خرید رنگ خوراکی

رنگ خوراکی به هر ماده یا افزودنی گفته می­شود که با افزوده شدن به غذا یا نوشیدنی به آن رنگ دهد. این رنگ ها  انواع مختلفی دارند از قبیل رنگ خوراکی مایع، ژله ای، پودری و اسپری. از رنگ خوراکی هم در صنایع غذایی استفاده می­شود و هم در آشپزی خانگی. البته ناگفته نماند که رنگ دهنده های خوراکی کاربردهای دیگری هم دارند. مثلا از این مواد در ساخت لوازم آرایشی، دارویی، ساخت کاردستی و... نیز استفاده می­شود. از این جهت لازم دانستیم یک راهنمای خرید رنگ خوراکی به صورت جامع و کامل برای شما عزیزان آماده کنیم.

 

 

برای خرید رنگ خوراکی اینجا کلیک کنید

 

 

 

مردم غالباً در ذهن خود رنگ­های خاصی را به طعم های به خصوصی ارتباط می­دهند. بنابراین رنگ غذا می­تواند بر طعمی که فرد از خوردن غذا احساس می­کند هم تأثیر بگذارد. برای نمونه خیلی از وقت ها از این موضوع در ساخت تافی­های رنگی استفاده می­شود. در مجموع، از رنگ مجاز خوراکی ممکن است به دلایل مختلفی استفاده شود. در ادامه به برخی از از این کاربردها اشاره خواهیم کرد.

 

کاربرد رنگ خوراکی

پیش از اقدام به انتخاب و خرید رنگ خوراکی بد نیست با چند مورد از کاربردهای این نوع رنگ ها آشنا شوید:

- جذاب­تر و خوشمزه­تر به نظر رسیدن غذا یا دادن اطلاعات بیشتری در مورد خوراکی مورد نظر؛ مثلا رنگ سبز ممکن است نشان دهنده­ی گیاهی بودن خوراکی باشد.

- جبران رنگ از دست رفته خوردنی هایی که در اثر قرار گرفتن در نور، دما یا رطوبت زیاد و یا شرایط نگهداری خاصی رنگ اصلی خود را از دست داده­اند.

- اصلاح رنگ محصول خوراکی که رنگ آن به صورت طبیعی متفاوت از آب درآمده.

- جلا دادن به رنگ­های طبیعی و براق تر نشان دادن آنها.

- افزودن رنگ به خوراکی های بی رنگ.

شاید این کاربردها زیاد برای مصرف کنندگان خانگی رنگ های خوراکی ملموس نباشد. از این رو، در ادامه به چند نمونه از کاربردهای ملموس تر نیز به عنوان نمونه می­پردازیم.

- افزودن رنگ به روکش­های مختلف کیک مانند خامه قنادی، باتر کرم و همچنین فوندانت

- تهیه کیک، شیرینی و کوکی­های رنگی به خصوص برای مناسبت­های خاص مثل شب یلدا یا ولنتاین.

- تهیه رویال آیسینگ برای تزیین کوکی

- افزودن رنگ به شکلات سفید

 

انواع رنگ خوراکی به همراه کاربرد و طرز استفاده

حال اگر کاربرد خاصی برای رنگ خوراکی مد نظر دارید و قصد خرید رنگ خوراکی را دارید لازم است پیش از هر چیز انواع مختلف رنگ های خوردنی را بشناسید. در ادامه انواع رنگ خوراکی را به شما معرفی خواهیم کرد.

 

رنگ خوراکی مایع: مناسب برای ژله و دسرهای مایع

این نوع رنگ خوراکی همان طور که از نام آن مشخص است شکل مایع دارد و اغلب به صورت قطره چکان های کوچک به فروش میرسد. بنابراین در دستورهای غذایی هم اغلب گفته میشود برای تهیه خوراکی مورد نظر حدودا چند قطره از رنگ لازم است. علاوه بر این شما میتوانید با افزودن رنگ به صورت قطره قطره و مخلوط کردن در هر مرحله این کار را ادامه دهید تا به رنگ دلخواه خود برسید. به همین دلیل هم رنگ مایع مناسب ترین گزینه برای تازه کارهاست.

