این مقاله در مورد نحوه ی هدف گذاری برای رسیدن به تناسب اندام می باشد. شاید رسیدن به تناسب اندام برای بسیاری از افراد یک رویای دست نیافتنی باشد. غالبا افراد معتقدند رسیدن به تناسب اندام خیلی سخت است و در کنار مشکلات و گرفتاری های روزمره ی زندگی رسیدن به اندام مناسب غیر ممکن است. از زمانی که به یاد دارید دچار اضافه وزن شدید و از نصیحت افراد غیرمتخصص رژیم و گرسنگی کشیدن خسته شده اید. مدت هاست هیچ تغییری در اندامتان حس نکرده اید و حتی بیشتر شدن اشتها را نیز تجربه کرده اید. عوارض دیگر افزایش وزن مانند نا امید شدن از تلاش کردن، ناراحتی روحی و مهم تر از همه از دست دادن اعتماد به نفس نیز گریبان گیر شما شده است. در حقیقت رویای رسیدن به تناسب اندام تنها رویا باقی می ماند. حتی دیگر انرژی قبلی را ندارید و هنگام راه رفتن به نفس نفس می افتید. برای خرید لباس های مورد علاقه باید منتظر باشید فروشنده سایز لباس را داشته باشد و حتی گاهی خجالت می کشید که بگویید این سایز لباس شما نیست. در این مقاله روش رسیدن به اهداف را به شما می آموزیم تا مشخص کنیم چگونه هدف گذاری به کاهش وزن کمک می کند تا از طریق آن برای کاهش وزن دچار مشکل نشوید.

 

رژیم لاغری

اضافه وزن و اندام نامناسب مشکل بسیاری از افراد است. اما در حقیقت اراده، انگیزه قوی و برنامه ریزی هوشمندانه مهم ترین نکات برای رسیدن به تناسب اندام و در واقع رسیدن به هدف اصلی است. به همان اندازه که تناسب اندام و کاهش وزن تاثیر روانی و احساسی در ما ایجاد می کند، داشتن هدف و برنامه ریزی برای لاغری نیز سبب افزایش اعتماد به نفس می شود. زمانی که برای رسیدن به تناسب اندام بر اساس هدف های برنامه ریزی شده قدم بردارید، مشکلات دیگر مانند مصرف دارو برای پادرد، کبد چرب و ناراحتی قلبی و حتی احساس خفگی در خواب احساس از بین خواهند رفت. همچنین با این برنامه ریزی پر انرژی تر از قبل خواهید بود، حس بهتری نسبت به خود خواهید داشت و دیگر خبری از ناامیدی نیست. حال زمان آن است که اهداف رسیدن به تناسب اندام را بنویسید تا مشخص شود چگونه می توانید هدف تناسب اندام را برنامه ریزی کنید؟ اصلا آیا می توان برای رسیدن به کاهش وزن برنامه ریزی داشته باشیم؟

مراحل رسیدن به تناسب اندام

 

گام اول: هدفی قابل دسترسی انتخاب کنید

اولین قدم برای رسیدن به هدف این است که اهداف را بر اساس واقعیت آن ها در نظر بگیرید و از تصورات غیر ممکن بپرهیزید. به عنوان مثال برای تناسب اندام این که بخواهید 2 ماهه 20 کیلو وزن کم کنید غیر ممکن است و تنها باعث نا امیدی شما خواهد شد.

رژیم غذایی

گام دوم: لیست بنویسید و در تناسب اتندام مصمم باشید

درباره ی اهدافتان فکر کنید و لیست آن ها را بنویسید. با خودتان رو راست باشید و از خودتان بپرسید که آیا حاضرید برای رسیدن به تناسب اندام هر کاری را انجام دهید؟ اگر نمی خواهید یعنی هنوز رسیدن به تناسب اندام برایم مهم نیست. زیرا برای رسیدن به اهداف باید از همین امروز شروع کرد و هیچ وقت نباید امروز و فردا کرد. زمانی که می گویید از شنبه شروع می کنم، یعنی هرگز شروع نخواهید کرد. آیا حاضرید تغذیه ی سالم  و رژیم غذایی سالم را انتخاب کرده و مصرف فست فود را کم کنید؟ این نکته را در نظر داشته باشید که سلامتی و کاهش وزن مکمل یکدیگرند. ورزش چطور؟ با برنامه ی ورزشی مناسب تصمیم گرفته ام تا به کاهش وزن کمک کنم.

رسیدن به تناسب اندام

گام سوم: آهسته و پیوسته به طرف هدف حرکت کنید

آهسته و پیوسته عمل کنید. بهترین روش برای رسیدن به هدف قدم به قدم پیش رفتن است. آن را به زمان های کوتاه و کارهای کوچک تقسیم کنید، دست به کارهای عجولانه نزنید و بدانید یک شبه نمی توانید راه صد ساله را بروید. مثلا ورزش کردن طولانی و سنگین بیشتر از یک هفته ادامه پیدا نمی کند. لذا مفید نخواهد بود. هرگز بیش از حد خود را تحت فشار قرار ندهید. چون باعث می شود رسیدن به کاهش وزن و تناسب اندام را نیمه کاره رها کنید و از دست بدهید.

مرحله به مرحله

گام چهارم: برای تناسب اندام اهداف کوتاه مدت داشته باشید

برای خودتان هدف های روزانه یا هفتگی مشخص کنید. مثلا برای تناسب اندام روزی 30 دقیقه پیاده روی کنید یا برای رفع گرسنگی به جای خوردن خوراکی های چرب، شیرین و پرکالری، از غذاهای داخل لیست یا غذاهای آزاد استفاده کنید.

تناسب اندام


حال بیایید ویژگی های اهداف خوب را مشخص کنیم. باید هدف داشته باشید و ببینید دقیقا چه چیز می خواهید. البته هدفتان باید قابل اندازه گیری باشد. مثلا می خواهم به تناسب اندام یا به وزن ایده آل برسم. پس برای دستیابی به آن بهتر است زیر نظر پزشک 2 تا 4 کیلو در ماه وزن کم کنم. هدف باید قابل دستیابی باشد. اگر تصمیم دارید وزنتان را از 100 کیلوگرم به 95 کیلوگرم کاهش دهید، بعد از رسیدن به این وزن برای مرحله بعدی یعنی وزن پایه و وزن ایده آل تلاش کنید. کم کم پیش بروید تا به هدفتان برسید. توجه کنید که هدف را منطبق با توانایی هایتان بسنجید. اگر ورزش نکردید، یک باره وزنه ی سنگین را بلند نکنید. چون تنها باعث آسیب به بدن می شود. نکته ی مهم دیگر آن است که برای هدفتان زمان تعیین کنید. فرض کنید با رعایت رژیم غذایی هر ماه وزن کم می کنید یا تا دو سال آینده به وزن ایده آل خواهید رسید یا بدن خوش فرم و ورزشکاری خواهید داشت. دارن هاردی در کتاب اثر مرکب می‌گوید: اگر شما برای خودتان اهدافی تعیین کنید و هر روز گام ‌های کوچکی در راه رسیدن به آن ‌ها بردارید، مطمئناً بعد از مدتی به آن ‌ها می رسید. همواره به یاد داشته باشید که موفقیت با انجام کارهای زیاد، با رفتن به مکان های زیاد یا با انجام چند کار به طور هم زمان حاصل نمی شود. بلکه موفقیت حاصل انجام کارهای کمتر اما به صورت متمرکز، مکرر و با کیفیت بالا خواهد بود.

اهداف رسیدن به رژیم