Generic selectors

انواع ژلاتین و کاربرد آن

۱۲۳,۱۶۹ بازدید

خرید آنلاین لوازم قنادی + ارسال رایگان +5 درصد تخفیف، آخرین فرصت خرید در جشواره پاییز ایران کوک شاپ. کد تخفیف 5 درصد : irancookir اینجا کلیک کنید

ژلاتین خالص ماده ای است که به طور طبیعی در طبیعت وجود ندارد بلکه از هیدرولیز استخوان و غضروف بدن گاو تهیه می شود. ژلاتین حاوی مقدار زیادی پروتئین است که حلال در آب گرم می باشد. این ماده تا دو برابر حجم خود آب جذب می کند و در دمای بالای 40 درجه سانتی گراد تشکیل ژل می دهد. مصرف عمده ژلاتین در تهیه دسر است که در واقع این ماده جایگزین نشاسته شده است. مصرف ژلاتین به دلیل پروتئین بالایی که دارد برای افراد توصیه می شود. همچنین اسید آمینه های موجود در ژلاتین علاوه بر مفید بودن برای پوست، مو و ناخن، سبب بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن نیز می شود. در این مقاله شما را با انواع ژلاتین آشنا می کنیم تا به تفاوت آن ها یعنی تفاوت پودر ژلاتین و ورق ژلاتین پی ببرید.

تفاوت پودر ژلاتین و ورق ژلاتین

 

تفاوت پودر ژله و ورقه ژلاتین

ژلاتین به دو شکل پودر ژلاتین و ورق ژلاتین در بازار موجود می باشد. میزان استفاده از پودر ژلاتین و ورق ژلاتین متفاوت است. ورقه ژلاتین در دو سایز بزرگ (4 گرمی) و کوچک (2 گرمی) وجود دارد و بر اساس آن می توانید پودر ژلاتین و ورق ژلاتین را جایگزین یکدیگر کنید. به طور کلی یک قاشق مرباخوری پودر ژلاتین 4 گرم، و یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین حدود 8 گرم می باشد. لذا هر ورق ژلاتین بزرگ معادل یک قاشق مربا خوری پودر ژلاتین است. علاوه بر مقدار مصرف متفاوت پودر ژلاتین و ورق ژلاتین، روش استفاده از پودر ژلاتین نیز با روش استفاده از ورق ژلاتین متفاوت است. بر این اساس می توان گفت گاه کاربرد پودر ژلاتین و ورق ژلاتین را متفاوت می کند. مهم ترین تفاوت پودر ژلاتین و ورق ژلاتین در قیمت آن هاست. خرید پودر ژلاتین آسان تر، در دسترس تر و ارزان تر از ورقه ژلاتین است. لذا اگر در دستور آشپزی ورقه ژلاتین بود و شما آن را در دسترس نداشتید می توانید با خرید پودر ژلاتین آن را جایگزین ورق ژلاتین کنید. دسرها و کرم هایی که با ورقه ژلاتینی تهیه میشوند شفاف تر و براق تر هستند. 

 

طرز تهیه پودر ژلاتین

طرز درست کردن ژلاتین بسیار آسان است. روش استفاده از پودر ژلاتین بدین صورت است که باید در کاسه پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید. دقت کنید که پودر ژلاتین را کم کم با آب سرد ترکیب کنید زیرا اگر همه ی پودر ژلاتین را در آب سرد بریزید پودر ژلاتین گلوله خواهد شد. لایه ی آخر پودر ژلاتین را که ریختید 5 تا 10 دقیقه ظرف را کنار بگذارید. بعد از اینکه ژلاتین اسفنجی شد، ظرفی را پر آب کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس ظرف ژلاتین را داخل ظرف آب بگذارید و اجازه دهید ژلاتین رقیق و یکدست شود. روش دیگر طرز تهیه ژلاتین و رقیق کردن آن مخلوط کردن پودر ژلاتین با شکر است. هر قاشق چایخوری ژلاتین را با یک قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید، روی آن ها آب بریزید و مانند قبل آن را در ظرف آب قرار دهید تا رقیق شود. در این روش شکر از گلوله شدن پودر ژلاتین جلوگیری می کند. هر چه بیشتر از پودر ژلاتین استفاده کنید، میزان و مقدار استفاده از پودر ژلاتین دستتان می آید و با بررسی میزان نرمی و سفتی محصول نهایی، در دستور بعدی از میزان مناسب تری از پودر ژلاتین استفاده خواهید کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که دسرهایی که از پودر ژلاتین در آن ها استفاده می شود، بعد از گذشت زمان و ماندن در یخچال حالت لاستیکی پیدا کرده و دیگر حالت کرمی نخواهند داشت. فرقی نمی کند از چه نوع ژلاتین در آن ها استفاده می کنید.

