طرز تهیه شیرینی نعلی
-
امتیاز دهید
-
3.5 از 79

-
- زمان آماده سازی
- دقیقه
-
- زمان پخت
- دقیقه
-
- برای
- 24 عدد
مواد لازم برای شیرینی نعلی
- آرد شیرینی 120 گرم
- پودر بادام 2 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ 1 عدد
- پودر قند 50 گرم
- مارگارین 70 گرم
- شکلات شیری تخته ای 200 گرم
- وانیل 1/8 قاشق چایخوری
تهیه شیرینی خانگی برای علاقه مندان به پخت و پز از کارهای لذت بخش است و علاوه بر این، شیرینی خانگی از نظر طعم و مزه منحصر به فرد است. در بین شیرینی های مناسب عید نوروز مانند ساق عروس، پادرازی، پفکی، قرابیه و … شیرینی نعلی یکی از پرطرفدارترین و خوش خوراک ترین شیرینی ها است. این شیرینی خوشمزه به دلیل شکل نعل مانندش به شیرینی نعلی معروف شده است.
روش تهیه شیرینی نعلی خانگی پیچیدگی چندانی ندارد اما مانند بیشتر شیرینی های عید نوروز خمیر لطیفی دارد و این خمیر از حساسیت بالا برخوردار است.
با توجه به شهرت بسیار شیرینی نعلی امروز تصمیم داریم روش تهیه شیرینی نعلی مجلسی ویژه نوروز را داریم تا از این به بعد بتوانید با کمی صبر و حوصله این نوع شیرینی خشک پر طرفدار را تهیه و سرو کنید.
طرز تهیه شیرینی نعلی
مرحله اول:
مارگارین و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا کاملا سبک و کرم رنگ شود.
مرحله دوم:
تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و با همزن یک دقیقه بزنید.
مرحله سوم:
ترکیب آرد و پودر بادام را در دو مرحله اضافه کنید و با نوک انگشت ورز دهید. خمیر را در کیسه فریزر قرار دهید و اجازه دهید یک ساعت در یخچال استراحت کند. بهتر است مقداری از آرد را نگه دارید و در صورتی که چسبندگی خمیر زیاد بود باقی مانده را اضافه کنید. اگر خمیر کمی چسبندگی داشته باشد این مشکل پس از استراحت رفع می شود.
مرحله چهارم:
خمیر را یک ربع قبل از فرم دادن از یخچال خارج کنید. گلوله هایی به اندازه نصف گردو بردارید و روی سطح کار باز کنید تا به شکل استوانه ای باریک و بلند درآید. دو سر خمیر را به هم نزدیک کنید تا به شکل نعل در آید.
مرحله پنجم:
کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید. خمیر را با فاصله در سینی بچینید و سینی را در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید.
مرحله ششم:
پس از پخت اجازه دهید شیرینی کاملا خنک شود و بعد به کمک کاردک از سینی جدا کنید.
مرحله هفتم:
شکلات را به روش بن ماری ذوب کنید (روی بخار کتری). (شکلات در حال ذوب شدن را زیاد هم نزنید چرا که ممکن است سفت شود.)
(اگر مایل هستید روی شیرینی نعلی کنجد یا هر نوع مغز خوراکی بریزید یک عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا لختگی آن از بین برود. به وسیله برس آشپزخانه مقداری از آن روی خمیر بمالید و مغز خوراکی را روی آن بپاشید.)
مرحله هشتم:
یک سر شیرینی را در شکلات ذوب شده بزنید و روی کاغذ روغنی قرار دهید تا شکلات سفت شود.
نکات کلیدی تهیه شیرینی نعلی
– خمیر را اگر زیاد ورز دهید شیرینی نعلی به روغن می افتد و سفت می شود.
– برای تزیین شیرینی از هر ماده ای مثل ترافل، پودر نارگیل یا پسته،پودر گل محمدی و… می توان استفاده کرد.
– این خمیر را می توان قالب زد و شیرینی را به هر شکلی که خواستید در آورید.
– در تهیه این شیرینی هرگز شکر را جایگزین پودر قند نکنید.
همراهان عزیز خوشحال می شویم شیرینی نعلی را با دستور ایران کوک تهیه کنید و عکس آن را در صفحه اجتماعی اینستاگرام با هشتگ آشپزی_ایران_کوکبه اشتراک بگذارید.
- برای: 24 عدد
- حاضر است در : دقیقه
- وعده: دسر
- دسته بندی دستور آشپزی : کیک و شیرینی
- مواد لازم : آرد شیرینی, پودر قند, تخم مرغ, شکلات, مارگارین, وانیل
سلام میگم اگر پودر بادام در دسترس نبود بجاش چی میشه بریزی
میتونید از پودر گردو هم استفاده کنید.
سلام وقتتون بخیر من درست کردم خمیرم از وسط ترک میخوره دلیلش چیه عزیزم؟
سلام عزیزم
معمولا ترک خوردن شیرینی های این مدلی نشون دهنده اینه که آرد زیادی اضافه کردید به خمیر. سعی کنید تا جای ممکن آرد کمتری استفاده کنید. نگرانی چسبندگی خمیر نباشید. وقتی تویخچال بمونه درست میشه.
بکینگ پودر نمیخاد؟؟؟؟
نه این دستور بدون بیکینگ پودر هست.
نمیشه من هرچی میزنم سفت میشه
شیرینی نعلی خانم کامیار:آرد سفید قنادی ١٢٠گرم-کره٧٠گرم-پودرشکر۵٠گرم-شکلات شیری٢٠٠گرم-تخم مرغ ١عدد-روغن مایع٢قاشق سوپخوری -سفیده تخم مرغ ١عدد-مقداری خلال بادام برای تزئین-روش کار:کره به دمای محیط رسیده باشه ۴ساعت قبل همه مواد خارج ازیخچال گذاشته شود کره رابا پودرشکر مخلوط کرده بادورکند همزن برقی زده شود کرم رنگ که شد تخم مرغ کامل رااضافه می کنیم دوقاشق ازآرد راکنار گذاشته وبقیه آرد رابه همزن برقی اضافه کنید خمیر به کیسه نایلونی منتقل می شود ویکساعت دریخچال بماندوقتی تویخچال میره دیگه چسبندگیش گرفته می شود ازخمیر به اندازه نصف گردوبرمیداریم وروی میز آرد پاشی شده بصورت لوله ای درست میکنیم ونعلی شکل می کنیم دمای فر ١٨٠ مدت پخت ١۵دقیقه است
این مواد چه تعداد شیرینی میده؟ و اینکه به جای مارگارین میشه کره استفاده کرد؟
حدود 24 عدد میشه. فکر نمیکنم با کره هم مشکلی باشه