اسفناج، از جمله سبزیجات برگ‌سبز با ارزش غذایی بالاست و مقدار زیادی فیبر، انواع ویتامین و مواد معدنی دارد. فیبر موجود در اسفناج تقریبا دوبرابر دیگر سبزیجات برگ‌سبز است که علاوه بر پایین آوردن قند خون موجب احساس سیری طولانی‌مدت می‌شود. از طرف دیگر اسفناج دارای مواد آنتی‌اکسیدانی است که از ابتلا به سرطان‌های دهان، معده و مری پیشگیری می‌کنند. همچنین اسفناج مقدار قابل توجهی کلسیم دارد و خوردنش منجر به استحکام استخوان‌ها می‌شود. پاک‌سازی کبد، تقویت سیستم ایمنی، کنترل فشار خون، بهبود عملکرد سیستم گوارشی از دیگر مزایای خوردن اسفناج برای سلامتی هستند.

هما‌ن‌طور که می‌بینید اسفناج ارزش غذایی بالا و خواص فراوانی دارد، به همین دلیل حتما باید آن را در رژِیم غذایی‌تان بگنجانید. یکی از رایج‌ترین غذاهایی که ایرانی‌ها با اسفناج درست می‌کنند، نرگسی است. البته با افزودن مقداری قارچ و پنیر چدار به دو ماده اولیه اصلی نرگسی(اسفناج و تخم‌مرغ) می‌توانید یک کوکوی خوشمزه و جذاب به اسم کوکوی اسفناج و قارچ سوخاری بپزید. طرز تهیه این کوکو مثل نرگسی راحت است و در زمانی کوتاه نیز آماده می‌شود. از طرف دیگر کوکوی اسفناج و قارچ در فر پخته می‌شود، بنابراین چربی کمی دارد. این کوکوی لذیذ و متفاوت با اسفناج را درست کنید و با خوردنش، از مزایای اسفناج برای سلامتی‌تان بهره‌مند شوید.

 

طرز تهیه کوکوی اسفناج و قارچ سوخاری

مرحله اول

فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. اسفناج‌ها را بشویید، خشک کنید و خرد نمایید. قارچ‌ها را نیز بشویید و خرد کنید. تخم‌مرغ‌ها را درون کاسه‌ای بشکنید و با اسفناج، قارچ، نمک و فلفل مخلوط کنید.

کوکو اسفناج پنیری

 

مرحله دوم

ظرف پیرکس را با کره چرب کنید و کف آن پودر سوخاری بپاشید. سپس، کمی پنیر رنده‌شده روی پودر سوخاری بپاشید و مایه کوکو را روی پنیر بریزید.

کمی پودر سوخاری روی مایه کوکو بپاشید و باقی‌مانده پنیرهای رنده‌شده را روی آن بریزید.

 

مرحله سوم

ظرف پیرکس را درون فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کرده‌اید، به مدت 20 – 30 دقیقه قرار دهید. بعد از مدت زمان ذکرشده، کوکوی پخته را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شود. کوکوی خنک را برش بزنید و در کنار سالاد مورد علاقه‌تان سرو کنید.

 

نکات طلایی در تهیه کوکوی اسفناج و قارچ سوخاری

- در صورت تمایل می‌توانید سیر رنده‌شده به مایه کوکوی اسفناج و قارچ سوخاری‌تان اضافه کنید.

- اگر پنیر چدار یا موزارلا نداشتید، می‌توانید از پنیر پیتزا استفاده کنید.

 

سخن آخر

کوکوی اسفناج و قارچ سوخاری، غذایی خوشمزه و آسان است که مواد مغذی زیادی دارد. این کوکو طرز تهیه آسانی دارد و در زمانی کوتاه آماده می‌شود. کوکوی اسفناج و قارچ سوخاری در فر پخته می‌شود، در نتیجه روغن زیادی ندارد.

برای پخت کوکو اسفناج و قارچ سوخاری ابتدا باید فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. سپس، اسفناج و قارچ‌ها را جداگانه بشویید، خشک کنید و خرد نمایید. تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با اسفناج، قارچ، نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس، مقداری پودر سوخاری کف ظرف پیرکس چرب‌شده بپاشید و روی آن کمی پنیر بریزید. مایه کوکو را داخل ظرف بریزید و روی مایه کوکو کمی پودر سوخاری بریزید. در آخر پنیر باقی‌مانده را روی پودر سوخاری بریزید و قالب را به مدت 20 تا 30 دقیقه در فر قرار دهید تا کوکو بپزد.