Generic selectors

خواص سبوس برنج

۸۴۹ بازدید

سبوس (به انگلیسی bran) به لایه ی خارجی سخت دانه ی غلات گفته می شود. سبوس برنج، گندم، ذرت، جو دوسر، جو، چاودار، ارزن و … انواعی از سبوس ها است که هر کدام خواص بسیاری برای سلامتی دارند. در ادامه قصد داریم خواص سبوس برنج و همچنین ارزش غذایی آن را بررسی کنیم.

 

سبوس-برنج

 

ارزش غذایی سبوس برنج در هر 100  گرم:

کالری: 249

چربی: 7 گرم

کلسترول: 0 میلی گرم

سدیم: 4 میلی گرم

پتاسیم: 566 میلی گرم


کربوهیدرات: 66 گرم

پروتئین: 17 گرم

فیبر: 15 گرم

قند: 1.5 گرم

مقادیری “منیزیم”، “روی” و مقدار زیادی ویتامین های گروه “ب” نیز در سبوس برنج یافت می شود.

 

فواید و خواص سبوس برنج:

  • درمان دیابت
  • درمان کلسترول خون بالا
  • درمان چاقی
  • درمان اعتیاد به الکل
  • کند کردن روند پیشرفت بیماری ایدز
  • کاهش تشکیل انواع خاصی از سنگ های کلیه
  • کمک به درمان بیماری های شریان های قلبی
  • دارای خاصیت آنتی اکسیدانی
  • کمک به لاغری و تناسب اندام بدون آنکه پوست صورت و بدن اسیبی ببیند
  • مرطوب کننده طبیعی پوست
  • تقویت و افزایش رشد مو
  • بهبود عضله سازی در بدن سازی
  • پیشگیری و درمان یبوست
  • درمان کم خونی
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان به ویزه در دوران یائسگی

 

طبع سبوس برنج:

طبیعت سبوس برنج معتدل است.

 

آرد سبوس برنج

 

طرز استفاده از سبوس برنج:

برای بهره بردن از خواص سبوس برنج که در قسمت قبل ذکر کردیم میتوانید از روش های زیر استفاده کنید:

– از سبوس برنج به طور پودری در تهیه انواع نان، کوکی و شیرینی استفاده می شود.

– از سبوس برنج نیز در تهیه “سوپ سبوس برنج”استفاده می شود.

–  هم چنین در تهیه دمنوش و عصاره سبوس برنج و نیز روغن سبوس از سبوس برنج استفاده می شود.

 

مقدار مصرف برای استفاده از خواص سبوس برنج:

هرچند خواص سبوس برنج بسیار متنوع است، مقدار مصرف آن بستگی به هدف اصلی شما دارد. بنابراین لازم است با توجه به این که برای چه میخواهید سبوس را مصرف کنید، مقدار و مدت مصرف را انتخاب نمایید.

– به منظور کاهش کلسترول خون: 12-84 گرم سبوس برنج در روز

– به منظور درمان سنگ کلیه: 10 گرم سبوس برنج دوبار در روز به مدت 3 تا 5 سال

– به منظور لاغری و تناسب اندام: 1 قاشق مربا خوری را در یک لیوان آب حل کرده و میل نمایید.

 

عوارض و مضرات سبوس برنج:

– در بعضی افراد ممکن است باعث حساسیت و آلرژی شود که با خارش و قرمزی پوست نمایان می شود.

– افرادی که مبتلا به بیماری های گوارشی مانند زخم معده و کولیت عصبی روده هستند سبوس برنج انتخاب مناسبی نمی تواند باشد زیرا دارای فیبر زیادی است.

– متخصصان توصیه می کنند افرادی که در عمل بلع مشکل دارند بهتر است از مصرف سبوس برنج خودداری کنند چون می تواند منجر به خفگی شود.

– بهتر است خانم ها در دوران بارداری و شیردهی از مصرف سبوس برنج خودداری کنند.

– هم چنین به خاطر این که اثرات مصرف سبوس برنج در نوزادان و کودکان هنوز به طور دقیق مشخص نیست بهتر است نوزادان و کودکان عزیز از مصرف این ماده خودداری کنند.

 

حال که خواص سبوس برنج به خوبی آشنا شدید و موارد محدودیت آن را هم شناختید میتوانید با خیال راحت و با اطلاع کامل از این ماده غذایی مفید در برنامه غذایی خود و خانواده تان استفاده کنید. امیداریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

بدون دیدگاه.

پاسخی بگذارید