نان کشمشی یکی از انواع نان خوشمزه با بافتی نرم و پفکی است که به راحتی در خانه تهیه می شود. اگر طرفدار شیرینی کشمشی، نان کشمشی ایتالیایی و یا کیک کشمشی باشید؛ بدون شک از طعم نانی که پر از کشمش است هم لذت می برید. مزیت نان کشمشی خانگی این است که میتوانید آن را هر زمان که هوس کردید، تهیه کنید و از تازگی و طعم خوشایند آن در کنار قهوه، چای، آبمیوه، شیر و ... بهره ببرید. نان کشمشی صبحانه تان را طعم و رنگ می بخشد، عصرانه هایتان را دلچسب می کند و خلاصه یک میان وعده ی سالم و مقوی برای تمام اعضای خانواده است.
در این دستور تهیه نان، ما همه ی نکاتی که باید رعایت کنید، به همراه عکس مراحل آورده ایم. به علاوه در این آموزش، کمی ریزه کاری های استراحت خمیر و ورز دادن آن وجود دارد که باعث می شود نان کشمشی مرغوبی تهیه کنید. بنابراین سعی کنید کاملا مطابق با دستور عمل کنید. البته اگر راحت نیستید که خمیر را با دست ورز دهید، میتوانید از میکسر یا غذاساز هم کمک بگیرید. امیدواریم تهیه ی این نان کشمشی نرم و خوشمزه ی خانگی، لحظات خوشی را برایتان رقم بزند.
طرز تهیه نان کشمشی
مرحله اول:
تمام مواد اولیه را آماده کنید تا در حین کار سرعت عمل بالاتری داشته باشید.
مرحله دوم:
مخمر خشک را در آب ولرم حل کنید تا فعال شود و عمل آید.
مرحله سوم:
در یک کاسه ی بزرگ، کشمش، کره، شکر، نمک و شیر گرم را بریزید و خوب بهم بزنید تا حدی که شکر کاملا حل شود. سپس اجازه دهید که مخلوط ولرم شود.
مرحله چهارم:
در این مرحله از تهیه نان کشمشی باید یک و یک دوم پیمانه آرد را روی کاسه ی محتوی مخلوط شیر الک کنید. سپس به هم زدن با همزن دستی ادامه دهید تا مخلوطی یک دست و نرم حاصل شود.
مرحله پنجم:
مخمر فعال را به همراه تخم مرغ زده شده به مخلوط شیر اضافه کنید و بهم بزنید تا کاملا میکس شوند.
مرحله ششم:
باقی مانده آرد را اضافه کرده و خوب بهم بزنید تا خمیر نان کشمشی شما نرم و لطیف اما سفت شود.
مرحله هفتم:
خمیر را از کاسه خارج کنید. روی سطح کار را آرد بپاشید و خمیر نان کشمشی را روی آن بگذارید. به مدت 10 دقیقه خمیر را ورز دهید تا حدی که نرم و کشسان شود.
مرحله هشتم:
یک کاسه ی بزرگ بردارید و درون آن را کاملا به روغن یا کره آغشته کنید. خمیر را در کاسه قرار دهید و آن را بغلتانید تا خمیر کاملا چرب شود.
مرحله نهم:
روی کاسه را با یک پارچه ی تمیز بپوشانید و آن را در یک محیط گرم قرار دهید تا بعد از یک الی یک ساعت و نیم، حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله دهم:
پس از این مدت، خمیر نان کشمشی را به دو بخش مساوی تقسیم کنید. دوباره روی خمیر را با پارچه بپوشانید و اجازه دهید 10 دقیقه ی دیگر استراحت کند.
مرحله یازدهم:
دو قالب کیکس به اندازه ی حدودا 10 در 20 سانتی متری بردارید. داخل قالب ها را چرب کنید و دو بخش خمیر را در آن ها بریزید.
مرحله دوازدهم:
روی قالب ها را با پارچه بپوشانید و به مدت 45 الی 60 دقیقه صبر کنید تا باز هم خمیر نان کشمشی پف کند و دو برابر شود.
مرحله سیزدهم:
قالب ها را در فر قرار دهید تا به مدت 25 دقیقه در دمای 190 درجه سانتی گراد، نان کشمشی بپزد. اگر روی نان بیش از حد قهوه ای شده بود میتوانید در 10 دقیقه ی آخر، روی قالب ها را با فویل بپوشانید.
مرحله آخر:
نان کشمشی را از فر خارج کنید. وقتی که به طور کامل خنک شد، آن را برش داده و نوش جان کنید.
-این مطلب از سایت thespruceeats ترجمه شده است.
دیدگاه های ثبت شده
سلام نحوه استفاده از خمیرمایه رو توضیح میدین. و اینکه چه مارک هایی رو توصیه میکنین. قبلا پودر خمیرمایه خریدم اما بی نام و نشان بود. خمیری هم که درست کردم سفت شد. از ورز دادن و آماده شدن خمیر هیچی سر در نمیارم چون تا حالا ندیدم میشه بهم یاد بدین
دستتون دردنکنه
عالیه
آموزش هاتون عاليه خيلي خوب توضيح داديد.ممنون
تشکر و خسته نباشید
ممنون عزیزم 🙂
من از کشمش خوشم نمی آد برای اینکه کشمش را حذف کنم به چه میزان شکر بریزم، چون به نظر شکرش کمه ، من از بافت کیک خیلی خوشم آمد
تارا جان میتونی کشمش رو حذف کنی و بجاش شکر رو از 2 قاشق به 5 قاشق افزایش بدی 🙂
در دستور پخت کیک کشمشی در مورد تخم مرغ ها حرفی نزدین . اونارو کجا استفاده کردین؟!!!
سارا جان تخم مرغ همزمان با ارد و مواد دیگه اضافه میشه ، الان تصحیح میکنم 😀
من خمیرمو آماده کردم 🙂
به نظر شما ظرف مستطیلی بهتر میشه یا اون یکی؟
از کجا بفهمم پخته؟ مثل کیکه؟
عزیزم ظرف مهم نیست ، بستگی داره به خودت که چه مدلی دوست داری در بیاد … اول از بوی نان میشه فهمید پخته و بعد هم مثل کیک با فرو کردن چنگال و … که تمیز بیرون بیاد یعنی پخته … امیدوارم درست کنی و بیای بگی چطور شده
خواهش میکنم خانومی … ارد گندم بهتره چون نون نرم تر و ترد تری بهت میده ، میتونی از ارد مخصوص شیرینی یا اردهایی که نانوایی داره استفاده کنی یا از ترکیب چند نوع ارد مثل جو