نسبت به انواع دیگر رنگ قیمت پایین­تری دارد و از این رو به نسب مقرون به صرفه است. بهتر است این نوع رنگ را زمانی انتخاب کنید که رنگ مورد نظر شما رنگی روشن و کمرنگ است و یا قرار نیست پخته شود، چون رنگ مایع در اثر حرارت کمرنگ تر میشود. برای رنگ کردن دسرهای بزرگی مانند کیک به رنگ­های پرجلا و تیره ممکن است مجبور شوید یک شیشه کامل از این نوع رنگ را به مایه کیک اضافه کنید. که البته این مقدار مایع ممکن است به بافت کیک آسیب برساند.

برای رنگ­آمیزی تخم مرغ رنگی با این نوع رنگ میتوانید آن را در سرکه حل کنید و سپس با قلمو روی پوست تخم مرغ آب پز بکشید.

 

خرید رنگ خوراکی مایع

 

رنگ خوراکی ژله ای: مناسب برای خامه، باترکرم و فوندانت

رنگ ژله­ای هم نوعی رنگ خوراکی تهیه شده از مواد شیمیایی است که بر پایه­ی آب، گلیسیرین و شیره ذرت تهیه می­شود. رنگ ژله ای اغلب در تیوب­های کوچک به فروش می­رسد. هنگام خرید رنگ ژله­ای باید توجه داشته باشید که این رنگ­ها غلظت خیلی بیشتری در مقایسه با رنگ مایع دارند. بنابراین مقدار خیلی کمی از آنها می­تواند رنگ زیادی به غذا بدهد. بنابراین برای تهیه خوراکی­هایی با رنگ­های پررنگ و جذاب عالی است.  رنگ خوراکی ژله ای حرفه ای تر است و تنها در فروشگاه­های لوازم قنادی حرفه ای به فروش می­رسد. اما قطعا ارزش تهیه­اش را دارد و از خرید آن پشیمان نخواهید شد.

خرید رنگ خوراکی ژله ای

رنگ خوراکی پودری: مناسب برای آیسینگ های مختلف

همان طور که می­دانید رنگ خوراکی پودری که به نام داست (Dust) نیز شناخته می­شود، به شکل پودر در بازار به فروش می­رسند. این رنگ ها حلال در چربی هستند و عمدتا نیاز به رقیق شدن دارند. کاربرد رنگ خوراکی پودری در رنگ آمیزی فوندانت، انواع ایسینگ، گل های خوراکی شکری، باترکریم، خامه، ایزومالت و... است. بنابراین این نوع رنگ برای کسانی که علاقه مند به تکنیک­های تزیین کیک هستند عالی است. البته قیمت رنگ خوراکی پودری از انوع دیگر بیشتر است اما به خصوص در حالت محلول در چربی رنگی بسیار زیبا و براق ایجاد میکند.

داست طلایی و داست نقره ای از جمله معروف ترین رنگ های پودری هستند که کاربرد زیادی دارند. حلال این رنگ ها روغن مایع و الکل خوراکی است. طرز استفاده از رنگ خوراکی پودری به دو صورت است:

 روش اول استفاده از رنگ خوراکی پودری: مقدار کمی از پودر را روی سطح تمیزی بریزید. قلموی مورد نظر را به آرامی روی رنگ حرکت دهید تا به رنگ آغشته شود. سپس قلمو را به آرامی تکان دهید تا رنگ اضافه بریزد. سپس بخش مورد نظر از فوندانت را با سر قلمو رنگ کنید. به این ترتیب شاین ملایم و جذابی روی فوندانت ایجاد می­شود.

روش دوم (مرسوم ترین روش استفاده): در این روش پودر رنگ در کمی روغن حل میشود. مثلا اگر حدودا نیاز به دو قاشق رنگ خوراکی دارید، دو قاشق روغن را دی کاسه کوچکی میریزید. سپس مقدار کمی از پودر رنگ را با نوک ئالت/چاقو یا سر خود قلمو بردارید و به روغن اضافه کنید. سپس با قلمو مخلوط را هم بزنید. رنگ نباید زیاد غلیظ و یا زیاد رقیق باشد. بعد از مخلوط کردن میتوانید به راحتی رنگ را به کمک قلمو روی فوندانت یا سطح مورد نظر بکشید. با استفاده از روغن رنگ بسیار برق و خوش رنگی خواهید داشت.

