا جایی که یادمه از قل گرم میکردم و حدود ۴۰ دقیقه کیک پختم طول میکشید. ولی به هیچ وجه این دلیل نمیشه برای همه کیک پزها همین طور باشه. باید راهنمای کیک پز رو بخونید. معمولا روی جعبه ش هم نوشته شده.
ببخشید اگه توی کیک پز برقی درست کنیم توی طعم و مزه و پف کردن و … تأثیری نداره؟؟؟
توی طعم نه. ولی توی پف کردن اثر داره. کیک های ساده معمولا توی کیک پز هم خوب از آب در میان. ولی باید چند بار باهاش کار کنید تا دستتون بیاد زمان دقیقش.
درفصل سرما یک پاکت خامه صبحانه صورتی که٢٠٠گرم است رابا ۶٧گرم پودرقند و١/٨قاشق چایخوری وانیل پودری را باقاشق مخلوط کنید بعددرفریزر بمدت۴۵دقیقه بزارید،سری همزن هم درفریزر باشد.ظرفی که خامه وپودر قند با هم مخلوط شده فلزی باشد..بعداز۴۵دقیقه یک کاسه یخ زیر ظرف فلزی خامه وپودرقند میزاریم وهمزن برقی راروشن می کنیم تاده دقیقه فرم می گیرد.
باشه
برای برش کیک های عمیق ازخلال دندان وخط کش استفاده کنید وبعدنخ قرقره رادورکیک حلقه کنید وگره رابکشید که باعث برش صاف کیک می شود.خیلی آسون وبدون ابزار
خیلی جالبه
چه جوری خامه فرم کرفته برای تزعین کیک درست کنم ؟؟؟؟؟؟
با همین روشی که گفته شده میتونید درست کنید. برای تزیین همون طور که در نکات نوشتیم بهتره کمی پودر نشاسته ذرت هم اضافه کنید.
بزاریم یا فر؟خامه قنادی چقدر میخواد؟
نیم کیلو خامه قنادی برای یه کیک متوسط دو لایه کافیه. البته اگه کم خامه درست کنید ۳۰۰ گرم هم کافیه. سوال اولتون رو متوجه نشدم.
کیک رابپز وقتی سردشد.رویش راخامه بکش.کیک راباخامه داخل فر که نمی گذارند..جای کیک خامه ای داخل یخچاله
سلام مرسی این کیک طعم خیلی خوبی داره ولی مال من هم خمیری شده و هم مزه خامی آرد میده حتی بعد از سرد شدن دلیلش چیه؟ کسی میدونه؟ آیا میشه سفیده را جدا بزنم تا پف کنه یا کار دیگه ای کنم که کیکم خمیری نشه؟
سلام
اگه کیک خمیری هست مدت بیشتری باید توی فر بمونه.
یعنی در این دستور برای کیک تولد، زرده تخم مرغ استفاده نمیشه؟ و سفیده نباید جدا تا پف کردن زده بشه؟
بله دقیقا همون چیزی که نوشته شده. زرده رو میتونید برای یه غذای دیگه کنار بگذارید.
سلام به جای جوش شیرین میتونم جایگزینی دیگه بزنم
به نظرم از دستور کیک اسفنجی استفاده کنید که فقط بیکینگ پودر داره.
سلام…ببخشید منظور از آرد چه آردی هست؟آرد قنادی یا معمولی؟
آردقنادی.چون هم کیکتون حجیم میشه هم بافتش نرم میشه
ارد کیک یا نول یا سه صفر