دستوری که در ادامه میبینید مربوط به تهیه خمیر ژلارد هست که دوست خوب ما مادر زینب سادات با ما به اشتراک گذاشته و این دستور رو خودشون ابداع کردند. ژلارد نوعی خمیر خوراکی است که میتواند به عنوان جایگزین خمیر فوندانت در تزیین کیک استفاده شود. از خمیر ژلارد میتوان برای ساخت گل تزیینی یا کاور کامل کیک و گذاشتن در مولد فوندانت استفاده کرد. این خمیر خیلی ساده و در زمان حدوداً 20 دقیقه آماده میشود.

طرز تهیه خمیر ژلارد:

اول نشاسته را در شیر حل میکنیم.اگه ناخالصی داشت صافش میکنیم. بعد، بقیه مواد (آرد،شکر،روغن،پودر ژله، وانیل) رو مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا هیچ گلوله ای باقی نمونه، روی گاز میگذاریم با شعله ملایم و دائم هم میزنیم تا سفت بشه و حالت خمیری پیدا کنه، دو‌ دقیقه دیگه هم روی حرارت زیر و‌ روش میکنیم. بعد میگذاریم کنار تا سرد بشه. بعد از سرد شدن کاملش آماده کاره. دستها رو چرب کنید، کمی ورز بدید تا یکدست بشه.  

روش استفاده از خمیر ژلارد:

میتونید اول‌کیک رو خامه کشی کنید بعد با ژلارد‌ روی اون‌ رو‌ تزیین کنید، یا از گاناش استفاده کنید و حتی بدون خامه هم برای تزیین و کاور کیک مناسبه،یعنی کارتون رو راه میندازه ،ممکنه موقع برش،کمی از کیک جدا بشه،که البته پیشنهاد میشه، سطح کیک رو قبلش مرطوب کرده باشید.  

نکته ها

1- میتونید ژله رو حذف کنید،سه چهار قطره اسانس به موادتون بزنید. ژله های رنگدار، رنگ ملایمی به خمیر میدن. پس برای داشتن رنگهای شاد، باید خمیر رو رنگ کنید و برای داشتن رنگ سفید، باید ژله آلوئه‌ورا بزنید، البته بخاطر وجود آرد، خمیرتون سفید صدفی نمیشه و یه مقدار کرم رنگه. 2- جایگزین عالی برای فوندانت که من بارها درست کردم، با این دستور اصلا طعم‌ نشاسته یا آرد نمیده‌. 3- ده روز توی یخچال میمونه، ولی همون سه چهار روز اول استفاده بشه بهتره. 4- یک بار مقداریش رو فریز کردم و یک هفته بعد استفاده کردم، کیفیتش تغییری نکرد (البته تو ظرف دربسته، چون توی پلاستیک ممکنه بوی یخچال رو به خودش جذب کنه). 5- موقع کار،از روغن کمک بگیرید. 6- نشاسته گندم استفاده میشه،چه‌نوع پودری ش،چه نشاسته گل. احتمالاً ۹۵٪ میشه نشاسته ذرت رو جایگزین کرد، ولی هنوز امتحان نشده. 7- طعمش با شیر بهتره. 8- اگه رنگ تون رقیقه، یا میخواید آب لبو بزنید،همون اول به مواد اضافه کنید،البته میزان مایع بیشتر از ۱/۳ پیمانه نشه. 9- چون مقیاس اندازه گیری تو این خمیر، قاشق غذاخوریه، احتمال داره که برای بعضی عزیزان، خمیر کمی به دست بچسبه،در این صورت کمی دیگه آرد اضافه کنید و کمی دیگه حرارت بدید. 10- با این مقادیر، خمیری به اندازه ی یه مشت بسته بدست میاد. 11- اگه‌میخواید، ژلاردتون سفت تر بشه، چندتا راه هست: * نشاسته رو بیشتر کنید؛ * پودر ژله بجای یک قاشق، دو قاشق بریزید؛ * یا روغن‌رو حذف کنید،فقط موقع کار روغن بزنید؛ * و‌ یا اینکه بیشتر حرارتش بدید، که سفت تر بشه. 12- این نکته قابل ذکر هست، که کلاً کیک با روکش خمیر( فوندانت یا ژلارد) خیلی زیبا ست و جای مانور زیادی داره، ولی ممکنه عده ای نپسندن.چون بعضی سلیقه ها خوششون نمیاد خمیر بخورن.چه فوندانت باشه چه ژلارد.   ? ژلارد میتونه یه خمیر بازیِ بهداشتی و خوب برای بچه ها?? هم باشه.