روش استفاده از پودر ژلاتین

 

روش استفاده از پودر ژلاتین

در یک کاسه بزرگ و خشک مقداری پودر ژلاتین بپاشید و روی ان نیز مقداری آب سرد بریزید ، مجدد کمی پودر ژلاتین بپاشید و روی ان آب سرد بریزید ( اگر پودر ژلاتین را یک مرتبه در کاسه بریزید و همه آب را روی پودر ژلاتین بریزید پودر ژلاتین گلوله میشود ) ، پس از آن آب و پودر ژلاتین را 10 دقیقه کناری بگذارید تا ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کند ( دقت کنید که لایه آخر باید پودر ژلاتین باشد ). پس از اینکه ژلاتین به حالت اسفنجی شد ظرفی را از آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید ، ظرف ژلاتین را روی بخار اب قرار دهید تا ژلاتین رقیق و یکدست شود ، در آخر ژلاتین را هم بزنید تا یک دست شود. روش دیگر برای اماده کردن ژلاتین این است که هر 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین را با 1 قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید و آب را روی آنها بریزید و مواد را هم بزنید و مانند روش قبلی آن را روی بخار آب قرار دهید تا رقیق و یکدست شود ( در این روش شکر اجازه نمیدهد پودر ژله گلوله شود ).

طرز تهیه 25 غذا با گوشت چرخ کرده

فرمول کلی برای مخلوط کردن پودر ژلاتین

1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین + 1 قاشق چایخوری شکر + 1/8 لیوان آب سرد

1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین + 1 قاشق غذاخوری شکر + 1/4 لیوان آب سرد


 

طرز تهیه ژلاتین

همانطور که ذکر شد، کلاژینی که در پوست، استخوان ها و بافت های بدن حیوانات وجود دارد در اثر حرارت آرام به ژلاتین تبدیل می شود که می توان آن را به راحتی در آب حل کرد و به حالت مایع درآورد. پودر ژلاتین خشک شده و تبدیل شده به دانه های ریز ژلاتین است. ورقه ژلاتین نیز ژلاتینی است که به صورت ورقه های تخت خشک شده است. ورقه های شفاف ژلاتین هستند که با نام برگه ژلاتین نیز شناخته می شوند و تفاوتی میان برگه ژلاتین و ورق ژلاتین نیست. از آن جا که همه ی آن ها یک محصول هستند شاید تصور کنید که می توان به راحتی آن ها را جایگزین یکدیگر کرد اما میزان استفاده از آن ها متفاوت است. به عنوان مثال یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین برابر 4 ورق ژلاتین است.

استفاده از ورق ژلاتین

 

روش استفاده از ورقه ژلاتین

 ورقه های ژلاتین را داخل کاسه ای قرار دهید و کمی آب بریزید تا حدی که روی ورقه ها را بپوشاند سپس کاسه را روی حرارت بخار اب قرار دهید تا ورقه های ژلاتین رقیق شود (ژلاتین در دمای 20 درجه سانتیگراد میبندد پس دقت کنید وقتی داخل کرم یا دسر میریزید کرم یا ژله ولرم باشد تا ژلاتین گلوله گلوله نشود).

