برتر

تغذیه در سندرم تخمدان پلی کیستیک

۴,۳۲۷ بازدید
فروشگاه ایران کوک

 

سندروم تخمدان پلی کیستیک

 

تغذیه  در سندرم تخمدان پلی کیستیک

 

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک یک عارضه شایع در میان دختران جوان و خانم‌ها می‌باشد. از هر 10 زن یک نفر به این بیماری مبتلاست. این نشانگان در حقیقت یک اختلال هورمونی است که می‌تواند باعث بی‌نظمی در قاعدگی، رشد موهای زاید و آکنه و حتی ناباروری شود و دارای شدت‌های متفاوت در افراد مختلف است. از آنجا که معمولاً دارای بیش از یک علامت است به آن سندرم گفته می‌شود.

 از آنجا که افراد مبتلا به این اختلال با احتمال بیشتری نسبت به خانم‌های سالم دچار بیماری‌های دیابت، قلبی- عروقی و سرطان رحم می‌شوند، درمان هر چه زودتر باعث کاهش خطر بیماری و مرگ و میر در آن‌ها می‌شود.

 

علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

1)‌ قاعدگی بی‌نظم مثلاً ایجاد فاصله بسیار زیاد بین دو پریود یا کوتاه شدن بیش از اندازه این زمان

فروشگاه ایران کوک

2)‌ افزایش رشد مو در روی صورت و نقاط دیگر بدن که به آن پرمویی یا هیرسوتیسم می‌گویند.

3)‌ افزایش وزن و مشکل در کاهش وزن

4) تکه‌هایی از تیرگی پوست در پشت گردن و مناطق دیگر بدن که به آن آکانتوزیس نیگریکانس گفته می‌شود.

5)‌ افزایش قند خون، انسولین خون و افزایش مقاومت به انسولین و نیز تستوسترون در خون

 

توصیه‌های غذایی

* سعی کنید وزن خود را کاهش دهید. کاهش وزن به میزان 5 تا 10 درصد می‌تواند منجر به بهبود شرایط شود.

*‌ تعادل را در مصرف انواع مواد غذایی رعایت کنید.

*‌ دریافت غذاهای کربوهیدراتی نظیر نان، برنج، ماکارونی و سیب‌زمینی را نسبت به قبل کمتر نمایید.

*‌ دریافت غذاهای غنی از فیبر نظیر سبزیجات، میوه‌ها و حبوبات را افزایش دهید.

*‌ میزان چربی دریافتی خود به خصوص چربی‌های اشباع را کاهش دهید.

*‌  غذای خود را در وعده‌های بیشتر ولی در سهم‌های کوچک‌تر میل کنید این کار به کنترل قند خون شما کمک می‌کند.

*‌ پروتئین نقش مهمی در ثبات قند خون دارد. سعی کنید در هر وعده غذایی یک منبع پروتئینی نظیر گوشت، ماهی، مرغ، لبنیات، تخم مرغ و یا آجیل بگنجانید.

*‌ برای پیشگیری از بروز دیابت، سعی کنید هر هفته حداقل 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط تا شدید داشته باشید.

*‌ تا حد امکان غذاهای تازه مصرف کنید و از مصرف غذاهای نمک ‌سود شده، کنسروی و دودی خودداری نمایید.

*‌ سعی کنید سبزی‌ها، میوه‌ها، حبوبات، غلات سبوس‌دار، ماهی و یا گوشت بدون چربی، آجیل و مغزها را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید.

*‌ اگر تاکنون دریافت فیبر غذایی بسیار کمی داشته‌اید، سعی کنید به تدریج بر میزان آن بیفزایید. اضافه شدن تدریجی فیبر باعث می‌شود از ابتلا به ناراحتی گوارشی حاصل از دریافت زیاد فیبر جلوگیری گردد.

* قند، شکر و شیرینی را تا حد امکان از رژیم غذایی روزانه خود حذف کنید و به جای آن دریافت کربوهیدرات‌های پیچیده و غلات سبوس‌دار را افزایش دهید.

*‌ تا حد امکان از لبنیات کم‌چرب استفاده نمایید.

*‌ در هفته دو تا سه بار ماهی مصرف کنید.

*‌ به جای سرخ کردن مواد غذایی با روغن، آن‌ها را کباب‌پز، بریان، فرپز یا آب‌پز نمایید.

* نمک دریافتی خود را کاهش دهید و به جای آن از ادویه‌ها و چاشنی‌های دیگر نظیر آب‌لیموی تازه و گیاهان معطر استفاده کنید.

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

, ,

بدون دیدگاه.

پاسخ دهید