جوجه کباب یکی از رایج ترین و خوشمزه ترین غذاهاییه که اغلب ما تجربه ی خوردن اون رو در پیک نیک ها و دورهمی ها داریم. جوجه کباب معمولا از سینه ی مرغ درست میشه. به این صورت که سینه (یا ران) مرغ رو به تکه های کوچک خرد می کنن، با مواد دلخواه مخلوط و مزه دار می کنن، به سیخ می کشن و کباب می کنن.

به جز جوجه کباب رعفرانی، غذاهای متنوع دیگه ای هم میشه با جوجه درست کرد. جوجه چینی با سس مخصوص یکی دیگه از غذاهاییه که با تکه های مرغ درست میشه. این غذا به با خمیر بنیه درست میشه و بافتی ترد و طعمی فوق العاده داره. جوجه ترش هم یکی از غذاهای محلی بی نظیر شمالیه که حتما اسم اون رو شنیده اید. این غذای محلی با مواد مختلف از جمله رب انار، گردو، زعفران و ماست مزه دار میشه و بعد روی منقل و یا فر پخته میشه.

امروز می خوایم طرز تهیه جوجه اسپایسی رو به لیست انواع غذا با مرغ اضافه کنیم. اگر شما هم از طرفدارهای غذاهای تند هستید، حتما بهتون پیشنهاد می کنیم طرز تهیه جوجه اسپایسی رو یاد بگیرید و این غذای جدید رو درست کنید. در این مطلب ۳ روش مختلف برای درست کردن جوجه اسپایسی رو بهتون یاد میدیم: روش اول مخصوص کساییه که می خوان جوجه اسپایسی رو روی منقل درست کنن. روش دوم طرز تهیه جوجه اسپایسی به شکل گریل شده است که برای این کار می تونید از باربیکیو و با تابه های مخصوص گریل استفاده کنید. این دستور یه دستور اسپانیایی برای طبخ جوجه اسپایسیه که به اسم چیکن پونتبدرا معروفه و طعمی فوق العاده داره. در روش سوم، جوجه اسپایسی به شکل مرغ سوخاری سرخ میشه. در دستور جوجه اسپایسی سوخاری از پنیر گودا یا چدار هم استفاده میشه و وجود پنیر طعم جوجه رو بی نظیر می کنه. شما می تونید به دلخواه تون یکی از این روش ها رو برای درست کردن جوجه اسپایسی انتخاب کنید. یکی از مهمترین نکات در طرز تهیه جوجه اسپایسی انتخاب مواد اولیه برای مزه دار کردن یا به اصطلاح مرینیت کردن تکه های مرغه. میزان تندی جوجه اسپایسی به ذائقه ی شما بستگی داره. اگر قصد دارید این غذا را در مهمانی ها و دورهمی ها درست کنید، می توانید مقدار فلفل و تندی آن را کمتر کنید.

طرز تهیه جوجه اسپایسی

 

روش اول: جوجه اسپایسی کبابی

  جوجه کبابی  

۱- سیرها را خرد کنید و به همراه زنجبیل رنده شده، ماست، آب لیمو تازه، روغن، زیره ی سبز، تخم گشنیز، نمک و فلفل سیاه، زردچوبه، فلفل هندی یا پاپریکا داخل کاسه ای بریزید و با هم مخلوط کنید. پیاز را به شکل خلالی خرد کنید و با سایر مواد ترکیب کنید.

۲- تکه های مرغ خرد شده را داخل کاسه بریزید و به همراه سایر مواد با هم مخلوط کنید تا مزه دار شوند. روی کاسه را با سلفون و یا کیسه فریزر بپوشانید و آن را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مرغ ها کاملا عطر و طعم مواد را به خود بگیرند.

۳- قبل از کباب کردن جوجه ها، به آن ها گشنیز ساطوری و سماق قرمز اضافه کنید. سپس جوجه ها را به سیخ بکشید و به همراه گوجه و فلفل سبز تند کباب کنید.

۴- جوجه اسپایسی را می توانید به همراه برنج یا به شکل پرسی لای نان سرو کنید.

روش دوم: جوجه اسپایسی پونتبدرا اسپانیایی

 

 مرغ تکه شده ۱/۵ تا ۲ کیلو

روغن زیتون ۱ پیمانه

کره ذوب شده ۱/۲ پیمانه

سیر خرد شده ۳ حبه

فلفل پاپریکا ۱ قاشق

 نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

  مرغ گریل شده ی اسپایسی

۱- باربیکیو یا تابه گریل را از قبل گرم کنید.

۲- تکه های مرغ را با پوست روی گریل قرار دهید.

۳- روغن زیتون، کره ی ذوب شده، نمک و فلفل، فلفل پاپریکا و سیر خرد شده را داخل کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید.

۴- بعد از آن که رنگ مرغ ها کمی تغییر کرد، مواد ترکیب شده را با قلمو روی تمام قسمت های تکه های مرغ بمالید.

۵- تا زمانی که دو طرف مرغ کاملا سرخ شود، به گریل کردن ادامه دهید.

۶- جوجه های اسپایسی را به همراه سس دلخواه تان سرو کنید.

روش سوم: جوجه اسپایسی سوخاری

 

فیله ی مرغ بزرگ ۱۰ عدد

پنیر جدار ورقه ای ۵ عدد

تخم مرغ ۱ عدد

زعفران دم کرده ۳ قاشق

نمک و فلفل پاپریکا به مقدار لازم

آرد سفید به مقدار لازم

پودر سوخاری فلفلی به مقدار لازم

  جوجه سوخاری

۱- فیله ی مرغ با چاقو از بغل برش بزنید. سپس آن را باز کرده و استیک کوب کمی بکوبید تا پهن و نازک شود.

۲- داخل فیله های پهن شده پنیر چدار یا گودا قرار دهید و لبه های فیله را روی هم بگذارید تا پنیر داخل آن قرار بگیرد.

۳- داخل کاسه تخم مرغ را بشکنید و آن را با چنگال خوب بزنید.

۴- زعفران دم کرده، نمک و فلفل پاپریکا را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.

۵- داخل یک کاسه آرد و داخل کاسه ای دیگر پودر سوخاری فلفلی بریزید.

۶- فیله ها را ابتدا در تخم مرغ، سپس در آرد سفید بغلتانید. بعد دوباره آن را داخل تخم مرغ بزنید پ در آخر داخل کاسه ی پودر سوخاری بغلتانید.

۷- داخل قابلمه ی گود کوچک و یا تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود.

۸- جوجه های اسپایسی را تک تک داخل روغن داغ بیندازید و روی حرارت ملایم سرخ کنید تا کاملا مغز پخت شوند و پنیر لای آن ها آب شود.

۹- بعد از سرخ شدن جوجه اسپایسی سوخاری، آن را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافه ی آن گرفته شود. سپس آن را به همراه سیب زمینی سرخ کرده و سس دلخواه تان نوش جان کنید.

نکات کلیدی طرز تهیه مرغ اسپایسی

- در روش اول به جای روغن می توانید از روغن زیتون و یا روغن کنجد استفاده کنید.

- استفاده از زعفران دم کرده در هر سه روش به دلخواه، طعم جوجه اسپایسی را بهتر خواهد کرد.

- برای دور چین غذا، علاوه بر گوجه فرنگی و فلفل کبابی می توانید از سبزیجات گریل شده نیز استفاده کنید.

- برای گریل کردن جوجه اسپایسی می توانید از سیخ چوبی نیز استفاده کنید.

تصاویر از : mrs.ashpazbashi ، @zibonkitchen ، @goldenfood_iran ،  @nooshin_daily_life@