برای کسانی که اهل شیرینی‌پزی هستند، ترافل اسمی آشناست. اما این نام کمی ابهام‌آمیز هم هست و معمولاً سؤال‌های بسیاری به همراه دارد. اگر کسی به شما بگوید «امروز می‌خواهم ترافل شکلاتی درست کنم؟» احتمالاً منظورش را می‌فهمید. اگر هم بگوید «دارم برای خرید ترافل رنگی به فروشگاه می‌روم» باز هم به احتمال زیاد منظورش را می‌فهمید.
همان‌طور که متوجه شدید ما در زبان فارسی به دو مفهوم کاملاً متفاوت می‌گوییم «ترافل»! اولی نوعی شیرینی است. ترافل شکلاتی، یکی از تنقلات خوشمزه است که مغز آن از گاناش شکلات تشکیل شده. گاناش بعد از گرد شدن داخل پودر کاکائو، پودر نارگیل یا مغزهای مختلف غلتانده می‌شود و به شکل شیرینی‌های شکلاتی زیبا و خوشمزه در می‌آید. البته امروزه، انواع دیگری از آن مثل ترافل خرمایی هم ابداع شده. اما به هر حال این شیرینی در اصل با شکلات تهیه می‌شود.
حالا می‌رسیم به ترافل رنگی یا اسپرینکز (sprinkles). وقتی از خرید ترافل صحبت می‌کنیم منظورمان این نوع ترافل است که در فروشگاه‌های لوازم قنادی فروخته می‌شود و در قسمت‌های بعدی خواهیم گفت دقیقاً چیست، چه انواعی دارد و از چه موادی ساخته می‌شود. در کشورهای مختلف، این محصول نام‌های مختلفی گرفته است. مثلاً در آمریکا به آن «اسپرینکلز» یا در برخی ایالت‌ها «جیمیز» گفته می‌شود. اما در انگلستان و استرالیا اغلب به آن Hundreds and thousands می‌گویند، یعنی «صدها و هزارها». منطقی است. نه؟ چون هیچ وقت یک دانه آن را تنها نمی‌بینید. اولین نکته در استفاده از ترافل این است که باید صدها یا هزارها از آن را استفاده کنید تا به چشم بیاید! به هر حال این روزها در ایران به آن ترافل گفته می‌شود. حالا چرا و این کلمه از کجا آمده دقیقاً مشخص نیست. شاید به این خاطر که گاهی سطح ترافل شکلاتی را با ترافل‌های کوچک رنگی می‌پوشانند، این اسم در ایران جا افتاده باشد.

 

برای خرید ترافل کیک اینجا کلیک کنید
 

فرق ترافل با دراژه

قبل از اینکه به سراغ مفهوم دقیق ترافل رنگی برویم و در مورد خرید ترافل صحبت کنیم، بیایید حالا که دور هم هستیم(!) یک ابهام کوچک دیگر را هم با هم رفع کنیم. از بعضی از دوستان شنیده‌ام که به جای کلمه ترافل از دراژه استفاده می‌کنند. اما دراژه واژه مناسبی نیست. بیایید نگاه نزدیکتری به این لغت بیاندازیم.
دراژه در اصل یک واژه فرانسوی (Dragée) است. آن هم در اصل به مغزهایی مثل بادام گفته می‌شده که با روکش‌های شکری رنگارنگ پوشانده می‌شدند و برای تزیین کیک و دسر به کار می‌رفتند. البته بعدها شکل‌های دیگری از دراژه مثل اسمارتیز و مروارید خوراکی هم ابداع شد. اما نکته‌ای که حتماً متوجه آن شدید این است که دراژه از ترافل بزرگ‌تر است و برخلاف ترافل، معمولاً دارای مغز بادام، فندق، شکلات و… است. حتی به داروهای تلخی که برای استعمال راحت‌تر از روکش شکری پوشانده شده‌اند هم دراژه گفته می‌شود. پس نباید دراژه را با ترافل اشتباه گرفت.