رنگ پودری برای شیرینی­هایی که اضافه کردن مایع به آنها بافتشان راخراب می­کند عالی است. بنابراین در تهیه شیرینی ماکارون و رنگ کردن شکلات سفید بهتر است از این نوع رنگ استفاده کنید. اما باید مراقب باشید و رنگ را کم کم اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است با رنگ بسیار تیره ای مواجه شوید.

 

خرید رنگ خوراکی پودری


اسپری رنگ خوراکی

اسپری­ها کاربرد کمتری دارند اما در عوض استفاده از آنها بسیار راحت و بی دردسر است. برای رنگ­آمیزی کیک به این روش کافی است اول آن را خامه­کشی کنید. سپس اسپری را تکان دهید و از فاصله نیم متری به سمت کیک بپاشید. بهتر است اطراف کیک خالی باشد تا رنگ اسپری آشپزخانه شما را کثیف نکند.

خرید اسپری رنگ خوراکی

 

رنگ خوراکی طبیعی

از مواد طبیعی هم میتوانید در منزل برای افزودن رنگ به خوراکی های مختلف استفاده کنید. استفاده از رنگ های طبیعی هرچند برای همه کاربردها امکان پذیر نیست ولی در خیلی از مواقع کارساز است و به علاوه سالم تر نیز هست. در ادامه لیستی از رنگ های خوراکی طبیعی را برای شما آماده کرده ایم (صرفاً برای ایده دادن به شما عزیزان):
صورتی: توت فرنگی و تمشک

قرمز: لبو و گوجه

نارنجی: هویج، پاپریکا، سیب زمینی شیرین

زرد: زعفران و زردچوبه

سبز: ماچا  (پودر برگ چای سبز) و اسفناج

آبی: کلم قرمز و جوش شیرین

بنفش: بلوبری و سیب زمینی شیرین بنفش

قهوه ای: قهوه و کاکائو

مشکی: زغال

برندهای رنگ خوراکی

حال که برای خرید رنگ خوراکی با انواع آن آشنا شدید و نوع مناسب برای کاربرد خود را انتخاب کردید، لازم است برندهای تولیدکننده این محصول را بشناسید.

رنگ خوراکی خط زرد

یکی از شناخته شده ترین برندهای ایرانی رنگ خوراکی خط زرد است. شاید نام این برند خط زرد باشد اما تنوع رنگ های خوراکی این شرکت هیچ کم و کاستی ندارد. این تولید کننده نام آشنای ایرانی امکان خرید رنگ های مایع و ژله ای باکیفیت را با قیمت مناسب برای علاقه مندان به آشپزی و شیرینی پزی مهیا کرده است.

خرید رنگ‌ خوراکی خط زرد

رنگ خوراکی ماگما

رنگ خوراکی ژله­ای ماگما محصولی وارداتی است که از کیفیت خوبی برخوردار است. رنگ ماگما به صورت ژله ای در بازار به فروش می­رسد و از رنگ­های مایع غلیظ تر است. از این نوع رنگ میتوانید در رنگ­آمیزی خامه، باتر کرم و فوندانت استفاده کنید. مقدار کمی از این مایع ژله ای زنگ زیادی به غذای شما می­دهد.

خرید رنگ‌ خوراکی ماگما

 

رنگ خوراکی ویلتون محصول یکی از معروف­ترین برندهای لوازم قنادی در جهان است. رنگ خوراکی فو نیز محصول کشور ترکیه است. اما در حال حاضر این محصولات به صورت قانونی وارد کشور نمی­شود و به همین علت بهتر است در صورت مواجه شدن با این محصولات هنگام خرید رنگ خوراکی احتیاط کنید.

 

رنگ خوراکی از کجا بخرم؟

حال که با انواع رنگ خوراکی، کاربرد، مزایا، معایب و طرز استفاده از آنها آشنا شدید می­توانید سری قیمت رنگ خوراکی را با مراجعه به صفحه هر یک از این محصولات در فروشگاه ایران کوک بررسی کنید و با اطلاع کامل اقدام به خرید کنید. امیدواریم این راهنما به شما در خرید رنگ خوراکی کمک کرده باشد.

 

رنگ خوراکی از کجا بخرم؟