نان پیتای پاکتی

نان پیتا که به آن نان عربی یا نان لبنانی هم گفته می شود در برخی از کشورهای خاورمیانه و منطقه مدیترانه رواج دارد. این نان گرد و نرم از آرد گندم تهیه می شود و از نظر طعم و ورآمدگی کمی شبیه به نان بربری ایرانی است. نان پیتا را می توان همراه با غذاهای مختلف مصرف کرد. همچنین می توان با پر کردن نان پیتا از مواد غذایی مختلف ساندویچ های متنوع و خوشمزه ای تهیه کرد.   طرز تهیه: یک پیمانه آب ولرم را در یک کاسه بزرگ بریزید. خمیر مایه و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا در آب حل شوند. آرد گندم و ¼ پیمانه آرد سفید را اضافه کنید و هم بزنید. کاسه را حدوداً به مدت ۱۵ دقیقه در جای گرم (نه داغ) نگه دارید تا زمانی که سطح آن پر از حباب شود.   نمک و روغن زیتون را اضافه کنید. از آرد سفید باقی مانده ½ پیمانه جدا کنید و بقیه را به مخلوط اضافه نمایید. با یک قاشق چوبی هم بزنید تا همه مواد به خوبی مخلوط شوند و یک خمیر نامنظم شکل بگیرد. حال آرد سفید باقی مانده را روی مواد بپاشید و خمیر را حدوداً یک دقیقه ورز بدهید تا هیچ آرد خشکی در آن باقی نماند.   خمیر را از کاسه خارج کنید و روی سطح صاف و تمیزی منتقل کنید. ۲ دقیقه دیگر ورز بدهید تا خمیر نرم شود. روی خمیر را بپوشانید و اجازه بدهید ۱۰ دقیقه بماند و مجدداً ۲ دقیقه ورز بدهید. مراقب باشید بیش از اندازه آرد اضافه نکنید چون خمیر باید نرم و کمی مرطوب باشد. (در این مرحله می توانید به مدت چند ساعت یا از شب تا صبح، خمیر را در یک کیسه پلاستیکی زیپ دار داخل یخچال نگه دارید. هنگام مصرف صبر کنید به دمای اتاق برسد، دوباره ورز بدهید و طبق دستور ادامه دهید)   خمیر را در کاسه تمیزی قرار دهید. کاسه را با سلفون یا پلاستیک بپوشانید و دور ظرف حوله بپیچید. کاسه را در جای گرم (نه داغ) نگهداری کنید. بعد از حدود یک ساعت حجم خمیر دو برابر می شود.   فر را با دمای 240 درجه سانتیگراد (یا در صورت عدم امکان، بیشترین درجه فر) روشن کنید. یک سینی فر بزرگ را در طبقه زیرین فر قرار دهید تا داغ شود.   خمیر را به ۸ قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل گرد درآورید و روی سطح صاف با فاصله بچینید. روی خمیرها را با حوله مرطوب بپوشانید و ۱۰ دقیقه صبر کنید.   در هر مرحله یکی از خمیرها را خارج کنید (بقیه زیر حوله باقی بمانند) و با استفاده از وردنه آنها را به شکل دیسک گردی به ضخامت حدوداً نیم سانتیمتر (یا کمی کمتر) در آورید. در صورت لزوم کمی آرد روی سطح و خمیر بپاشید تا مانع از چسبیدن شود. (توجه داشته باشید که بعد از پخت، نان ها کمی کوچکتر می شوند. پس خمیر را به سایزی بزرگتر از اندازه مطلوب خود شکل بدهید.) با دقت خمیر دایره ای شکل را بردارید و به سرعت روی سینی داغ بیاندازید. پس از دو دقیقه در فر، خمیر باید به خوبی پف کرده باشد. خمیر را با استفاده از کفگیر یا لیسک برگردانید و ۱ دقیقه صبر کنید تا سمت دیگر آن هم پخته شود. نان پیتا باید کمرنگ باشد و تنها چند لکه قهوه ای روی آن ظاهر شود. نان پیتای داغ را در سبد نان قرار دهید و روی آن را با حوله یا پارچه تمیز بپوشانید تا نرم بماند. دو مرحله آخر را برای بقیه خمیرها تکرار کنید تا همه نان های پیتا آماده شوند.   نکته: اگر قصد دارید از نان پیتا برای تهیه ساندویچ پاکتی استفاده کنید، قطر خمیر را کم نکنید، زیرا ممکن است نان بیش از اندازه نازک شود و نتوانید مواد را وسط آن قرار دهید. همچنین دقت کنید بیش از حد نان ها را در فر نگه ندارید. نان پیتا نباید ترد و برشته باشد بلکه باید نرم و انعطاف پذیر باشد.