 

ترافل چیست؟

حال ببینیم ترافل رنگی که در فروشگاه‌های لوازم قنادی به فروش می‌رسد دقیقاً چیست. ترافل‌ها تکه‌های ریز شیرینی هستند که از شکر و نشاسته ساخته می‌شوند. البته، معمولاً در ساخت ترافل از رنگ‌های خوراکی هم استفاده می‌شود. برای همین هم به آن ترافل رنگی گفته می‌شود. جذابیت اصلی این محصول هم همین رنگ‌های مختلف است. البته ترافل علاوه بر رنگ‌های مختلف شکل‌های مختلفی هم دارد که در قسمت‌های بعدی آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.
زمان دقیق اختراع ترافل و اینکه چه کسی آن را اختراع کرده دقیقاً معلوم نیست. خیلی‌ها ادعا دارند که برای اولین بار تولید و فروش ترافل رنگی را آغاز کرده‌اند. اما حقیقت مشخص نیست و در مورد آن تردید زیادی وجود دارد. تنها چیزی که با اطمینان می‌شود گفت این است که بیش از ۱۰۰ سال از اختراع ترافل می‌گذرد. حالا پس از یک قرن، خرید ترافل رنگی بسیار آسان شده و شما می‌توانید با چند کلیک هر نوع ترافلی را که دوست دارید سفارش دهید.

 

انواع ترافل رنگی در فروشگاه ایران کوک

 

خرید انواع ترافل رنگی

ترافل رنگی از نظر طرح سه نوع مختلف دارد که هر کدام جذابیت‌ها و کاربردهای خود را دارند.

۱- ترافل شنی

ترافل شنی از دیگر انواع ترافل کوچکتر و احتمالاً قدیمی‌تر است. از این ترافل می‌توانید برای تزیین انواع کیک، شیرینی و دسر استفاده کنید. به طور نمونه، یکی از کاربردهای جذاب ترافل شنی تزیین دهانه لیوان میلک‌شیک است. کافی است دهانه لیوان را تا یک سانت در شکلات (یا شکلات سفید) فرو کنید و بعد در ظرفی حاوی ترافل های شنی رنگی بغلتانید. بعد هم میلک شیک را داخل آن لیوان دلربا بریزید و سرو کنید.

 

خرید ترافل شنی

 

۲- ترافل رشته ای

ترافل رشته‌ای کمی بزرگ‌تر و جسورانه‌تر از ترافل شنی است. همان‌طور که از اسمش پیداست به شکل رشته‌های کوچک رنگی است. از این ترافل هم می‌توانید برای تزیین کیک و شیرینی استفاده کنید. فراموش نکنید برای تزیین باید سطح مورد نظر از خامه، کرم یا گاناش شکلات پوشانده شده باشد تا ترافل به آن بچسبد و جدا نشود. در ضمن، می‌توانید ترافل را داخل مایه کیک هم بریزید، درست مثل کیک اسمارتیز.

 

خرید ترافل رشته ای

 

۳- ترافل قلبی

ترافل قلبی بیشتر از بقیه ترافل‌ها به ظاهر خود می‌رسد! این نوع ترافل به شکل قلب است و به‌خصوص برای تزیین شیرینی‌های مناسبت‌های عاشقانه مثل ولنتاین، جشن نامزدی و سالگرد ازدواج عالی است. البته بچه‌ها هم عاشق این نوع ترافل زیبا هستند. پس برای تزیین کیک تولد بچه‌ها هم می‌توانید از ترافل قلبی استفاده کنید.

 

خرید ترافل قلبی

 

۲ محصول مشابه که نباید با ترافل اشتباه گرفته شوند

در فروشگاه‌های لوازم قنادی با دومحصول مشابه مواجه می‌شوید که هرچند ممکن است در دسته ترافل‌ها قرار بگیرند اما تفاوت‌هایی با ترافل رنگی دارند.

 

اسمارتیز ریز

گروه اول اسمارتیزهای ریز هستند که درشت‌تر از ترافل و دارای مغز شکلاتی‌اند. اسمارتیزهای ریز برای تزیین سطح کیک و کاپ کیک و روی دسرهایی مثل موس، پودینگ و حتی فرنی مناسب هستند. اما به خاطر اندازه بزرگترشان برای تزیینات ظریفی مثل دهانه لیوان مناسب نیستند.

 

خرید اسمارتیز ریز

 

مروارید خوراکی

همان‌طور که گفته شد، مرواریدها در‌واقع نوعی دراژه هستند. مروارید خوراکی سطح براق و متالیک دارد و اغلب در رنگ‌های طلایی، نقره‌ای و مسی به فروش می‌رسد. مغز مروارید قابل خوردن است اما قدری سفت‌تر از معمول است و شاید بهتر باشد از خوردن آن صرف نظر کنید، به‌خصوص اگر دندان‌های حساسی دارید. اگر نگران سلامتی دندان‌های خود هستید، بهتر است فقط از ظاهر زیبای این مرواریدها لذت ببرید.