ورق ژلاتین

 

نکته مهم در تهیه ژله های میوه ای

ژله میوه را میتوانید با انواع میوه ها اماده کنید و داخل کرم ها هم می توانید از انواع میوه استفاده کنید اما چند میوه هستند که اگر آن ها را در دسر یا ژله استفاده کنید اجازه نمیدهد ژلاتین ببندد. این میوه ها آناناس خام، پاپایا، کیوی و انجیر میباشد زیرا داخل این میوه ها آنزیم وجود دارد. ژله را میتوانید با آب میوه و یا پوره میوه تهیه کنید اما ژله ای که با آب میوه تهیه شود صاف تر و شفاف تر می شود. اگر بخواهید داخل ژله میوه بریزید باید میوه ها را ریز خرد کنید تا زمانی که ژله خورده میشود شکل خوبی داشته باشد یعنی ژله و میوه با هم داخل قاشق بیاید.

تهیه دسر ژله ای

 

نکات لازم برای تهیه دسرهای ژله ای یا حاوی ژلاتین

ژلاتین برای بسته شدن کرم یا ژله مصرف میشود و بیشتر از حد لازم موجب سفت شدن ژله شده و کمتر از حد لازم موجب شل شدن و بسته نشدن ژله میشود. در تهیه کرم ها و دسرهای حاوی شیر ژلاتین حل شده را نباید مستقیم در شیر داغ ریخت چون شیر میبرد. باید شیر پس از جوشیدن کمی سرد شود آن وقت ژلاتین را با آن مخلوط کنید. این کار در دسر هایی مثل پاناکوتا روی حرارت غیر مستقیم (بنماری) انجام میشود.

 

جایگزینی ورق با پودر ژلاتین

ژلاتین به 2 شکل پودری و ورقه ای وجود دارد، ورقه های ژلاتین در 2 سایز بزرگ و کوچک موجود است. به این ترتیب برای جایگزینی این دو از روش های زیر استفاده کنید: 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر با 1 ورقه ژلاتینی بزرگ یا 2 ورقه ژلاتینی کوچک است.

 

شبکه های اجتماعی

برای دریافت بروزرسانی ها عضو خبرنامه ما شوید.

, ,

۳۲ دیدگاه برای انواع ژلاتین و کاربرد آن

  1. زیبا 12 مارس-2017 در 15:57 #

    درود
    لطفن تهیه ی ژله با رنگ و اسانس رو هم بگید
    سپاسگزارم
    کاراتون حرف نداره.

  2. طوبی 8 جولای-2016 در 19:20 #

    به جز میوه چی میشه به ژله اضافه کرد که هم معلق بمونه هم زیبا و هم خوش طعم باشه؟

    • ♥ بانو 23 جولای-2016 در 14:45 #

      طوبی جان تنها چیزی که به ذهن من میرسه و خوراکی هست میوه س! 🙂

  3. معین 2 جولای-2016 در 19:02 #

    میخاستم ببینم بعد درست کردن این ژلاتین ها میشه از ادن روی کیک استفاده کرد مثلا روی میوه های روی کیک ریخت؟

  4. فائزه 15 ژوئن-2016 در 10:24 #

    سلام..ممنون از مطالبتون..توی دستور دسر ها از پودر ژلاتین استفاده میشه..من میتونم به جای ژلاتین از پودر ژله استفاده کنم؟ مثلا هر 1ق پودر ژلاتین چقدر پودر ژله میشه؟

    • ♥ بانو 16 ژوئن-2016 در 12:17 #

      سلام عزیزم. فقط در طعم دار بودن باهم متفاوتند.

  5. فاطمه 28 جولای-2015 در 22:25 #

    سلام . میشه لطفا بگید چطور میتونم پودر ژله میوه ای را با پودر ژلاتین باهم ترکیب کنم تا ژله طعم دار ولی سفت داشته باشم تا توی مهمونیام ک ممکه 1-2 ساعت بیرون میمونه اب نشه
    لطف می کنید مقدار و اندازه لازم هر کدوم را بهم بگید و میزان اب و شکر لازم را ؟ ممنون از سایت خوبتون

    • ♥ نیلوفر بانو 29 جولای-2015 در 20:25 #

      سلام ، فاطمه جان هر 1 بسته ژله رو با 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین مخلوط کن ( یعنی برای هر بسته ژله 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین + 1 قاشق چایخوری شکر + 1/8 لیوان آب سرد ) به همین روش هر مقدار که میخوای آماده کن عزیزم 🙂

