کتلت از غذاهای ایرانی خیلی ساده و خوشمزه است که تقریباً همه آن را دوست دارند. گرچه انواع دیگری از کتلت هم داریم که قبلاً تعدادی از آنها آموزش داده شده اند، رایج ترین نوع آن با گوشت چرخکرده، پیاز و سیب زمینی تهیه میشود.
حتماً شما هم متوجه شده اید که طعم کتلت هر آشپزی کمی تفاوت دارد و بعضی خوشمزه تر و به اصطلاح خوش خوراکتر هستند. دلیل آن هم استفاده از مواد جانبی و ادویه های مناسب و رعایت ترفندهای ساده ای است که به خوشمزه تر شدن غذا کمک میکنند.
مواد لازم برای تهیه این کتلت ترد و خوشمزه عبارتند از: گوشت چرخکرده، سیب زمینی، پیاز، پودر سوخاری، پودر سیر، پودر پیاز، زردچوبه و نمک. کالری کتلت و ارزش غذایی آن بستگی به مواد استفاده شده در آن دارد.
در اینجا جدول کالری و ارزش غذایی بر اساس مواد ذکر شده به علاوه سه قاشق روغن زیتون برای سرخ کردن محاسبه شده استکتلت خوشمزه. توجه کنید که کالری روغن آفتابگردان از روغن زیتون بیشتر نیست. بلکه فقط چربی روغن زیتون از نوع سالم تری است.
طرز تهیه کتلت
مرحله اول:
سیب زمینی را پوست بکنید و رنده کنید و آب آن را به طور کامل جدا کنید.
مرحله دوم:
پیاز را نیز رنده کنید و آب آن را بگیرید. حال پیاز رنده شده را به سیب زمینی اضافه کنید.
مرحله سوم:
گوشت چرخ کرده را به همراه ادویه ها، پودر سوخاری و تخم مرغ به مخلوط پیاز و سیب زمینی اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا کامل با یکدیگر مخلوط شوند. مایه کتلت را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم:
پس از این مدت که مایه خودش را گرفت، تکه تکه از آن بردارید و به شکل دلخواه خود (بیضی، دایره، مستطیل و...) در بیاورید.
مرحله پنجم:
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن کف آن بریزید. کتلت ها را داخل تابه داغ شده بچینید و دو طرف آنها را تا زمانی که به رنگ طلایی در بیایند سرخ کنید.
کتلت را با نان، سیب زمینی سرخ کرده، سبزی خوردن و ماست یا سس دلخواه سرو کنید. نوش جان!
نکته ها:
1- اگر آب سیب زمینی و پیاز را نگیرید مایه بیش از حد شل میشود.
2- قرار دادن مایه در یخچال ضروری نیست اما به وا نرفتن کتلتها موقع سرخ شدن کمک زیادی میکند. اگر وقت ندارید مایه را 5 دقیقه در فریزر قرار دهید.
3- برای تهیه این غذا بهتر است از گوشت گوسفندی کم چرب استفاده شود.
4-قطاب گوشتی یکی از انواع غذا با گوشت چرخ کرده می باشد.
دیدگاه های ثبت شده
سلام اگر بخواهیم این کتلت یا کتلت سیب زمینی شیرازی یا هر کتلت دیگه تو قالب مافین درست کنیم تو ترکیب کردن مواد با هم فرقی نمی کنه یعنی مثل سرخ کردن تو روغن؟ آخه کیک فنجانی دستورش تو مایکروویو و رو گاز فرق داشت.
بعد از پخت تو فر با قالب مافین کتلت نرم یا خشک در می آید؟ برام خیلی مهمه.
در مورد کیک چطور؟ نرمه یا خشک؟ ممنون لطفا تا آخر جواب سوال ها بدهید مثل همیشه .عالی درجه یک
سلام خیلی ممنونم من درست کردم و عالییی شد و همه دوست داشتن??
سلام.مناولین بارمه میخوام بزارم آب پیاز و سیب زمینی رو چجوری بگیریم
بریزید توی آبکش و با دست فشار بدید تا آبش خارج بشه.
سلام خیلی ممنون از توضیحات کامل و جامعتون خ خوب بود من امروز با دستور شما پختم فقط اگه نوع قاشق رو برای نمک و ادویه مشخص کنید خ بهتره من بار یذره یذره ریختم و چشیدم. بازم ممنونم ???
سلام افسون جان.
نوع قاشق ها رو توی قسمت مواد اولیه نوشتیم.
سلام من دستور تهیه کتلت با سیب زمینی پخته را میخواهم . حالا که دیگه دیر شد . ولی متذکر بشم خدمتتون که کتلت رو با سیبزمینی پخته هم درست میکنند . ولی من دیگه مهمونام دارن میان به دردم نمیخوره . خدافس .
سلام پس تخم مرغ چی? تو دستور نبود ولی تو مواد لازم بود
دقت کنید توی مرحله سوم هست. فقط عکسش رو نگرفتیم متاسفانه.