خرید مروارید خوراکی


رنگ ترافل

وقتی بحث خرید ترافل مطرح می‌شود، اولین نکته انتخاب رنگ است. ترافل رنگی معمولاً از ترکیب ترافل‌هایی با رنگ‌های مختلف تشکیل شده است. اما ترافل‌هایی هم هستند که رنگ‌های دیگری دارند. در ادامه برخی از رایج‌ترین رنگ‌های ترافل را که می‌توانید از بیشتر فروشگاه‌های لوازم قنادی خریداری کنید معرفی می‌کنیم.

 

ترافل رنگی

تصویر کلی که معمولاً افراد از ترافل در ذهن خود دارند، تصویر ترافل رنگی است. یعنی ترافل‌های ریز رنگارنگ مخلوط با هم: قرمز، زرد، آبی، سبز و نارنجی. با خرید ترافل رنگی می‌توانید روی بستنی، کیک یا دسر دلخواه خود را به راحتی تزیین کنید. فراموش نکنید این نوع ترافل محبوب همه و به خصصصوص مورد علاقه بچه‌هاست.

 

ترافل قرمز و مشکی

قرمز و مشکلی ترکیب شیک و جذابی است که می‌توانید از آن در مهمانی‌هایی که تم قرمز سیاه دارند استفاده کنید.

 

ترافل سفید و صورتی

سفید و صورتی هم دو رنگی هستند که ترکیب آن‌ها معمولاً طرفداران زیادی دارد. چه در انتخاب لباس باشد و چه تزیین کیک و دسر. این ترکیب به‌خصوص روی روکش شکلاتی جلوه زیبایی پیدا می‌کند. برای نمونه، می‌توانید از آن برای تهیه شکلات ولنتاین استفاده کنید.

 

ترافل ۳ رنگ

ترافل ۳ رنگ از ترکیب رنگ‌های آبی، قرمز و سفید تشکیل شده و جلوه بسیار خاص و جذابی دارد. اگر از دسته افرادی هستید که استفاده از تزیینات رنگی را دوست دارید اما معتقدید ترافل رنگی کار را بیش از حد شلوغ می‌کند، ممکن است خرید ترافل سه رنگ را ترجیح بدهید. ترکیب رنگی این ترافل کاملاً با کاپ کیک بستنی سه رنگ که طرز تهیه‌اش را قبلاً آموزش دادیم هماهنگی دارد و می‌تواند تزیین این کیک را کامل کند.

 

ترافل تک رنگ

ترافل‌های تک رنگ هم فوق‌العاده کاربردی هستند. شما می‌توانید بسته به رنگ دسر، روکش کیک و یا تم مهمانی هر رنگ ترافل را که دوست دارید انتخاب و برای تزیین استفاده کنید. حتی می‌توانید به سلیقه خود دو یا سه رنگ دلخواه خود را تهیه و با هم مخلوط کنید. یکی از محبوب‌ترین ترافل‌های تک رنگ، ترافل رشته ای کاکائویی است.

 

 

ترافل رنگی از کجا بخرم؟

حالا که با همه انواع شکل‌ها و رنگ‌های ترافل تزیینی آشنا شدید، شاید بپرسید انواع ترافل رنگی را از کجا تهیه کنیم؟ باید بگویم که این روزها استفاده از ترافل خیلی خیلی رایج شده و شما می‌توانید هر کجا که هستید به راحتی آن را تهیه کنید. در فروشگاه آنلاین ایران کوک همه انواع ترافل‌های گفته شده را می‌توانید مشاهده و خریداری کنید. امکان ارسال برای سرتاسر کشور وجود دارد.


امیدوارم از این مطلب لذت برده باشید. حال که بحث خرید ترافل تمام شد، اگر دوست داشته باشید میتوانید بخش بعدی را هم برای اطلاعات عمومی بخوانید.


ترافل هلندی: هاخلسلاخ

 

خرید ترافل هلندی

 

اگر به کشورهای هلند، بلژیک و یا مستعمره‌های سابق هلند سفر کرده باشید یا در مورد غذاهای این کشورها مطالعه کرده باشید شاید اسم هاخلسلاخ به گوشتان خورده باشد. هاخلسلاخ خیلی شبیه به ترافل رشته‌ای است و معمولاً به رنگ قهوه‌ای یا ترکیب سفید و قهوه‌ای است. شاید بتوان اسمش را گذاشت ترافل هلندی! اگر جایی با هاخلسلاخ شکلاتی برخورد کردید، بدانید که با ترافل معمولی تفاوت دارد. این نوع ترافل فقط از شکر و نشاسته ساخته نشده و حداقل ۳۲ درصد پودر کاکائو دارد. به همین دلیل هم واقعاً طعم عالی شکلات را می‌دهد. هلندی‌ها معمولاً آن را به عنوان صبحانه همراه با نان و کره میل می‌کنند.