  6. مریم 12 مارس-2014 در 00:36 #

    دوست دارم اطلاعات عمومی خودم را بالا ببرم ممنون از برنامه خوبتون

  7. مریم 12 مارس-2014 در 00:35 #

    سلام تقریبا تمامی برنامه ها رو دیدم خیلی خوشم آمده دست شما درد نکنه ممنون از برنامه های خوبتون

    • ♥ نیلوفر بانو 12 مارس-2014 در 00:56 #

      ممنون مریم جان 🙂

  8. ناشناس 19 دسامبر-2013 در 23:15 #

    خیییییییییییییییییییییلی عالی بود عزیزم

  9. مجید313 10 نوامبر-2013 در 20:02 #

    سلام . خسته نباشید . از زحمات شما ممنون . خصوصا برای این پست

    • ♥ نیلوفر بانو 11 نوامبر-2013 در 01:45 #

      ممنون مجید عزیز ، سلامت باشی 🙂

  10. نفیسه 1 سپتامبر-2013 در 12:45 #

    عالیه

    • ♥ نیلوفر بانو 1 سپتامبر-2013 در 16:38 #

      ممنون نفیسه جان 🙂

  11. ناشناس 22 ژوئن-2013 در 17:50 #

    خیلی مفیدو عالیه

    • ♥ نیلوفر بانو 22 ژوئن-2013 در 17:54 #

      ممنون 🙂

  12. نفیسه 21 می-2013 در 22:11 #

    مرسی گلم

    • ♥ نیلوفر بانو 21 می-2013 در 23:39 #

      خواهش میکنم نفیسه عزیز 🙂

  13. mari 18 می-2013 در 15:49 #

    مرسی عالی بود من میخوام ژله طالبی درست کنم واسه 2 لیوان پوره طالب چقد پودر ژلاتین لازمه؟؟؟بازم مرسی

    • ♥ نیلوفر بانو 18 می-2013 در 16:05 #

      مریم جان طبق فرمولی که دادم برای 2 لیوان پوره طالبی باید 5 قاشق چایخوری پودر ژلاتین بریزی 🙂

  14. shima 23 آوریل-2013 در 22:56 #

    برای درست کردن ژله با پودر ژلاتین چه قدر باید از پودر ژلاتین استفاده کرد؟؟؟ که حجمش هم اندازه ژله های آماده بشه یعنی 2 لیوان

    • ♥ نیلوفر بانو 24 آوریل-2013 در 01:55 #

      شیما جان من متوجه نشدم منظورت چیه اما درباره ژله و پودرژلاتین توضیحات کامل دادم عزیزم 🙂

  15. neda gherabat 21 آوریل-2013 در 11:00 #

    خیلی عالی بود ممنونم

    • ♥ نیلوفر بانو 21 آوریل-2013 در 13:10 #

      خواهش میکنم ندا جان 🙂

  16. فاطمه 11 دسامبر-2012 در 13:24 #

    سلام . با تشکر از سایت مفید و خوبتون یک سئوال داشتم که آیا پودر ژلاتین تاریخ انقضا هم دارد یا نه؟

    • نیلوفر بانو 11 دسامبر-2012 در 21:15 #

      فاطمه جان هر ماده غذایی تاریخ مصرف داره ، باید روی بسته بندی رو مطالعه کنی 🙂

  17. فایزه السادات 10 دسامبر-2012 در 00:53 #

    سلام سایت تون خیلی مفیده ممنون از اینکه انقدر اطلاعات میدید

    • نیلوفر بانو 10 دسامبر-2012 در 01:05 #

      ممنون فایزه سادات عزیز 🙂

  18. مامان آترینا 3 دسامبر-2012 در 23:24 #

    سلام نیلوفر بانو جان سایت خوبی داری . اکثر اوقاتم با مطالعه مطالب سایت شما سپری میشه . میخوام شروع به درست کردن منوهای شما کنم . البته به یاری شما . آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما میکنم

    • نیلوفر بانو 4 دسامبر-2012 در 01:23 #

      ممنون عزیزم ، خیلی خوشحالم که همراه منی … امیدوارم درست کنی و ازشون بهمراه خانواده لذت ببری . منم برات ارزوی شادی و سلامتی دارم 🙂

دیدگاهتان را بنویسید