نان خشخاش

نان خشخاش رولتی

آرد 4 لیوان  .  پودر خمیر ترش 1 قاشق غذاخوری  .  تخم مرغ 3 عدد  .  شیر 1 و 1/3 لیوان

کره یا روغن 1/2 لیوان  .  نمک 1/4 قاشق چایخوری  .  شکر 3/4 لیوان  .  کشمش به مقدار لازم

دانه خشخاش 1 لیوان  .  خامه مخلوط با عسل 1/2 لیوان  .  پودر یا اسانس وانیل 1/2 قاشق چایخوری

نان خشخاش

طرز تهیه : شیر گرم را داخل کاسه ای بریزید و پودر خمیر ترش ، 1 قاشق غذاخوری شکر و 1 لیوان ارد به آن اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا آرد حل شود سپس روی ظرف را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم آن بیشتر شود.

نان خشخاش

پس از این مدت زمان خمیر را به آرامی با قاشق هم بزنید و کره اب شده را کم کم به ان اضافه و مخلوط کنید سپس 3 عدد تخم مرغ را اضافه کنید و در ادامه بقیه شکر ، وانیل و 1 لیوان ارد نیز اضافه نمایید و خوب مخلوط کنید.

نان خشخاش

پس از اینکه تمام مواد خوب مخلوط شدند 2 لیوان ارد باقی مانده را کم کم اضافه کنید و با دور کند همزن و پره های مخصوص هم زدن خمیر حدود 10 - 15 دقیقه خمیر را هم بزنید ، پس از این مدت زمان روی کاسه را با نایلون بپوشانید و به مدت 2 - 3 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیر زیاد شود ( این خمیر ترد و کمی چسبنده است ).

نان خشخاش

دانه های خشخاش را با چند لیوان اب داخل کاسه ای بریزید تا جایی که اب روی خشخاش ها را بپوشاند و پس از 15 دقیقه اب روی خشخاش را خالی کنید تا ناخالصیهای ان گرفته شود سپس دانه های خشخاش را با 3 لیوان اب داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، پس از به جوش امدن از روی حرارت بردارید و 30 دقیقه صبر کنید و مجدد روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، مجدد از روی حرارت بردارید و 30 دقیقه صبر کنید سپس داخل پارچه ای بریزید و خوب ابکشی کنید ( دقت کنید که دانه های خشخاش نجوشند ).

نان خشخاش

خمیر را پس از حجیم شدن به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را جداگانه پهن نمایید ، دانه های خشخاش را با خامه عسلی خوب مخلوط کنید ( مخلوط 1/2 لیوان خامه و 5 قاشق غذاخوری عسل ) سپس به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را روی یکی از خمیرها پخش کنید ، روی هر کدام کمی کشمش بپاشید و هر تکه خمیر را جداگانه رول نمایید.

نان خشخاش

 کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و 4 خمیر را با فاصله زیاد از هم روی کاغذ قرار دهید ، برای روی خمیرها 1 سفیده تخم مرغ ، 1/2 قاشق چایخوری خامه و 1/2 قاشق چایخوری پودر قند را مخلوط کنید و با قلمو روی خمیرها بمالید سپس سینی خمیرها را به مدت 1 ساعت در جای گرمی قرار دهید تا حجم خمیرها بیشتر شود.

پس از این مدت سینی را داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 30 دقیقه قرار دهید ، پس از اینکه روی نان ها طلایی شد از فر خارج کنید و اجازه دهید نان ها خنک شوند سپس بصورت رولت برش بزنید و سرو کنید.